Презвитерианска Реформирана Църква

Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 05 май 2008 18:31

Re: Презвитерианска Реформирана Църква

Мнение от goro »

Ами разбирам, че Господ Исус сега седи отдясно на Отец и чака, докато враговете Му се положат за Негово подножие.
Но това още не е станало. Може би ще стане всеки момент, скоро.
Никой не знае, кога ще свърши благодатното време, през което Бог чака човеците да се покаят от греховете си.
Когато се изпълни времето, което Бог е определил, тогава ще дойде Божи съд, над всички Негови врагове.
Тогава Господ Исус ще дойде, като Цар на Царете и Господар на Господарите.
Ще вземе царството Си и ще царува 1000 години.
Това съм го чел в книгата Евреи и Откровение.
Потребителски аватар
dimdeep
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 27 юли 2007 03:54

Мнение от dimdeep »

.Аз искам да попитам какво ви е мнението отностно кръщението със СВ Дух и говоренето на езици,дарби ,пророчества и други харизматични прояви.
SOLUS CHRISTUS ,
SOLA SCRIPTURA ,
SOLA FIDE ,
SOLA GRATIA,SOLI DEO GLORIA
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 06 яну 2008 02:15
характер: необуздан

Мнение от aktex »

dimdeep написа:.Аз искам да попитам какво ви е мнението отностно кръщението със СВ Дух и говоренето на езици,дарби ,пророчества и други харизматични прояви.
Аз лично не намирам за задължително, човек да говори на езици или нещо от този сорт!
В днешно време харизматичните пастори са изопачили смисълът на думите за "говорене на езици"
Кръщение в Святия Дух и все още не мога да преумея ... защо аджеба трябва да насилват хората да се молят за да се кръстят с духа??? Спомням си в Педесятната в Бургас , как с часове ги караха да се молят и не ги пускаха да си заминат по къщите, защото сега трябвало да измолят кръщение, нямало друг път да стане . Точно сега трябвало да е.
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

Вашата църква има ли аналог в Щатите,а тук в България имате ли официална регистрация или сте под някое крило ,как се развивате ..Имате ли сграда ,колкочовека ви посещават какви социални и изобщо дейности развивате.
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Здравей :)
Еми имаме аналог в щатите, но не мисля че това е критерии някакъв.
Официално сме регистрирани като такива. под ничие крило.

имаме си сайт , може да го посетиш.
http://www.prchurch.com/
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
Autoscum
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 21 юни 2008 00:31
име: Георги
характер: Реформиран
Контакти:

Мнение от Autoscum »

В София има такава църква, виждал съм сайта, но не мога да го намеря. :P

Малко помощ?
"Никому не е забранено да призове Господ, портата на спасението е отворена за всички хора, нито нещо друго ни пречи да влезнем, освен нашето лично неверие." - Жан Калвин
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Има, но и аз не им знам сайта!
За това не мога да ти помогна.
Потребителски аватар
pavelgeorgiev
Вяра
Вяра
Регистриран: 27 окт 2009 13:35

Мнение от pavelgeorgiev »

Даааааааааа, има някакъв сайт, но не знам дали е на софийската църква. Нещо от сорта е: bgreformation не знам накрая с com ли беше или net, но го има.
Потребителски аватар
Autoscum
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 21 юни 2008 00:31
име: Георги
характер: Реформиран
Контакти:

Мнение от Autoscum »

pavelgeorgiev написа:Даааааааааа, има някакъв сайт, но не знам дали е на софийската църква. Нещо от сорта е: bgreformation не знам накрая с com ли беше или net, но го има.
Нищо не намерих. :(
"Никому не е забранено да призове Господ, портата на спасението е отворена за всички хора, нито нещо друго ни пречи да влезнем, освен нашето лично неверие." - Жан Калвин
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

Казвате че сте били повечето Петдесятници ,но имаше ли ,каква е причината за обособяването ви в ПРЦ?
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 28 май 2012 21:57

Мнение от iola »

Тук ,гледайки първите два поста на Актекс,намирам ,че тази църква се различава от католическата само по това ,че все още не са приели култа към Дева Мария :mrgreen:,но нищо не е окончателно,така ,че .......иначе всичко друго си е като при католиците....

И водното кръщение......и то,цитирам :"не е нужно човек да бъде потапян цял във водата,достатъчно е да бъде напръскан...." :mrgreen:
Мда..
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

Lecb написа:Православната църква, към нея стойте.

Пресвета Дева Мария, е най-близо до БОГ.

Няма по-славна от нея. Освен БОГ.
Това не е така ,според Библията.Верно ,че не е тук ,в тази тема мястото за отговор ,но я виж какво казва исус Христос :
Матей 12гл
12:46 Когато Той още говореше на народа, ето, майка Му и братята Му стояха вън и искаха да Му говорят.
12:47 И някой си Му рече: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят.
12:48 А Той в отговор рече на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми? и кои са братята Ми?
12:49 И като простря ръка към учениците Си рече: Ето майка Ми и братята Ми!
12:50 Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра и майка

А също държа да ти кажа че Исус не я нарече никога "Майка своя",викаше и "жено",защото де факто Той дойде чрез нея ,но Той се оказва неин създател ,защото Той беше Словото чрез което стана всичко.
Култа към Мария е измислен от римо-католическата църква и приет от православието,но е небиблейски.На небесата нищо не зависи от нея.Но всичко зависи от Исус Христос -на Него е дадена всяка власт на небето и на земята.
Потребителски аватар
mariv
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 16 дек 2011 09:32

Мнение от mariv »

Култа към Мария е измислен от римо-католическата църква и приет от православието....

Айде пак се започна с абсурдните твърдения :) Това почитане на Богородица, възниква много преди великата схизма..
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

mariv написа:

Айде пак се започна с абсурдните твърдения :) Това почитане на Богородица, възниква много преди великата схизма..
:bored: Мда....възниква още с почитане на "Небесната царица" ,за която говори пророк Еремия.После само са заменили имената....
Отговори

Върни се в “Презвитерианска Реформирана Църква”