Презвитерианска Реформирана Църква

Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 05 май 2008 18:31

Re: Презвитерианска Реформирана Църква

Мнение от goro »

А защо Актекс си мислите, че Бог ще положи враговете на Господ в нозете Му, чрез Мойсеевия закон?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 06 яну 2008 02:15
характер: необуздан

Мнение от aktex »

goro написа:А защо Актекс си мислите, че Бог ще положи враговете на Господ в нозете Му, чрез Мойсеевия закон?
Прегледай темата - нямам намерение да се повтарям :)
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от goro »

Прегледах, но не намерих. Къде сте прочели това, че Отец ще въведе Мойсеевия закон, преди идването на Господ Исус?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

goro написа:Прегледах, но не намерих. Къде сте прочели това, че Отец ще въведе Мойсеевия закон, преди идването на Господ Исус?
Aз не знаех ,че моралния закон (известен още като "мойсеев") е преминал :) !!!

Аз не намирам доказателства ,че маролния закон е отпаднал!!!
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
Autoscum
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 21 юни 2008 00:31
име: Георги
характер: Реформиран
Контакти:

Мнение от Autoscum »

aktex написа:
goro написа:Прегледах, но не намерих. Къде сте прочели това, че Отец ще въведе Мойсеевия закон, преди идването на Господ Исус?
Aз не знаех ,че моралния закон (известен още като "мойсеев") е преминал :) !!!

Аз не намирам доказателства ,че маролния закон е отпаднал!!!
Матей 5 написа: 17Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша, но да изпълня.

18Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

19И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.
Внимавайте наистина какво говорите на хората!
"Никому не е забранено да призове Господ, портата на спасението е отворена за всички хора, нито нещо друго ни пречи да влезнем, освен нашето лично неверие." - Жан Калвин
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от goro »

А в кое кръщение се кръстихте, тогава?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

goro написа:А в кое кръщение се кръстихте, тогава?
Върни се в началото на темата и прочети първите 2 поста.
Локумите са излишни , както и много думи.
Ако не си съгласен - ОК :)
Никой не иска от теб да се съгласиш :)
Ако си съгласен - ОК !
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от goro »

Четох ги, а локуми не съм разтягал. Щом от елементарни въпроси се плашиш, може би основите ви са пясъчни?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

goro написа:Четох ги, а локуми не съм разтягал. Щом от елементарни въпроси се плашиш, може би основите ви са пясъчни?
Може би - гаранция не можеш да дадеш - хахахахахахаха

втори пост , крайния абзац и ако това не видиш. За очила си :) (или за над 70 инчов монитор)
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от goro »

Ще ми трябват очила, види се :) , защото там не пише нищо за библейската аргументация, за която те попитах. Но паживьом, увидим, както се казва... Благодаря за вниманието ти!
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

goro написа:Ще ми трябват очила, види се :) , защото там не пише нищо за библейската аргументация, за която те попитах. Но паживьом, увидим, както се казва... Благодаря за вниманието ти!

За последен път в тази тема ,щв пиша това което го има и по другите теми.
Горо напрегни си мозъка следващия път и потърси това което те интересува преди да задаваш вече задавани въпроси :)

За Водното Кръщение
1.Водното Кръщение е тайнство в Новия Завет, отредено от Исус Христос (Мат. 28:19) не само за тържественото приемане на кръщавания във видимата Църква (1Кор. 12:13; Гал. 3:27-28), но също и с цел да му служи като знак и печат на завета на благодат (Римл.4:11; Кол.2:11-12), на присаждането му в Христос (Гал. 3:27; Римл. 6:5), на новорождението му (Йоан 3:5; Тит 3:5), на прощаването на греховете му (Марк 1:4; Деян. 2:28; 22:16) и на отдаването му на Бога, чрез Исус Христос, за да води нов живот (Римл. 6:3-4). Това тайнство, както постановява сам Христос, трябва да бъде продължавано В Църквата Му до края на света (Мат. 28:19-20).
2.Външният елемент, необходим при това тайнство е вода, с която приемникът трябва да бъде кръстен в името на Отца и Сина, и Святия Дух от служител на благовестието, законно призован да изпълнява тези функции (Деян. 10:47; 8:36-38; Мат. 28:19).
3.Потапянето на човека във водата не е необходимо, но Водното Кръщение е отслужено правилно когато човека се
полее или поръси с вода (Евр. 9:10,13,19,21; Марк 7:2-4; Лука 11:38 )
4.Не само действително изповядващите вяра в Христос и послушание към Него (Деан. 2:41; 8:12-13; 16:14-15), но също и невръстните деца на един или двама вярващи родители, трябва да се кръщават (Бит. 17:7-14; Гал.3:9; Кол.2:11-12 Деян. 2:38-39; Римл. 4:11-12; 2Мат. 19:13; Марк 10:13-16; Лука 18:15-17; Мат. 28:19; 1Кор.7:14)
5.Въпреки че е голям грях да се презира или пренебрегва това тайнство (Бит. 17:14; Изх.4:24-28; Мат. 28:19; Деян. 2:38; Лука 7:30), благодатта и спасението не са така неделимо свързани с водното кръщение, че никой да не може да бъде новороден или спасен без него (Римл. 4:11; Деян. 10:2,4,22,31,45,47); нито пък всички кръстени са несъмнено и новородени (Деян. 8:13,23).
6.Ефективността на Водното Кръщение не е свързана с момента на отслужването му (Йоан 3:5,8); независимо от това, при правилното участие в тайнството, обещаната благодат не само се предлага, но и действително се изобразява и предоставя чрез Святия Дух на онези(били те възрастни или деца), на които тази благодат се полага според решението на Божията воля, в определеното от Него време (Римл. 6:3-6; Гал. 3:27; I Петър 3:21; Деян. 2:38,41).
7. Тайнството Кръщение трябва да бъде отслужвано само веднъж по отношение на всеки човек (Римл. 6:3-11; Еф.4:5).
Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 18 апр 2008 14:15
име: Олга
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: ПРОМЕНЯНА ОТ БОГ

Мнение от Hristova »

Да попитам ,защо вие вярвате че Бог създаде света за 7 дни състоящи се от реални 24 часа,а не вярвате,че Исус преди съда ще има 10000 летно царство???? :? :o От къде иде,тази вяра?
"защото Ти, Господи, си светилник мой, и Господ ще озари тъмнината ми"2царе22:29"На Тебе Господи се уповавам,да не се посрамя никога"Псалм71:1
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от goro »

Благодаря ти, мила, за труда да просветиш простите. Изглежда не си ме разбрала. Аз те питах два пъти за това: "Ние вярваме в Посмилениалната есхатология, което означава, че преди личното и величествено завръщане на Господ Исус Христос, Бог Отец ще положи всички народи в нозете на Своя Единороден Син. Външният белег на това ще бъде следния: Божия Закон ще управлява народите по земята."
Къде прочетохте, че този ще бъде начинът на Отец, да положи враговете под нозете на Христос?
А за кръщението, въобще не съм те питал. Това беше риторичен въпрос. Заех го от Павел- Деяния 19: 3. Понеже писа нещо за Божия закон, но може там да не съм те разбрал правилно. Видя ми се, че се опитвате да заслужите спасението си със спазване на закона. Поздрави!
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Отварям нова тема за "Постмилениална есхатология".
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Горо как би изтълкувал ...
Иеова рече на моя Господ: седи от дясно ми, докле положа враговете ти за твое подножие” (Псалм 110:1 )

П.П. дълго време не поглеждах този форум - сори :cry:
Отговори

Върни се в “Презвитерианска Реформирана Църква”