Пророчествата от Данаил и Откровение според ...

Отговори
daniel
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 15 дек 2007 00:06
име: Даниел

Пророчествата от Данаил и Откровение според ...

Мнение от daniel »

Пророчествата от Данаил и Откровение според Презвитерианска Реформирана Църква.

Какво откривате във тях?

П.п. Въпросът е доста общ, така че няма проблем ако отговориш по-общо. ;)
Данаил 3:18 "...но ако не, пак да знаеш, царю, че на боговете ти няма да служим и на златния образ, който си поставил, няма да се кланяме."
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 06 яну 2008 02:15
характер: необуздан

Re: Пророчествата от Данаил и Откровение според ...

Мнение от aktex »

Какво точно за Откровение?
защото:
Офтопик:
Ние вярваме в Посмилениалната есхатология, което означава, че преди личното и величествено завръщане на Господ Исус Христос, Бог Отец ще положи всички народи в нозете на Своя Единороден Син. Външният белег на това ще бъде следния: Божия Закон ще управлява народите по земята.
и
Офтопик:
Ние вярваме, че Премилениалната есхатология, която твърди, че Божият народ от ден на ден ще отслабва повече; че личностен Антихрист ще се възкачи да управлява в настоящето или бъдеше време; че Божият народ е физическият, генетичен Израел; че голямата скръб е предстоящо събитие; че Господ Исус Христос ще се върне лично да управлява за 1000 буквални години, е ерес от най-гнусните създадени от човека, ограбваща славата на Триединния Бог, Неговата премъдрост, знание, сила и святост.
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
ezekiel
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 07 мар 2005 16:25
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден

Мнение от ezekiel »

Е как така хем Антихристът ще управлява, хем Божият Закон ще управлява?

И в какво се изразява управлението на Божия Закон? Какво точно ще се случи?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

ezekiel написа:Е как така хем Антихристът ще управлява, хем Божият Закон ще управлява?

И в какво се изразява управлението на Божия Закон? Какво точно ще се случи?
Ако прочетеш оффтопиците ,че видиш ,че в първото вярваме ,че е вярно ,а във второто ,че не е вярно :)

Въпроса ти към закона , съм го разисквала в друга тема :)
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
ezekiel
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от ezekiel »

Правилно! :) Прощавай!

Несъзнателно съм отнесъл мнението: "е ерес от ..." конкретно към "че Господ Исус Христос ще се върне лично да управлява за 1000 буквални години,", а не към целия офтопик.

А вярвате ли, че екуменията (обединението) на църквите под покровителството на Ватикана би могло да доведе до налагането на Божия Закон на земята?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

ezekiel написа: А вярвате ли, че екуменията (обединението) на църквите под покровителството на Ватикана би могло да доведе до налагането на Божия Закон на земята?
То това е като да вярваш ,че всички евреи завърнали се в Израел да станат юдаисти!
Не знам какво общо има Ватикан с налагането на закона?!
Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 18 апр 2008 14:15
име: Олга
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: ПРОМЕНЯНА ОТ БОГ

Мнение от Hristova »

Значи невярват в думите на Исус, :cry: защото той каза че беззаконието ще се умножи,а любовта на мнозинството ще охладнее."Затова,когато видите мерзостто докарваща запустение,за която говори пророк Данаил,стояща на светото място...."Матея24:15.за скръбта пък Словото говори намного места,но нека да погледнем пак Матей24:21,22и 29.Да не изброявам и пророците Данаил,иоил/3:11_15/.... Като се замислих тези хора писали тези тихни вярвания и невярвания май са показани в Матей24:11. :yes:
"защото Ти, Господи, си светилник мой, и Господ ще озари тъмнината ми"2царе22:29"На Тебе Господи се уповавам,да не се посрамя никога"Псалм71:1
Потребителски аватар
ezekiel
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от ezekiel »

Офтопик:
aktex написа: Не знам какво общо има Ватикан с налагането на закона?!
Ватиканът е единствената институция, която налага религиозни закони. А при обединението на християните няма как да го изпуснем.
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Според мен , не би трябвало да говорим за Ватикан.
А по-скоро за държавата. Мисля ,чече би наложила тези закони, като държавни .
Макар ,че в момента всички държави приемата 10те заповеди като основа на конституционалните закони.
Отговори

Върни се в “Презвитерианска Реформирана Църква”