Презвитерианска Реформирана Църква

Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 18 апр 2008 14:15
име: Олга
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: ПРОМЕНЯНА ОТ БОГ

Re: Презвитерианска Реформирана Църква

Мнение от Hristova »

вярата иде от четене на словото.Та как придобихте вяря за дните при сътворението състоящи се от 24часа?Защо не се молите за дарбата езици/надявам се не поради факта че сте били в петдесятни църкви/,нали сам апостол Павел ни призовава да копнеем за дарбите на Дух1 Коринтяни 3:1-4
"защото Ти, Господи, си светилник мой, и Господ ще озари тъмнината ми"2царе22:29"На Тебе Господи се уповавам,да не се посрамя никога"Псалм71:1
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 06 яну 2008 02:15
характер: необуздан

Мнение от aktex »

Хрисотва дори и без дарбата "говорене на езици" се спасяват хора. Тя не допринася за нашето спасение!
А за останалата част от поста ти не разбрах за какво се вайкаш ?!
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие

Мнение от Hristova »

Да ,хората се спасяват,защото Бог е милостев и верен за да ги спаси.Все едно да каже човек от нашето време"и без коли и самолети,някога хората са пътували" и да яхне магарето и да тръгне из града.Щом Бог ми дава дар аз ще го ползвам с благодарност.Относно дарбата за езици знам че1 Коринтяни 12:12-20Щом благодаря на Бог чрез духа,молейки се на езици то се покланям на Бог,както ми е заповядал"с дух и истина"
"защото Ти, Господи, си светилник мой, и Господ ще озари тъмнината ми"2царе22:29"На Тебе Господи се уповавам,да не се посрамя никога"Псалм71:1
Потребителски аватар
Last hour
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 19 мар 2008 10:51

Мнение от Last hour »

Как именно смятат презвитерианците, че народите на земята ще приемат Моралния закон преди Второто Пришествие? И какво разбират под "Морален закон"?
Себеправедник с Библия е като луд с картечница.
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Last hour написа:Как именно смятат презвитерианците, че народите на земята ще приемат Моралния закон преди Второто Пришествие? И какво разбират под "Морален закон"?
Много пъти го написах. Как закона .....
Морален закон - целия закон е морален!
Много зими лета съм те търсил,сега аз открих в един миг че си тук.С твойта кръв съм откупен,виждам мост над смъртта и по него към теб ще вървя!!!
Потребителски аватар
Last hour
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 19 мар 2008 10:51

Мнение от Last hour »

Значи въвеждане на цялостния Моисеевия закон за света? Правилно ли разбрах?

Никъде не виждам да си написала как точно ще се подчини света на Моисеевия закон? Кой ще го подчини и с какви средства? Как ще се преодолее съпротивата /надявам се, не се съмняваш, че такава ще има, и то голяма/?

Моля те поясни също: при Моисеевия закон имаше смъртна присъда за неща, за които в днешните общества няма: прелюбодейство, магьосничество, неподчинение на родителите и мн.други неща. В обществото, приело Моисеевия закон ще ги има ли тези неща? И ако ги има - то смъртната присъда, примерно над прелюбодейците пак ли ще бъде убиване с камъни?

Ще бъде ли позволено на хора с други религиозни вярвания и/или политически идеи да участват във властта?

Какво ще стане с пенсионните системи? Знаем, че Моисеевият закон не предвиждаше пенсии. Социалното и здравното осигуряване?

Как ще бъде организирана отбраната на държавите?

Още 1 въпрос: Подчинение на света на Моисеевия закон означава цялостна промяна на съществуващите правни системи. Как точно ще стане това? Съществуващите магистрати никога няма да го приемат. Ще бъдат ли ликвидирани за неподчинение или просто уволнени? КАКВИ магистрати ще заемат местата им?

ФУНДАМЕНТАЛНИ ВЪПРОСИ: ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЛИ ПРИНАСЯНЕТО НА ЖЕРТВИ СПОРЕД ЗАКОНА? ЩЕ СЕ ПОСТРОИ ЛИ ОТНОВО ЙЕРУСАЛИМСКИЯ ХРАМ? ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЛИ СВЕЩЕНСТВОТО НА ЛЕВИЙ?
Себеправедник с Библия е като луд с картечница.
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

На много от въпросите ти не мога да отговоря , тъй като съм човек и не знам всичко.
Бог работи дори докато ние спим.
За смъртното наказание: Не знам дали ще се въведе, аз лично съм против, аз съм за реституцията.
Като писах ,че закона е морален не съм писала,че става дума само за 10те :).

Според мен не би трябвало да се възтанови принасянето на жертви - тъй като сме новозаветни.
И много от санкциите би трябвало да са смекчени.
Те 10те останаха и в новия завет, нали сме новозаветни - поне аз така вярвам (може да има хора които да вярват ,че все още са старозаветни - тези хора силно да ме извинят).

Семейни въпроси!

*Родителска власт (Ефесяни 6:1-4 )
*Наследство (Притчи 13:22 )
*Наказание (Притчи 13:24 )
*Брак (Битие 1:27-28; Матея 19:3-12; 1 Коринтяни 7:2 ).
*Образование (Притчи 22:6 )
*Благотворителност (1 Тимотей 5:8 )
*Грижа за възрастните (1 Тимотей 5:3-13 )
*Ръководство (1 Тимотей 3:1-7 )

Икономически въпроси!

*Дълг (Притчи 3:27-28; Римляни 13:8 )
*Вземане назаем (Изход 22:25; Псалм 37:21; *Притчи 22:7; Исая 24:2)
*Даване на заем (Изход 22:25; Второзаконие 15:6; Псалм 37:26)
*Лихва (Второзаконие 23:19-20; Притчи 22:26-27)
*Инфлация (Притчи 25:4-5; Исая 1:22-26; Езекиил 22:18-22)
*Помощ за нуждаещите се (Левит 25:35-37; Второзаконие 15:7-11; 24:14-15)
*Наследство (Псалм 17:13-15; Притчи 13:22; 19:14; 20:21)
*Работа (Битие 2:15; 3:19; Изход 2-:8-11; Притчи 10:5; Еклесиаст 3:13; Деяния 16:14; Ефесяни 4:28; 2 Солунци 3:10-12)
*Заплати (Второзаконие 24:14-15; Еремия 22:13; Лука 10:7; 1 Коринтяни 9:7-12; 1 Тимотей 5:18 )
*Взаимоотношения работодател/работник (Левит 25:53; Притчи 6:6-9; 10:4; 27:18; 28:19)
*Спестявания (Притчи 6:6-8; 21:20; 28:20; 1 Тимотей 6:9)
*Измама (Ефесяни 4:28; 1 Солунци 4:6)
*Инвестиции (Псалм 112:5)

Политически въпроси!

*Държавна власт (Матея 22:15-22; Римляни 13:1-4; 1 Петрово 2:13-17 )
*Гражданство (Левит 24:22; Числа 15:22-31; Деяния 22:22-29 )
*Подкупи (Изход 23:8; Второзаконие 10:17; 16:19-20 )
*Данъци (1 Царе 8; Притчи 27:18; Матея 22:17-21; Лука 3:12-13 )
*Армия (Числа 1:2-3; 26:2; 31:3-7; Второзаконие 20:5-8 )
*Национална отбрана (2 Летописи 26:6-15 )
*Политическа вярност (Деяния 5:29 )

Правни въпроси!

*Съдебна система (Изход 18; 1 Коринтяни 6:1-11 )
*Закони относно извращаване и препяствуване на правосъдието (Изход 23:1-2, 6; Левит 19:15; Второзаконие 16:19-20 )
*Нарушаване на клетва (Изход 20:16; Левит 19:12; Второзаконие 19:16-20)
*Убийство (Изход 20:13; 21:12)
*Нападение (Изход 21:18-27; Левит 24:19-20)
*Отвличане (Изход 21:16; Второзаконие 24:7)
*Клевета (Левит 19:16)
*Кражба (Изход 20:15; 22:1-12)
*Подпалване (Изход 22:6)
*Нарушаване на собствеността (Второзаконие 19:14)
*Щети (Левит 6:1-5; 24:19-20; Изход 22:4-6)
*Реституция (Изход 21:18-19, 22-25, 28-30, 32; 22:1-9; Лука 19:8; Ефесяни 4:28 )

Етични въпроси!

*Аборти (Изход 21:22-25)
*Хомосексуализъм (Левит 18:22; 20:13)
*Изнасилване (Второзаконие 22:25-29)
*Проституция (Второзаконие 23:17)
*Кръвосмешение (Левит 18:6-18; Второзаконие 22:30)
*Прелюбодейство (Изход 20:14; Левит 20:10; Второзаконие 5:18; 22:22-25)
*Содомия (скотоложство) (Изход 22:19; Левит 18:23)

Ти, самия не би ли искал да се подчиняваш на Закона???
Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие

Мнение от Hristova »

Аз лично,благодарение на Сина Божии съм освободена от,закона и съм под благодатта Му.Защо Му е нужно на Бог да връща закон,който Той отмени и ни даде нов??? :? Не ви разбирамТа нали закона,който Бог даде на Моисей докарва смърт,затова и прати на смърт Сина ,за да оправдае хората и да ни даде живот в Сина.Защо се връщате назад и вярвате че Бог отново ще върне закона??? :scared:
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

Аз мисля ,че Исус дойде поради "6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.".
А не заради Мойсей!
Ако греша , поправете ме.
Никъде не съм видяла обаче заповедите от стария завет да отпадат в новия.
То тогава няма смисъл от брака. Защото брака беше постановен още в Битие!
Трябва да крадем и убиваме - защото заповедите да не ги правим бяха във второзаконие.
Не трябва да взимаме заплати - защото заплатите са постановени във второзаконие.
Всяка жена има право да прави аборт - защото забраната е в Изход.
Мъжете трябва да изнасилват жените. А жените трябва да проституират тъй като забраните на тези неща са във Второзаконие.

Ето така би изглеждал света ако възприемем ,че 10те заповеди са минали и сега сме само с 2 !
Бих казала ,че тези две заповеди , подсилват предишните.

Виждаме как света се превръща точно в това описание което направих по горе: убийства, изнасилвания, грабежи, живеене на "семейни начала", ивънбрачни деца, аборти .... това е само защото тези хора са невярващи - така ли е ????? - НЕ !
Просто вярващите са приели ,че 10те заповеди са "отживелица" и самите те живеят небогоугоден живот и невярващите взимайки пример от тях по същия начин потъпкват всичко и всички.
Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие

Мнение от Hristova »

Не бре човек.Ние сме под закона на любовта,а ако обичаш няма да убиеш,окрадеш и лъжеш обичания от теб.Напротив себеси ще пренебрегнеш заради възлюбения.А любовта идва в сърцата ни от Отец,чрез Духа.Така че ако правиш всичко както е по закон а любов нямаш,нищо не те ползва.То какво те ползва закона ,ако не вършиш добро от любов???.Прочети1 Коринтяни 1:
Потребителски аватар
Hristova
Благочестие
Благочестие

Мнение от Hristova »

Добре е също да си прочетем отновоРимляни 7:6до края на главата
Потребителски аватар
Autoscum
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 21 юни 2008 00:31
име: Георги
характер: Реформиран
Контакти:

Мнение от Autoscum »

Е това вече е църква. ;)

Hristova написа:Аз лично,благодарение на Сина Божии съм освободена от,закона и съм под благодатта Му.Защо Му е нужно на Бог да връща закон,който Той отмени и ни даде нов??? :? Не ви разбирамТа нали закона,който Бог даде на Моисей докарва смърт,затова и прати на смърт Сина ,за да оправдае хората и да ни даде живот в Сина.Защо се връщате назад и вярвате че Бог отново ще върне закона??? :scared:
Матей 5:17-19 написа: 17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.

18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

19 И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди, и научи <така човеците>, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.
"Никому не е забранено да призове Господ, портата на спасението е отворена за всички хора, нито нещо друго ни пречи да влезнем, освен нашето лично неверие." - Жан Калвин
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

как да разшифровам цитатите ?
:)
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 05 май 2008 18:31

Мнение от goro »

Струва ми се, че цитата от Матей е противопоставен на цитата от Христова. Но тук става въпрос за различни неща. Господ Исус Христос се роди от жена, роди се под закона. Нито един човек не успя да изпълни закона, нито юдеин, нито езичник, нито реформиран, нито нереформиран... и никой не е достоен да стои пред Бога. Господ, обаче изпълни съвършено закона, но не за да ни даде пример как да го изпълняваме, а за да ни изкупи от робството му, понеже никога не можем да го изпълним. За това говори тук Господ, че не е дошъл да разруши, а да изпълни. И го направи. Изпълни го. Всичко се сбъдна, до последната чертичка на закона- в Христос.
А малките заповеди, за които Исус говори от 19 стих надолу- сами виждате, че са нещо много повече от Мойсеевия закон.
Потребителски аватар
aktex
Себеобуздание
Себеобуздание

Мнение от aktex »

И аз така си мислих , но си казах "чакай аз да попитам, защото може да имат нещо друго предвид"
Отговори

Върни се в “Презвитерианска Реформирана Църква”