Защо в библиотеките няма християнски книги!

Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам. Всичко, с което можем да бъдем полезни на другите ..... или те на нас
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
Контакти:

Re: Защо в библиотеките няма християнски книги!

Мнение от Чими »

Йола,
нали разбираш, че не мога да приема безрезервно за вярно всичко, което сатанинският свещеник е казал. Не мога да приема безрезервно за вярно дори и всичко, което Монро или който и да е друг казва, ако ще ии моя пастор да е.
Ако имам съмнения, трабва да изпитам дали е така според Словото. Дори и да нямам съмнение, пак е добре да проверявам.
А Библията за езиците ми казва друго, оттам разбирам, че дарбата е говорене на съвсем ясни и разбираеми езици. И дори и такива да са, пак това не е гаранция, че езиците са от Бога. Трябва да сравнявам и изследвам други неща, посвещението, плодовете, учението, което се проповядва - дали всичко това е в съгласие с Божието слово.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

cz101 написа:"Защото, който говори на непознат език, той не говори на човеци, а на Бога, защото никой не му разбира,
понеже с духа си говори тайни." 1Коринтяни 14:2
"Също така, ако вие не изговаряте с езика си думи с някакво значение, как ще се знае какво говорите? защото ще говорите на вятъра." 1Коринт 14:9
Потребителски аватар
nedkodinev
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 05 дек 2011 23:43
църква: не посещавам

Мнение от nedkodinev »

Чими написа:
cz101 написа:"Защото, който говори на непознат език, той не говори на човеци, а на Бога, защото никой не му разбира,
"Също така, ако вие не изговаряте с езика си думи с някакво значение, как ще се знае какво говорите? защото ще говорите на вятъра." 1Коринт 14:9
Именно затова cz101 е цитирал стиха от 1 Коринтяни 14:2.

Ако няма тълкувание на дарбата "говорене на езици", то този, който я има нека говори на себе си и на Бога:
27 Ако някой говори на непознат език, нека говорят по двама, или най-много по трима, и то по ред; а един да тълкува.
28 Но ако няма тълкувател, такъв нека мълчи в църква, и нека говори на себе си и на Бога.
1 Коринтяни 14 глава

Човек много лесно ще отхвърли това, което не разбира. Или по-скоро това, което не иска да разбира.
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 28 май 2012 21:57

Мнение от iola »

А на въпросът ми " с какво би се променил досегашният живот на евангелският християнин ако се спазва и освещава съботата"...ще се изкажете ли?

Особено ценя мненията на евангелски християни.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Чими написа:
Тук става въпрос за изговаряне на думи без някакво значение, а не за думи, които имат значение и трябва да се превеждат за да се разберат. Говорене на думи, без "някакво значение" е говорене "на вятъра".
Потребителски аватар
dessy2
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 14 яну 2013 14:36
църква: Българска Божия църква
характер: нетърпелива

Мнение от dessy2 »

Чими написа:"Също така, ако вие не изговаряте с езика си думи с някакво значение, как ще се знае какво говорите? защото ще говорите на вятъра." 1Коринт 14:9
За какво го казва това Павел , не за това , че няма език даден от Господ (някои го наричат ангелски аз го наричам Господен) чрез Святият Дух ами говори за следното:
"Желая всички да говорите езици, а още повече да пророчествувате; защото който пророчествува, по - горен е от оногова , който говори езици - освен ако ги тълкува, та църквата да получи поука.
А ако дойда братя при вас и заговоря на непознати езици, каква полза .....щом ви се не обясня било с откровение, било с познание , било с пророчество , било с поука."
Тук казва, че ако и да говори на непознат език (дарбата на Святият Дух) и няма дарба да пророчесвува или тълкува няма полза за него да говори пред хората , защото тогава ще е "говорене на вятъра" .
Ако пък има някой дарба да тълкува то тогава
"Ако някои говорят на непознат език , нека говорят по двама , или трима, най-много и то подред, а един да тълкува
Ако пък няма тълковник , те да мълчат в църквата , а да говорят на себе си и на Бога"

"когато Бог потвърдяваше свидетелството им с поличби и чудеса, с различни сили и с раздаване даровете на Святият Дух по Своя воля"

Кои са даровете на Св. Дух , това са : говорене на непознат език , откровение, познание, пророчество, тълкуване!

"Тъй и вие , бидейки ревнители към духовни дарби , залягайте да ги получите в изобилие , за поука на църквата
Затова , който говори на непознат език , нека се моли за дарбата да тълкува.
Защото , ако се моля на непознат език , дъхът ми се моли , умът ми обаче остава безплоден."

"И тъй, братя , показвайте ревност за пророчествуване, но не забравяйте да се говорят езици"

Павел много ясно е написал , че една от дарбите на Святият Дух е говерене на езици , не човешки езици (китайски , арменски , английски , турски и т.н.) , а езици дадени от Господа .
Защото, ако бяха човешки как щяхме да се отличаваме от невярващите след като и те учат тези езици , или защо да се молим да тълкуваме непознатият език след като имаме преводач на компютъра или речник на чуждите езици?
И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.
Потребителски аватар
cz101
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 05 яну 2012 22:19
име: Боцето
църква: Неденоминационна църква

Мнение от cz101 »

Съгласен съм! dessy2!
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Дарбата на Святия Дух е свръхестествена, ако е непознат език, той се получава без учене в училище, а по свръхестествен начин. Това отличава дарбата на Святия Дух от учене на езици в училище няколко години.

А стихът казва, че е безмислено да се говорят думи без никакво значение. Ако могат да се превеждат, то те имат значение. Тук не става въпрос за език, чийто думи имат значение, тук се говори за думи без значение, безмислени думи. Тогава говоренето е на вятъра.

Но има тема за дарбата "говорене на езици". По-добре да си казвате мнението там, защото тук темата е друга.
Потребителски аватар
dessy2
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 14 яну 2013 14:36
църква: Българска Божия църква
характер: нетърпелива

Мнение от dessy2 »

Добре ще се прехвърля на другата тема !
Понеже доста хора бяха засегнали тази тема затова и писах тук
И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.
Отговори

Върни се в “Практично християнство”