Презвитерианска Реформирана Църква
- goro
- Братолюбие
- Регистриран: 05 май 2008 18:31
Re: Презвитерианска Реформирана Църква
Ами разбирам, че Господ Исус сега седи отдясно на Отец и чака, докато враговете Му се положат за Негово подножие.
Но това още не е станало. Може би ще стане всеки момент, скоро.
Никой не знае, кога ще свърши благодатното време, през което Бог чака човеците да се покаят от греховете си.
Когато се изпълни времето, което Бог е определил, тогава ще дойде Божи съд, над всички Негови врагове.
Тогава Господ Исус ще дойде, като Цар на Царете и Господар на Господарите.
Ще вземе царството Си и ще царува 1000 години.
Това съм го чел в книгата Евреи и Откровение.
Но това още не е станало. Може би ще стане всеки момент, скоро.
Никой не знае, кога ще свърши благодатното време, през което Бог чака човеците да се покаят от греховете си.
Когато се изпълни времето, което Бог е определил, тогава ще дойде Божи съд, над всички Негови врагове.
Тогава Господ Исус ще дойде, като Цар на Царете и Господар на Господарите.
Ще вземе царството Си и ще царува 1000 години.
Това съм го чел в книгата Евреи и Откровение.
- dimdeep
- Благоразумие
- Регистриран: 27 юли 2007 03:54
.Аз искам да попитам какво ви е мнението отностно кръщението със СВ Дух и говоренето на езици,дарби ,пророчества и други харизматични прояви.
SOLUS CHRISTUS ,
SOLA SCRIPTURA ,
SOLA FIDE ,
SOLA GRATIA,SOLI DEO GLORIA
SOLA SCRIPTURA ,
SOLA FIDE ,
SOLA GRATIA,SOLI DEO GLORIA
- aktex
- Себеобуздание
- Регистриран: 06 яну 2008 02:15
- характер: необуздан
Аз лично не намирам за задължително, човек да говори на езици или нещо от този сорт!dimdeep написа:.Аз искам да попитам какво ви е мнението отностно кръщението със СВ Дух и говоренето на езици,дарби ,пророчества и други харизматични прояви.
В днешно време харизматичните пастори са изопачили смисълът на думите за "говорене на езици"
Кръщение в Святия Дух и все още не мога да преумея ... защо аджеба трябва да насилват хората да се молят за да се кръстят с духа??? Спомням си в Педесятната в Бургас , как с часове ги караха да се молят и не ги пускаха да си заминат по къщите, защото сега трябвало да измолят кръщение, нямало друг път да стане . Точно сега трябвало да е.
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
- chernobeleev
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 25 яну 2009 23:06
- църква: Неденоминационна църква
Вашата църква има ли аналог в Щатите,а тук в България имате ли официална регистрация или сте под някое крило ,как се развивате ..Имате ли сграда ,колкочовека ви посещават какви социални и изобщо дейности развивате.
- aktex
- Себеобуздание
Здравей
Еми имаме аналог в щатите, но не мисля че това е критерии някакъв.
Официално сме регистрирани като такива. под ничие крило.
имаме си сайт , може да го посетиш.
http://www.prchurch.com/

Еми имаме аналог в щатите, но не мисля че това е критерии някакъв.
Официално сме регистрирани като такива. под ничие крило.
имаме си сайт , може да го посетиш.
http://www.prchurch.com/
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
- Autoscum
- Братолюбие
- Регистриран: 21 юни 2008 00:31
- име: Георги
- характер: Реформиран
- Контакти:
В София има такава църква, виждал съм сайта, но не мога да го намеря.
Малко помощ?

Малко помощ?
"Никому не е забранено да призове Господ, портата на спасението е отворена за всички хора, нито нещо друго ни пречи да влезнем, освен нашето лично неверие." - Жан Калвин
- aktex
- Себеобуздание
Има, но и аз не им знам сайта!
За това не мога да ти помогна.
За това не мога да ти помогна.
- pavelgeorgiev
- Вяра
- Регистриран: 27 окт 2009 13:35
Даааааааааа, има някакъв сайт, но не знам дали е на софийската църква. Нещо от сорта е: bgreformation не знам накрая с com ли беше или net, но го има.
- Autoscum
- Братолюбие
- Регистриран: 21 юни 2008 00:31
- име: Георги
- характер: Реформиран
- Контакти:
Нищо не намерих.pavelgeorgiev написа:Даааааааааа, има някакъв сайт, но не знам дали е на софийската църква. Нещо от сорта е: bgreformation не знам накрая с com ли беше или net, но го има.

"Никому не е забранено да призове Господ, портата на спасението е отворена за всички хора, нито нещо друго ни пречи да влезнем, освен нашето лично неверие." - Жан Калвин
- chernobeleev
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 25 яну 2009 23:06
- църква: Неденоминационна църква
Казвате че сте били повечето Петдесятници ,но имаше ли ,каква е причината за обособяването ви в ПРЦ?
- aktex
- Себеобуздание
- iola
- Братолюбие
- Регистриран: 28 май 2012 21:57
Тук ,гледайки първите два поста на Актекс,намирам ,че тази църква се различава от католическата само по това ,че все още не са приели култа към Дева Мария
,но нищо не е окончателно,така ,че .......иначе всичко друго си е като при католиците....
И водното кръщение......и то,цитирам :"не е нужно човек да бъде потапян цял във водата,достатъчно е да бъде напръскан...."
Мда..

И водното кръщение......и то,цитирам :"не е нужно човек да бъде потапян цял във водата,достатъчно е да бъде напръскан...."

Мда..
- iola
- Братолюбие
Това не е така ,според Библията.Верно ,че не е тук ,в тази тема мястото за отговор ,но я виж какво казва исус Христос :Lecb написа:Православната църква, към нея стойте.
Пресвета Дева Мария, е най-близо до БОГ.
Няма по-славна от нея. Освен БОГ.
Матей 12гл
12:46 Когато Той още говореше на народа, ето, майка Му и братята Му стояха вън и искаха да Му говорят.
12:47 И някой си Му рече: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят.
12:48 А Той в отговор рече на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми? и кои са братята Ми?
12:49 И като простря ръка към учениците Си рече: Ето майка Ми и братята Ми!
12:50 Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра и майка
А също държа да ти кажа че Исус не я нарече никога "Майка своя",викаше и "жено",защото де факто Той дойде чрез нея ,но Той се оказва неин създател ,защото Той беше Словото чрез което стана всичко.
Култа към Мария е измислен от римо-католическата църква и приет от православието,но е небиблейски.На небесата нищо не зависи от нея.Но всичко зависи от Исус Христос -на Него е дадена всяка власт на небето и на земята.
- mariv
- Твърдост
- Регистриран: 16 дек 2011 09:32
Култа към Мария е измислен от римо-католическата църква и приет от православието....
Айде пак се започна с абсурдните твърдения

- iola
- Братолюбие
mariv написа:
Айде пак се започна с абсурдните твърденияТова почитане на Богородица, възниква много преди великата схизма..