Красива котка,търси дом:)

Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам. Всичко, с което можем да бъдем полезни на другите ..... или те на нас
Отговори
Потребителски аватар
north wind
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 30 апр 2011 17:46

Красива котка,търси дом:)

Мнение от north wind »

Ето тази хубавица,вече почти втота седмица се е приютила в моя двор.
Млада е ,на около година съдейки по зъбите.Имала е котило някъде,но вече по всичко личи,че явно го няма вече.
Плашлива и недоверчива,но с повечко търпение и грижи става неузнаваема:)Бих я взела аз,но имам друга котка с която не се понасят.

Ако някой си я хареса,нека ми пише на ЛС.
Държа да бъде кастрирана.
http://northwind.snimka.bg/animals/kotka.605047
"Смятам,че има Бог,защото в Руанда се ръкувах с дявола.Видях го,помирисах го и се докоснах до него.Знам,че дяволът съществува,а следователно има и Бог."
Генерал-лайтенат Ромео Далер
юли,2003г.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
Контакти:

Re: Красива котка,търси дом:)

Мнение от Чими »

Наистина е красавица :)
Но аз си търся малко сиамско коте и държа да не го кастрирам (но не искам потомство). Май имам много изисквания и затова все още си стоя без котка :)
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Потребителски аватар
bistra
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 08 окт 2013 19:11

Мнение от bistra »

Щом е плашлива и недоверчива, според мен по-добре да няма други котки, а собственикът да не е новак коткар, защото вероятността да завърши на улицата в такъв случай, би била голяма...
Ние си взехме един господинчо преди 4ри месеца, 7-8 месечен, скитосвал е по улиците явно от малък, много сладурско животинче. Веднага се научи къде е драскало, храна и тоалента, проблеми не ни прави, но постоянно се крие, предпочита да е скрит в някой ъгъл, под легло или зад перде, отколкото да дойде при нас да се гушка. Докато другата ни котка, която е 10 годишна вече, въпреки че е персийка, отива да го тормози, ревнува от него, той затова и може би му е трудно да се приближи към нас. Защото тя постоянно е завряна в нас, понякога даже вие през нощта, ако я оставим сама, и ми се струва, че доста го стресира с нейното възприемане "това са моите стопани, ти... марш от тука!"
Стискам палци и се моля да се намери желаещ за това животинче, защото не им е леко по улиците определено :(
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Темата е доста старичка, не знам какво е станало с котката. Котките обаче са ми любимите животинки :) Като малък имах сиамска котка и винаги съм искал да си взема отново. Дълго време нямаше възможност, но преди година подходих малко лукаво и когато приятелите на моя син ме попитаха какъв подарък да му подарят за рождения ден, казах "малко сиамско коте". Те го взеха насериозно и сега си имаме сиамска котка :)
Потребителски аватар
bistra
Благоразумие
Благоразумие

Мнение от bistra »

Да ти е честито сиамчето! И аз съм им голям фен на на сиамките и то на характера особено... незаменими!
Аз днес се реших най-накрая и дадох нашия мишок, но сърцето ми се къса сега..... не смея да се обадя и на хората да не ги притеснявам, ще си речат "таз, още от първия ден...". Ама то неговото живот ли беше вкъщи... само по ъглите и зад пердетата. Тамън се отпусне и като се прибера, пак пребит в някой ъгъл.. Иначе е голям сладур и супер много ще ни липсва. Ето го тук Изображение Дано Бог го закриля!! <3
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Да ти покажа и аз нашата котка :)

Изображение
Потребителски аватар
Рут
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 31 яну 2010 20:49

Мнение от Рут »

Хаха, Чими, в средните векове, църквата щеше твойто коте да го обяви за дявол :D

Много е сладко, на Бистра също :)
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
Потребителски аватар
bistra
Благоразумие
Благоразумие

Мнение от bistra »

Офф, за съжаление и в днешни дни се срещат подобни простотии!
Знаеш ли, имам един много неприятен спомен от детството. Никога няма да го забравя и до ден днешен изпитвам вина до болка, как може да съм била толкова глупава...
на около 6-7 г. възраст беше един следобед се прибирахме с братовчедката ми от училище и едно малко котенце тръгна след нас. То мяукаше постоянно и доста настойчиво. Умилкваше се и мъркаше, миличкото. Сега като си спомня и се просълзявам направо. Та това котенце буквално се залепи за нас и не ни остави докрая. Прибра се с нас. И други хора минаваха, но то - при нас. Изведнъж се уплашихме. Аз отмалка си имах котки, но никога до тогава - такова контенце. И започнахме една друга да се плашим, незнам откъде дойде идеята, че това коте е дявол... но точно това се случи. И братовчедка ми веднага се зае да реши проблема като докладва на татко си, той беше наоколо с приятели и каза "Така ли..", хвана котето и го заметна с такава сила и на момента "реши" проблема.. Мисля че падна в едни бараки, но никога не го видяхме повече, с такава сила беше заметнато. На момента ми стана много мъчно и веднага осъзнах каква глупост направихме, как изобщо е било възможно да сме били толкова глупави. Глупостта и простотията нерядко води до жестокост. Дано не се е мъчила малката душичка. Сигурно до гроб ще си я нося тази случка и винаги ще се разплаквам, знам че имам голям грях за това и ми е много мъчно.
Отговори

Върни се в “Практично християнство”