Кампания: Истината за аборта!
- metodi82
- Братолюбие
- Регистриран: 02 сеп 2011 12:20
- име: Методи
- характер: Вярващ
Re: Кампания: Истината за аборта!
Аз лично не одобрявам аборта,освен по медицински съображения,пряко застрашаващи живота на детето и родилката.Двуомях се дали да взема участие по темата,но реших да разкажа нещо,което съм чувал от един познат човек;
Поради някаква причина,не съм сигурен,мисля че беше нещо свързано със някакъв вид хепатит,лекарите забраняват на тази жена да забременява.Въпреки това тя на своя отговорност забременява.Мъжът и губи и нея и нероденото им дете.
Въпреки,че има ново семейство и деца,той непрестанно скърби за първата си съпруга.
Поради някаква причина,не съм сигурен,мисля че беше нещо свързано със някакъв вид хепатит,лекарите забраняват на тази жена да забременява.Въпреки това тя на своя отговорност забременява.Мъжът и губи и нея и нероденото им дете.
Въпреки,че има ново семейство и деца,той непрестанно скърби за първата си съпруга.
Последна промяна от metodi82 на 26 дек 2012 18:48, променено общо 1 път.
(Йоан 11;25) : Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее;и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века.
- HoOki®™
- Благочестие
- Регистриран: 11 юни 2010 20:11
- църква: Евангелска Петдесятна църква
- характер: Християнин
- Контакти:
Мдаа.. Приказките в тип "една съседка ми каза" винаги са ме забавлявали. А какво казва БОГ не е важно за някой хора май..
- iola
- Братолюбие
- Регистриран: 28 май 2012 21:57
А ,ето къде се разминаваш с Бог и не само тук.А кой е в състояние да заповяда живот ако не само Бог? Може би ти,или някой езически идол както са си мислили езичниците някога или плод на случайност както мислят атеистите?HELLEN написа:..............
А специално за изнасилванията, какъв ви е критерият, че зачената е по волята на Бог? Ако си представим, че не е, какво правим?
При всяко живо същество на планетата само по волята на Бога се зачева,Той дава животът.Никой друг не е в състояние да извика някого във живот,...или поне аз така съм го разбрала от Библията.
- iola
- Братолюбие
Методи ,ето това е типичен случай на изпитване на Бога.След като са и забранили и предупредили тази жена лекарите,тя защо е допуснала това ? И след като го е допуснала защо не е уповала на Бога?metodi82 написа:Аз лично не одобрявам аборта,освен по медицински съображения,пряко застрашаващи живота на детето и родилката.Двуомях се дали да взема участие по темата,но реших да разкажа нещо,което съм чувал от един познат човек;
Между другото, не си споменал дали е била вярваща....Приемам ,че е била ,защото тук обсъждаме само ситуации с вярващи и как те разбират аборта.
- HELLEN
- Братолюбие
- Регистриран: 02 авг 2009 21:35
- име: Eлена
- църква: Евангелска Съборна църква
- характер: Обичаща света без да му робува
Значи, вече почнахме да сравняваме животът на сираците в Америка с този на сираците в България!!
Не знам какво е в момента състоянието на сираците в Америка, но знам на какво ниво са тези у нас- липса на добра здравна грижа, многократни изнасилвания, многократни аборти, липса на средства, отхвърляния, наркотици и т.н.
Впрочем пак да кажа- против съм абортите заради кеф, но когато се налага от медицинска гледна точка или когато майката е в трудно положение, не мога да изкажа мнение и е най-добре тя да си прецени.
За извънматочната бременност, Йола също се съгласи, че тук абортът е неизбежен. А за майките, които са инсулин зависими, също оставям лекарите и изследванията да преценят дали тя е в състояние да има дете, защото и в този случай детето може да се окаже обречено.
Съвест не съм за никого, и няма и да бъда! Библията няма преки стихове, в които Бог да осъжда абортиралите жени, защото това е въпрос на съвест, както и индивидуална намеса на Бог спрямо изборът в определанта ситуация.
И още веднъж да изкажа мнението си за кампанията- думите ви не са подплътени с дела! Когато се твърди нещо, трябва да бъдат взети и мерки за осъществяването и подкрепата на делото, а при вас само думи, думи.... и така до безкрай и то думи не изказани в очите, а в интернет пространството.
Понеже съм в почивка реших да се поразпиша и да покажа една друга гледна точка за която не претендирам, че не е християнска, но изобщо не съм на мнение, че кампанията е сериозна и че би могла да има някаква тежест в обществото за в бъдеще.
Благословения за пишещите, и четящите!
Не знам какво е в момента състоянието на сираците в Америка, но знам на какво ниво са тези у нас- липса на добра здравна грижа, многократни изнасилвания, многократни аборти, липса на средства, отхвърляния, наркотици и т.н.
Впрочем пак да кажа- против съм абортите заради кеф, но когато се налага от медицинска гледна точка или когато майката е в трудно положение, не мога да изкажа мнение и е най-добре тя да си прецени.
За извънматочната бременност, Йола също се съгласи, че тук абортът е неизбежен. А за майките, които са инсулин зависими, също оставям лекарите и изследванията да преценят дали тя е в състояние да има дете, защото и в този случай детето може да се окаже обречено.
Съвест не съм за никого, и няма и да бъда! Библията няма преки стихове, в които Бог да осъжда абортиралите жени, защото това е въпрос на съвест, както и индивидуална намеса на Бог спрямо изборът в определанта ситуация.
И още веднъж да изкажа мнението си за кампанията- думите ви не са подплътени с дела! Когато се твърди нещо, трябва да бъдат взети и мерки за осъществяването и подкрепата на делото, а при вас само думи, думи.... и така до безкрай и то думи не изказани в очите, а в интернет пространството.
Понеже съм в почивка реших да се поразпиша и да покажа една друга гледна точка за която не претендирам, че не е християнска, но изобщо не съм на мнение, че кампанията е сериозна и че би могла да има някаква тежест в обществото за в бъдеще.
Благословения за пишещите, и четящите!
Отклонявай се от злото и върши доброто,търси мира и се стреми към него. Псалми 34:14
- HoOki®™
- Благочестие
- Контакти:
мм уважавам старанието ви да си "говорим", но предпочитам да дискутирам по тази наистина важна тема с някого, който има представа от Библията или не е атеист-еволюционист.
Тоест ми се иска да попитам Чими и Александър какво мислят за тези пасажи от Словото: /и да не ми отговорят няма да се разсърдя /
“А когато Бог, Който още от утробата на майка ми беше ме отделил и призовал чрез Своята благодат.”
—Галатяни 1:15
“Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, и ще ти помага: Не бой се, служителю Мой Якове, И ти, Есуруне, когото Аз избрах”
—Исая 44:2
“Ето, наследство от Господа са чадата, И награда (от него е) плодът на утробата.”
—Псалтир 127:3
“Защото не ме умъртви в утробата, И тъй майка ми да ми е била гроб, И утробата й (да е останала) всякога бременна.”
—Еремия 20:17
Като последния стих тотално разбива всички митове и ясно ни сочи, че вземането на живота на неродените е очевидно убийство според Бог.
Тоест ми се иска да попитам Чими и Александър какво мислят за тези пасажи от Словото: /и да не ми отговорят няма да се разсърдя /
“А когато Бог, Който още от утробата на майка ми беше ме отделил и призовал чрез Своята благодат.”
—Галатяни 1:15
“Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, и ще ти помага: Не бой се, служителю Мой Якове, И ти, Есуруне, когото Аз избрах”
—Исая 44:2
“Ето, наследство от Господа са чадата, И награда (от него е) плодът на утробата.”
—Псалтир 127:3
“Защото не ме умъртви в утробата, И тъй майка ми да ми е била гроб, И утробата й (да е останала) всякога бременна.”
—Еремия 20:17
Като последния стих тотално разбива всички митове и ясно ни сочи, че вземането на живота на неродените е очевидно убийство според Бог.
- HELLEN
- Братолюбие
Аз съм от 15 години вече християнин и посещавам редовно църквата, като моята църква е първата евангелска църква в България. Чудя се ти как за една година толкова научи библията, че вече смееш да твърдиш кой е християнин и кой не е. Вече се замислям дали не си си купил диплома по психология или психиатрия, че от там да си черпиш самочувствието за редовните си и едни и същи психоанализи за всеки.HoOki®™ написа:мм уважавам старанието ви да си "говорим", но предпочитам да дискутирам по тази наистина важна тема с някого, който има представа от Библията или не е атеист-еволюционист.
Стиховете ти не доказват, че абортът е грях. Това може да се докаже, ако имаше подобен стих, в противен случай с дописването на Библията и с опити за изопачване на стиховете не става, колкото и човек да се напъва. Стиховете, които си цитирал доказват, че Бог дава живот и че Бог има силата да Го отнема.
Ще коментирам Еремия 20 глава, като цитирам малко повече от един стих, понеже с един стих се губи целият контекст.
14 Проклет да бъде денят, в който се родих; Да не бъде благословен денят, в който ме роди майка ми,
15 Проклет да бъде човекът, който извести на баща ми, Казвайки: Роди ти се мъжко дете, - И с това се зарадва много;
16 И да бъде тоя човек като градовете, Които Господ не съжали и разори, И нека слуша заран вик, И на пладне тревога;
17 Защото не ме умъртви в утробата, И тъй майка ми да ми е била гроб, И утробата й да е останала всякога бременна.
18 Защо излязох из утробата Да гледам труд и скръб, И дните ми да се довършат от срам.
Казва се "защо не ме умъртви в утробата, защо излязох из утробата", тоест ясно се разбира, че Бог има силата, както да дава живот, така и да умъртвява. В Бог е силата да се разпорежда, както сметне за добре в случая, но не християните да се.
Отклонявай се от злото и върши доброто,търси мира и се стреми към него. Псалми 34:14
- HoOki®™
- Благочестие
- Контакти:
lol това е критерии за високо духовно ниво. Аз познавам 40 годишни християни, които се обръщат тоталноHELLEN написа: Аз съм от 15 години вече християнин и посещавам редовно църквата, като моята църква е първата евангелска църква в България.
Още по голям lol Как стават тея работи, че само тукашната ми регистрация ще стане на 3 години скоро.HELLEN написа: Чудя се ти как за една година толкова научи библията,
Да не говорим за останалите, плюс християнската телевизия която правим.
п.п. Ще ползвам опцията игнор, /надявам се да има такава/ че наистина нямам нито времето, нито желанието да имам какъвто и да е контакт с теб. Ефектът е деградивен
- HELLEN
- Братолюбие
Съвестта и моралът Хооки е нещо, което се изгражда и поддържа. И впрочем не вярвам в отпадането на християнинът, но в момента нали говорим за аборта. Бързаш да пишеш какви ли не неща, а не отговаряш- дали правите нещо за подобравяне животът в домовете, за трафикът на органи и т.н. Една кампания трябва да е готова да се изправи с последствията си, а не просто да се опитва да бъде съвест.
Ясно е, че вече се забатачихме на едно място. Доволна съм от себе си, че показах една различна гледна точка, която е далеч от вменяване на вина и заместване на нечия съвест.
Ясно е, че вече се забатачихме на едно място. Доволна съм от себе си, че показах една различна гледна точка, която е далеч от вменяване на вина и заместване на нечия съвест.
- nedkodinev
- Твърдост
- Регистриран: 05 дек 2011 23:43
- църква: не посещавам
Преди да коментирам по темата искам да ви разкажа една случка. Понеже не съм сигурен в нейната достоверност няма да се обидя ако я приемете за измислена.
Някакъв военен, командир на едно поделение пристига сутринта и пита дежурния има ли някакво произшествие, някакво събитие през изтеклата нощ.
- Нищо особено – докладва дежурния – Само дето се счупи дръжката на лопатата от противопожарната безопасност.
- Ха! – възкликва командирът – Че от какво се счупи?
- Ами с нея заровихме коня – отговаря дежурния.
- Че от какво умря коня? – продължава да се удивлява командирът.
- От умора – докладва дежурния – Цяла вечер носи вода.
- За какво ви беше тази вода? – продължава с въпросите командирът.
- Как за какво? – „искрено“ се чуди дежурният – Да гасим пожара.
- Какъв пожар? – онемява командирът.
- Ами този същия, в който изгоря знамето и половината поделение…
И така нататък…
Тук ще спра със случката. Само искам да ви кажа, че тя ми прилича на вашите мнения.
Вие скърбите за това, колко тежко решение взема една жена, когато се решава дали да направи аборт или да износи плода, който е с евентуална деформация.
Преди да се счупи дръжката на лопатата, т.е преди решението: аборт или раждане, са се случили куп важни неща, които са предопределили съдбата на плода.
Абсолютно сигурен съм, че каквото и решение да вземе жената, то ще бъде в нейна вреда. Защото е станало прекалено късно за вземане на правилно решение.
Преди години пред една жена споделих несъгласието си по отношение на домовете за изоставени деца. Тя не ме разбра и помисли, че аз съм против грижите за такива деца, които тогавашната (комунистическа) власт полагаше за тях. Сами можете да съдите колко голям е бил проблемът „изоставени деца“, щом като тогавашните управници са се решили да направят специални домове, за да могат да се грижат за такива деца.
Тогава абортът беше решение за нежеланата бременност.
Защото държавата никога нямаше да научи своите поданици как да се предпазят от такава „нежелана“ бременност.
Виждам че и вие правите същата грешка.
Говорите за аборти, малформации, трудни решения…
Защо не се запитате как се е стигнало до това състояние?
Коя е била причината плода да се роди с малформации, или пък да има опасност самата жена да не издържи на раждането?
Когато си разясните обстоятелствата, предшествуващи аборта, ще си отговорите какво е правилното решение.
А иначе казано – за протокола – съм против аборта.
Но с това няма по никакъв начин да помогна на жените, които са изправени пред тежък избор.
Бог да се смили над тях и да успокои душите на скърбящите…
Някакъв военен, командир на едно поделение пристига сутринта и пита дежурния има ли някакво произшествие, някакво събитие през изтеклата нощ.
- Нищо особено – докладва дежурния – Само дето се счупи дръжката на лопатата от противопожарната безопасност.
- Ха! – възкликва командирът – Че от какво се счупи?
- Ами с нея заровихме коня – отговаря дежурния.
- Че от какво умря коня? – продължава да се удивлява командирът.
- От умора – докладва дежурния – Цяла вечер носи вода.
- За какво ви беше тази вода? – продължава с въпросите командирът.
- Как за какво? – „искрено“ се чуди дежурният – Да гасим пожара.
- Какъв пожар? – онемява командирът.
- Ами този същия, в който изгоря знамето и половината поделение…
И така нататък…
Тук ще спра със случката. Само искам да ви кажа, че тя ми прилича на вашите мнения.
Вие скърбите за това, колко тежко решение взема една жена, когато се решава дали да направи аборт или да износи плода, който е с евентуална деформация.
Преди да се счупи дръжката на лопатата, т.е преди решението: аборт или раждане, са се случили куп важни неща, които са предопределили съдбата на плода.
Абсолютно сигурен съм, че каквото и решение да вземе жената, то ще бъде в нейна вреда. Защото е станало прекалено късно за вземане на правилно решение.
Преди години пред една жена споделих несъгласието си по отношение на домовете за изоставени деца. Тя не ме разбра и помисли, че аз съм против грижите за такива деца, които тогавашната (комунистическа) власт полагаше за тях. Сами можете да съдите колко голям е бил проблемът „изоставени деца“, щом като тогавашните управници са се решили да направят специални домове, за да могат да се грижат за такива деца.
Тогава абортът беше решение за нежеланата бременност.
Защото държавата никога нямаше да научи своите поданици как да се предпазят от такава „нежелана“ бременност.
Виждам че и вие правите същата грешка.
Говорите за аборти, малформации, трудни решения…
Защо не се запитате как се е стигнало до това състояние?
Коя е била причината плода да се роди с малформации, или пък да има опасност самата жена да не издържи на раждането?
Когато си разясните обстоятелствата, предшествуващи аборта, ще си отговорите какво е правилното решение.
А иначе казано – за протокола – съм против аборта.
Но с това няма по никакъв начин да помогна на жените, които са изправени пред тежък избор.
Бог да се смили над тях и да успокои душите на скърбящите…
- goro
- Братолюбие
- Регистриран: 05 май 2008 18:31
Здравейте, тази тема е тежка и може би затова има толкова словесна стрелба.
Хареса ми, че Недко поглежда от по- далечна перспектива, така да погледнем по- цялостно картината, а не само в детайлите.
Наистина, ако пребъдваме в Христос и се грижим за здрави семейства, в които да възпитаваме децата си в Духа на Христа, тогава няма да се налага да се вземат трудни и страшни решения- от нас, а и от тях, когато те самостоятелно поемат пътя си.
Както казва един автор- грехът прави живота сложен.
А пък праведността обратното - го опростява и разтоварва от много страдание.
Това е за абортите направени с цел да си върнеш неправомерно и лесно живота и егоистичните си планове за бъдещето.
Дето се казва - какво пък, кривнал си малко от пътя, но медицината ще помогне, нали.
А за случаите на предизвикани аборти поради здравословни причини -
мисля си, че това е въпрос на степен на вяра, на отговорно и трезво взето решение - за или против - с всички последствия, които може да се случат и в двете посоки.
Много съм малък да определям кое е правилното решение.
Всеки има своята отговорност пред Бога и със себе си.
Хареса ми, че Недко поглежда от по- далечна перспектива, така да погледнем по- цялостно картината, а не само в детайлите.
Наистина, ако пребъдваме в Христос и се грижим за здрави семейства, в които да възпитаваме децата си в Духа на Христа, тогава няма да се налага да се вземат трудни и страшни решения- от нас, а и от тях, когато те самостоятелно поемат пътя си.
Както казва един автор- грехът прави живота сложен.
А пък праведността обратното - го опростява и разтоварва от много страдание.
Това е за абортите направени с цел да си върнеш неправомерно и лесно живота и егоистичните си планове за бъдещето.
Дето се казва - какво пък, кривнал си малко от пътя, но медицината ще помогне, нали.
А за случаите на предизвикани аборти поради здравословни причини -
мисля си, че това е въпрос на степен на вяра, на отговорно и трезво взето решение - за или против - с всички последствия, които може да се случат и в двете посоки.
Много съм малък да определям кое е правилното решение.
Всеки има своята отговорност пред Бога и със себе си.
- Greco
- Твърдост
- Регистриран: 23 юни 2010 22:12
- църква: Православна църква
Иронията е ,че пред атеистите говорите колко са задружни сте християните и се обичате за разлика от атеистите , а тук във форума само се обиждате.Толкова ми става смешно и жалко как се биете в гърдите ,че сте християни, а ако не говорехте за Библията, по нищо не бих дори предположил , че сте такива.HoOki®™ не разбирам как може да правиш християнски сайтове и телевизии, при положение ,че от държанието ти в сайтовете нищо не можем да научим.Как някой може да говори за Бог, без да виждаме пример от него.За мен всички приказки са празни, ако в делата на християните и отношението им едни към други не вижждаме тези думи :
43. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си."
44. Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец, Който е на небесата;
Не мисля, че е правилно да борим злото със зло, защото тези които го правят са манипулатори.
А ако мислите, че Бог е против аборта.Какво мислите, дали на Бог му харесва как се унижавате един друг и плюете при положение, че сте братя и сестри? Мислите ли че, тази ненавист и онижение са от Бог ? В тази тема аборта се засегна невероятно повърхностно и несериозно.Тук няма християнин който да е "За" аборта имаше само такива които в определени ситуации го смятат за наложителен.Защо вместо да се нападате един друг, не се обедините в различията си и не направите нещо красиво, например нещо за децата от домовете?Това би било акт на християнската позиция за аборта, а не всичката тая грозотия която не даде никакъв плод.
43. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си."
44. Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец, Който е на небесата;
Не мисля, че е правилно да борим злото със зло, защото тези които го правят са манипулатори.
А ако мислите, че Бог е против аборта.Какво мислите, дали на Бог му харесва как се унижавате един друг и плюете при положение, че сте братя и сестри? Мислите ли че, тази ненавист и онижение са от Бог ? В тази тема аборта се засегна невероятно повърхностно и несериозно.Тук няма християнин който да е "За" аборта имаше само такива които в определени ситуации го смятат за наложителен.Защо вместо да се нападате един друг, не се обедините в различията си и не направите нещо красиво, например нещо за децата от домовете?Това би било акт на християнската позиция за аборта, а не всичката тая грозотия която не даде никакъв плод.
"Вашето украшение да не е външно,а скритият в сърцето живот, с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога."
"Аз съм вратата ако някой влезе през Мене, ще бъде спасен и ще влиза и ще излиза и паша ще намира"
"Аз съм вратата ако някой влезе през Мене, ще бъде спасен и ще влиза и ще излиза и паша ще намира"
- iola
- Братолюбие
Тук изказахме мненията си по отношение на това как следва да се приема абортът в християнските среди според Библията.Не виждам никъде омраза,в нито едно мнение.Верно е ,че има различни позиции,но чак омраза....
И ако някой смята ,че темата е засегната невероятно повърхностно...ми нека направи пълен анализ .
То затова е форум,всеки може да се изкаже,нали.
И ако някой смята ,че темата е засегната невероятно повърхностно...ми нека направи пълен анализ .
То затова е форум,всеки може да се изкаже,нали.
- HoOki®™
- Благочестие
- Контакти:
Аз също не разбрах за какви сайтове става дума и какво ми било държанието в тях, че хората не можели да научат
Най-големия ми портал се посещава от над 10 000 човека, които явно не се оплакват от държанието ми а по-скоро са доволни, че някой е решил да отдели време, средства и нерви, за да направи нещо. Разбира се и доста хора помагат в това.
Гецо или е "подучен" да прави опити за заяждане или просто си почесва езика като не коментира темата а потребителите в нея. Тука май наистина ги нямате за нищо правилата за една нормална дискусия по дадена тема. Изключвам Недко, Йоланта и Горо, които явно имат за цел да коментират наистина по темата
п.п. Гецо, сега като ти погледнах коментарите в репутацията ми стана ясна картинката и държанието ти Ае вземете се засрамете малко и оставете хората да дискутират в този ФОРУМ. Хептен за рибки ни взехте с твоята партия. Все едно се е събрал тука клуба на овчекожците
Най-големия ми портал се посещава от над 10 000 човека, които явно не се оплакват от държанието ми а по-скоро са доволни, че някой е решил да отдели време, средства и нерви, за да направи нещо. Разбира се и доста хора помагат в това.
Гецо или е "подучен" да прави опити за заяждане или просто си почесва езика като не коментира темата а потребителите в нея. Тука май наистина ги нямате за нищо правилата за една нормална дискусия по дадена тема. Изключвам Недко, Йоланта и Горо, които явно имат за цел да коментират наистина по темата
п.п. Гецо, сега като ти погледнах коментарите в репутацията ми стана ясна картинката и държанието ти Ае вземете се засрамете малко и оставете хората да дискутират в този ФОРУМ. Хептен за рибки ни взехте с твоята партия. Все едно се е събрал тука клуба на овчекожците
- Greco
- Твърдост
- Регистриран: 23 юни 2010 22:12
- църква: Православна църква
Еми аз в този форум от година и половина не бях влизал, нищо не се е променило обаче. Пълен анализ на аборта не може да се направи.Трябва да се познава добре историята на аборта и политическото му значение през 20 век.
Например, защо не се обсъждате християните в Америка , които са влизали в клиники за аборти, въоръжени и са разстрелвали персонала.Мотото им е било "Докторите които извършват аборти са убийци, следователно те самите трябва да бъдат убити "
Никой не съм искал да обидя,но HoOki®™ всеки с впечатленията си
Например, защо не се обсъждате християните в Америка , които са влизали в клиники за аборти, въоръжени и са разстрелвали персонала.Мотото им е било "Докторите които извършват аборти са убийци, следователно те самите трябва да бъдат убити "
Никой не съм искал да обидя,но HoOki®™ всеки с впечатленията си
"Вашето украшение да не е външно,а скритият в сърцето живот, с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога."