Връстниците ни

Тук група "Тийнейджъри" има специални права :scout:
Потребителски аватар
lili92
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 11 авг 2009 19:08
име: lili
църква: Българска Божия църква
характер: hristiqnka

Re: Връстниците ни

Мнение от lili92 »

Мен не ме учудва, защото в Библията пише че обикнаха тъмнината повече от светлината, понеже делата им бяха зли. Винаги ще ги има тези, които се противят. Както казах- можем да се молим на Бог да отвори очите на сърцата им, за да видят че са грешни и да се покаят. Защото Той може да направи път, дори там където няма. :good: Силата на молитвата е по- голяма отколкото можем да си представим. Един съученик твърдо се противеше и беше убеден, че няма Бог. И аз му казах: Е добре, но аз ще се моля за теб. И той вика: НЕЕЕ, само не се моли :D :D :D
"Затова и Бог Го възвиси най-високо и му даде ИМЕТО,което е НАД всяко друго име;така че в ИМЕТО ИСУС да се поклони ВСЯКО коляно...и ВСЕКИ език да изповяда,че ИСУС ХРИСТОС Е ГОСПОД,за слава на Бог Отец." Фил.2:9-11
Потребителски аватар
Бербатов
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 05 сеп 2009 08:53
име: Гошко
църква: Православна църква
характер: Destroyer :D

Мнение от Бербатов »

lili92 написа:Мен не ме учудва, защото в Библията пише че обикнаха тъмнината повече от светлината, понеже делата им бяха зли. Винаги ще ги има тези, които се противят. Както казах- можем да се молим на Бог да отвори очите на сърцата им, за да видят че са грешни и да се покаят. Защото Той може да направи път, дори там където няма. :good: Силата на молитвата е по- голяма отколкото можем да си представим. Един съученик твърдо се противеше и беше убеден, че няма Бог. И аз му казах: Е добре, но аз ще се моля за теб. И той вика: НЕЕЕ, само не се моли :D :D :D
:lol:
Някой вярват че футболът е игра на живот и смърт ... Всъщност той е много повече !

Не бъди безразличен ! Бъди различен !

ЛЕВСКИ СОФИЯ ! ЗАВИНАГИ ВЪВ МОЕТО СЪРЦЕ
Потребителски аватар
evangelistki
Вяра
Вяра
Регистриран: 14 май 2009 23:23
църква: Евангелска Петдесятна църква

Мнение от evangelistki »

И аз вярвам в силата на молитвата и в самия ни начин на живот-живот на християни,защото ние сме различни и единствени аз знам че и наи светските хора дълбоко в себе си искат да са като нас да носят любов да са истински хора да обичат-аз пък казах на една моя приятелка че Библията учи хората да обича враговете си каквото и да става,а тя каза да бе ще го обичам аиде бе тои да иска да ме убие аз да го обичам да ме рита аз да го обичам да ме обижда пак ли да го обичам -Исус е бил бит,хулен ,мразен,ала днес ,защото Исус умря за нас ние живеем.Може би тази моя приятелка ме мисли за луда,може би тя няма да ме разбере ,но тя знае че съм вярваща че Исус е Спасител-каза ми само не се забъркваи в секти :D Моля се за нея и винаги ще го правя и я виждам постепенно как в очите им чета как иска да е като мен -лудата сектанка Петя,която се усмихва на бедите все едно тях чака,която не я интересува какво говорят хората и обича- с всички сили обича ,.Слава на БОга в Неговото име всички ще разберат :)Вярвам го !Алелуя!Слава на Бога!!! :)
Потребителски аватар
nyneto
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 01 дек 2009 15:26
име: Martin :)
характер: Труден

Мнение от nyneto »

lili92 написа:Аз да ви кажа, че ако не им кажем за Бог( така пише в Библията), Той ще ни държи отговорни за тях. Естествено, трябва да чакаме Бог да ни води кога и на кой да говорим. Аз съм много благодарна на Него, тази година се спаси един мой съученик и много се промени. Слава на Бога имам и още един съученик християнин, вече сме трима :D . Молете се и не се отказвайте, защото Бог може да направи път,дори и там където няма. Той най- добре знае пътя към сърцата на хората, а волята му 100% е да се спасят, така че... молете се. Господ с вас.
Съгласен съм , ако всички ни послушат Всичко ще се оправи :good:
Ако постигаш целите си лесно , значи се целиш твърде ниско !
Наричайте ме по име .. Мартин , Марто - както ви хареса ..
Потребителски аватар
LIGHT
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 23 ное 2009 16:45
характер: мечтаещ

Мнение от LIGHT »

здравйте и от мен аз имам същия проблем ако се отнася за училището де .Просто много луди глави имаше имаше и тормоз над мен и други които не бяха така войнствени или както мен и един добър приател вярващи който и сега имам приателски отношения с него.Беше ми много трудно за да оцелеш почти без вреда трябва да си двуличник и да ближижиш гъзовете(извинявам се много) на другите за да се покажеш че си като тях.Аз съм на 20 и за съжаление нямам приатели ни един само познати които виждам много рядко.Наистина това е много трудно преживяване а сега най голимея проблем ми е че ме срам да говоря за ИСУС за да не би да ме вземат за смахнат.Това направо ме влудява мразя това чувство немога да го махна не изкам хорските мнения да ми влиаят. Това много ме мъчи ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен моля :cry:
If you don't give up possibilities are endless.The fortune of believers
Потребителски аватар
ОБИЧ
Любов
Любов
Регистриран: 18 юни 2009 23:31
име: ЕремиЯ: 29:11-14
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
характер: Mалко Лудичка но ИСТИНСКА Вила

Мнение от ОБИЧ »

Здравейте !!!

Истината в този случай е само МОЛИТВАТА иначе не виждам друг вариант защото едно че са наши връстнци друго че е наше задължение да им говорим за Бога . Бъдете благословенни
Христос не само заема вашето място на кръста, а и Своето място в сърцето ви.
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

Проблема е ,един от проблемите е че тези на които искаме да говорим за Бога много внимателно ни наблюдават и не откриват с нещо да ги превъзхождаме нито в добрият нито в лошият аспект на битноста ни..Вижте Матея 11 глава там Исус казва горко на градовете където направих чудеса ако някой беше направил по малко в Содом и Гомор щяха да се покаят,само че ние не правим а само говорим за чудеса и даже това правим отегчително и скучно..Остава ни да се скрием в молитвата ама и там май сме слаба ракия..Дали желаещите да станат лекари не трябва да излекуват първо себе си без много кашляне и охкане,а с повече четене и разбиране на Словото Божие най вече като работа..
Потребителски аватар
Hristov
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 13 апр 2010 19:01
църква: не посещавам

Мнение от Hristov »

Според мен всеки, до последния човек ще е спасен, просто по различен начин(предполагам) :) Колкото до това връсниците ми как го възприемат, еми и аз също съм от хората на които не им става много приятно, религиозни хора да им говорят наизуст.Аз лично се старая когато приказвам на хора които не са вярващи да си подбирам така думите че да разберат какво имам предвид.Подигравки по-скоро не, ама да ме изгледат странно е много честа случка, дори и вярващи хора, просто мисля че Бог е нещо лично за всеки и всеки трябва да го намери сам.Така нареченото проповядване, по-скоро отблъсква човек от колкото да му даде желание , за моя жалост аз съм пример за това,постоянното мъчене на някой да ти набие в главата.С баща ми от както се помня не сме се разбирали много, винаги или аз го хващам когато е изнервен той ми се изрепчва и започваме да се караме, и като цяло абсолютно винаги са били наженени разговорите с него.Един ден реших от сега на татък каквото и да ми каже само с добро да отвъщам, дори когато той не е прав.И започнах от начало ме питаше какво "искам " ( един вид се подмазвам с цел) аз отвръщах "нищо" и си бях спокойен, каквото и да стане се държах добре и възпитано, по едно време ми крещеше без причина и когато не му отвръщах, лицето му ставаше наскърбено, сякаш минута след като ми се скара разбираше че изобщо не съм го заслужил и му ставаше гузно и това продължи няколко месеца.И в един момент всичко се оправи, коренно се промени и сега сме в прекрасни отношения.Според мен не библията трябва да се цитира на хората , а невъзградената доброта и чистите намерения :)
"Бъдете силни и храбри, не бойте се, нито треперете от тях; защото Господ, твоят Бог, Той е, Който върви пред тебе; няма да отстъпи от тебе, нито ще те изостави."
Втор. 31:6
Потребителски аватар
Бозов
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 26 юли 2010 15:36
църква: не посещавам

Мнение от Бозов »

между другото и аз имам същия промблем откакто станах кажи-речи вярващ всичките ми съученици ме (меко казано) намразиха. Само дебнат момент да ми се заядат за нещо. и вечно повтарят ''каде е твоят Бог''. промблема възникна когато се опитвах да защитя новото си вярване(за съществуването на бог). Повечето твърдят че са атеисти, но забелязвам че точно тези ''атеисти'' са доста добре запознати с окилтизма, кето ме кара да потръпна. Не искам да се занимавам да описвам какав извратен начин на мислене и ценности имат тези хора(вие сами може да се сетите).
Попитали едно време един много умен човек "Вярвате ли в Бог'' а той отговотил "Аз не вярвам в Бог аз съм напълно убеден, че има Бог''
Потребителски аватар
shri1
Любов
Любов
Регистриран: 24 фев 2009 16:18

Мнение от shri1 »

Извратен, но техен.
Приеми го, като изпитание.

Бог е там, където Го поканят.
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

shri1 написа:Извратен, но техен.
Приеми го, като изпитание.

Бог е там, където Го поканят.
Драги Бозов ти си на едно много интересно място в интересно време и естествено че си поставен пред истински проблеми .Това е истинско изпитание както пише Шри,но едно е да приемеш тяхното мислене а друго да го разбереш и никога да не го приемаш,тук няма място за конформизъм.Последното е много опасно и виж какви хора посещават храмовете невярващи ,атеисти ,за театъра ,за спектакъла ,защото другите така правят ,традицията да запалим една свещ и прочие тук Бог го няма ,има Традицията която е обожествена и превърната в идол и всички и се покланят от Президента до последният просяк.Тези които ти се подиграват не са атеисти , защото за да си против някого той трябва да е конкретно лице ,Те не са против Христос защото не познават Христос,атеист е Луцифер-той е против Бога когото познава много добре нали..Това за което можеш да спориш като първа крачка с твоите приятели е имали Бог,кой е създал света .Като стигнете ,че май има нещо -Космически Разум ,Бойко Борисов или там извън земни като последният ,трябва да се спрете на темата- поли или монотеизъм.В един момент приемайки че има Бог невярващите ще трябва да избират и ти ще бъдеш един чудесен пример ако си християнин за пример .Много ти е тежка задачата братко и моли се Господ да е с теб и да ти помага сам няма да можеш .Бъди успешен и благословен и както казваше Исус на онези в лодката ,,Аз съм ,дерзайте !''
Потребителски аватар
faithful
Вяра
Вяра
Регистриран: 26 авг 2010 22:00
име: Християн

Мнение от faithful »

LIGHT написа:здравйте и от мен аз имам същия проблем ако се отнася за училището де .Просто много луди глави имаше имаше и тормоз над мен и други които не бяха така войнствени или както мен и един добър приател вярващи който и сега имам приателски отношения с него.Беше ми много трудно за да оцелеш почти без вреда трябва да си двуличник и да ближижиш гъзовете(извинявам се много) на другите за да се покажеш че си като тях.Аз съм на 20 и за съжаление нямам приатели ни един само познати които виждам много рядко.Наистина това е много трудно преживяване а сега най голимея проблем ми е че ме срам да говоря за ИСУС за да не би да ме вземат за смахнат.Това направо ме влудява мразя това чувство немога да го махна не изкам хорските мнения да ми влиаят. Това много ме мъчи ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен моля :cry:
Здравей
Невярващи винаги е имало и винаги ще има, а те вървят в коплект заедно с делата и глупостите които вършат.От това не можем да избягаме нито от общуването с тях.Но това което можем да направим е да преодолеем себе си, да помолим Бог за сила, за вяра, за помощ.Защото вярвам знаеш Той е пътят, истината и живота.Моли се!Моли се силно!Моли се от сърце, моли се и Бог ще те чуе и няма да погледне на молитвата ти с леко око.Знам, чв само на приказки така звучи много лесно и много елементарно да се направи, но когато Бог е откъм теб наистина кой ще бъде против теб :) Хорското мнение наистина има голяма сила защото неговата цел е да те срине да подкопае основата на която си стъпил, да промени възгледите ти и да зарежеш вярата.Недеи!
А приятели може да потърсиш навсякъде, на някое младежко, в църквата, в интернет :) А аз вярвам че Бог няма да те остави току така ;)
Lord though I walk through the valley of the shadow of death
I'm not scared cause You're holding my breath
Потребителски аватар
Sofia_boy
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 19 май 2010 13:56
характер: готин, добронамерен

Мнение от Sofia_boy »

Знаеш ли, следващия път когато се почувстваш "встрани" се сети че Ти Си Щастлива "само" и единствено заради това че си осъзнала Истината и я осъзнаваш.И просто се моли с молитвата Отче Наш.
Когато бях в училище (сега съм на 23) съм правил грешки и глупости заради това че съм бил маловерец и заради средата от която бях обкръжен.Благодарение на Бог и няколко вярващи човека (от които и музиканти) и това че чета Библията се осъзнах.
Внимавай какво мислиш и правиш, но най-вече се уповавай изцяло на Бог и бъди щастлива.

Във връзка с това че искаш да помогнеш на съученици на 24.09.2010 Българската Патриаршия ще проведе литиино шествие за въвеждане на предмет религия-православие.

За мен няма значение как ще се казва предмета.......вероучение, религия, православие, просвета.Важното е че става въпрос за Бог, за Светата Троица и това е най-ценното нещо което можеш да разбереш в целия си живот.Затова искам да съм там и съм го планирал отсега.
Дано повече хора разберат основата на Живота!

Света Троице Моля Всички да съществуваме и живеем само във Волята Ти Сега Винаги И Вовеки Амин

Шествието е на 24.09.2010 , пред НДК 12.00ч
Света Троице Благодаря за Всичко
Потребителски аватар
mileton4eto
Регистриран: 04 дек 2010 23:20
характер: готино хлапе

Мнение от mileton4eto »

здравей :!:
Наистина знам как се чувстваш и искам да ти кажа ,че не трябва да е така,знам го от личен опит . :yes: За мой огромен късмет аз не сам единствената от класа която е християнка,естествено с момичето сме наи добри приятелки .С нея сме се опитвали не на един или 2ма да споделяме какво бог е направил за нас ,как е променял живота ни ,но имахме чувството ,че колкото повече неща им говорехме толкова по-неразбираемо ставаше за тях.беше трудно и се отказахме.Накрая започнахме да се молим,бог да направи тАкА ,че всички наши приятели да повярват по един или друг начин.И Все още се молим и отново започнахме да благовестваме за Исуса.и наистина вярвам че един ден ще е срещнем на небето.

Знаешли,когато бях по малка и във църкавата неможех да си намеря свестни приятели т.е. всички си бяха на групички :cry: и аз се чувствах едвали не аутсаидер не можех да си намеря място и с мама започнахме да се молим да си имам приятели за да се чувствам най-малкото добре,и след няколко години,не дни,месеци ,а години нещата взеха да се обръщат в моя полза и вече съм така да се каже част от групичката от която са ме отхвърляли,както и в даскалото-има6е едно моми4е с което не се разбирахме особено,и аз се молих да се промени тази пречка м/у нас да сме приятелки и да не си имаме зъб една на друга и така още на следващата година всичко се оправи и така Слава на Бога ,НАЙ-ГЛАВНОТО ВЪВ МОЛИТВАТА Е ВЯРАТА ,чЕ ТОВА ЗА КОЕТО СЕ МОЛИШ ЩЕ СТАНЕ РАНО ИЛИ КЪСНО Т.Е. КОГАТО БОГ Е ОТРЕДИЛ!!!!!!!!!1 :) :)

И СПОКОЙНО ВСИчКИ ХРИСТИЯНИ В ГРУПА ОТ НЕХРИСТИЯНИ СЕ чУВСТВАТ ПО ТОЗИ НАчИН ПО КОЙТО И ТИ В МОМЕНТА СЕ чУВСТВАш :) :) :) :) :) :) :idea: УСПЕХ И БОГ ДА Е С ТЕБЕ .:):):) :good:
Потребителски аватар
Smile*
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 03 фев 2012 20:29

Мнение от Smile* »

mileton4eto написа:НАЙ-ГЛАВНОТО ВЪВ МОЛИТВАТА Е ВЯРАТА ,чЕ ТОВА ЗА КОЕТО СЕ МОЛИШ ЩЕ СТАНЕ РАНО ИЛИ КЪСНО Т.Е. КОГАТО БОГ Е ОТРЕДИЛ!!!!!!!!!1 :) :)
Глупости. Нали отговорът на молитвата понякога е "Не."? Ако пък аз греша, още по-добре, в момента говорите с бъдещ мулти милиардер. LOL.
Отговори

Върни се в “Тийнейджъри”