"Чудесата" в Евангелистката църква

Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Re: "Чудесата" в Евангелистката църква

Мнение от chernobeleev »

Петя ,първо секта не е лоша дума ,а делата на нейните членове я показват като добра или лоша.Христос създаде една секта от хора учници ,братя която стана основен сегмент на човешкото развитие .Неговите ученици както и Той не избягаха и не се скриха от поквареният свят а отидоха в него за да спасяват покварените,не се криеха скромно и не обличаха други дрехи за да се отличават от падналите..Дали ще се наричате Бяло братство или както някой подреждат много прилагателни като Свята ,Вселенска Традиционна ,Пречиста ,Богата,Кланяща се само на свои оригинални идоли,Скучна Непозната,Горделива Лакома Развратна и така нататък църква,вие не можетете да избягате колкото и скромно да се покривате с невидимият плаш на мистиката ,че делата ви отсъстват от обществената сцена.Всъщност вие сте една изключително удобна ,прагматична религия най вече за здравословен начин на живот и за едно морално самозадоволяване помагащо ни съвестта да не ни мъчи, показвайки ни нуждаещите се от помощ покварени хора...Ти казваш че Исус сте го обявили за глава на вашият орден или братство,Христос не е флагче или значка той казва че тези са негови ученици които вършат това което той върши.. а вие какво вършите като негови ученици?Асамблея знаме на мира беше една фасада зад която живуркаха много тунеядци на културата,една огромна разсипия на средства,прах в очите на хората.Людмила живкова създаде един нагъл, псевдо културен елит ,както баща и създаде една нагла комунистическа върхушка от капитално оскотели от лакомия велможски фамилии..За какъв мир на човечеството може да се трудят децата на убийците създали лагерите в Скравена и Белене.Вижте само героите на Богомил Райнов българският Джеймс Бонд,за някой наистина няма нищо по хубаво от лошото време за да покрият следите си...Комунизма най голямото и ужасно менте на християнството роди псевдо култура,псевдо= хуманизъм и псевдо вяра,защото комунизма е една лъжа,и всеки който е стъпил на нея и на нейният баща дявола прави дяволски хитри ,умни ,дяволски културни неща,като например Асамблея знаме на лъжата...И като говорим за любов, каквито и прилагателни да и се слагат ,духовна ,небесна ,пречиста и прочие тя си остава работа в мислите и сърцето осветени от делата ни..
Потребителски аватар
A-G-A-P-E*Q
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 04 сеп 2007 11:02
характер: Ами мразя лъжа и лицемерие
Контакти:

Мнение от A-G-A-P-E*Q »

petia.s.i написа: Бялота Братство,защото учението му е любов,а не доктрини и правила.
"Любовта е в основата, Ако липсва Тя, рухва и цялата постройка.
.
Петя в този свят има толкова добри и мили хора НЕВЯРВАЩИ! Но кажи ми какво им ползва 'доброто дело' като не са се покаели за греховете си и нямат Божията Любов в СЕБЕ СИ - оная ВЕЧНА свобода, която не те потиска, не те кара да се чувстваш длъжен да направиш каквото и да било ''добро дело''! А именно поради знанието на Божието обещание (Слово) ние правим доброто дело с любов Божия, без да се насилваме!

Та мисълта ми е, че като се изграждаме, нека да се градим на ХРИСТОВАТА основа, а не на ЧОВЕШКАТА любов и мъдрувания ..., който не устояват, рухват!
:) Обичам да се закачаммм :)
Изображение
Чимко :) липсва ми една усмивка :) да си я срещал случайно в иконките или и нея си затрил..? :)
:119: Иоан 3:16 :119:
http://www.jesuswho.org/bulgarian/nowthat.htm
Потребителски аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 24 юли 2009 15:33
характер: Вярва с тези, които обичат.
Контакти:

Мнение от Приятел »

petia.s.i написа:Така че започнете от малките неща, за да достигнете до големите работи. Започнете от ежедневните, мимолетни прояви на Любовта, за да достигнете до непреривната Божия Любов. Внасяйте Любов и Красота в живота си, правете добро – малко, незабележимо – полейте едно цвете, дайте ябълка на едно непознато дете, помолете се за някой болен... Трябва да бъдете изцяло добронамерени, за да намерите доброто, но започнете от малките неща – от светлата мисъл, от благородното чувство, от възвишената постъпка... И така всеки ден, всеки час, всеки миг незабележимо, но сигурно, камъче по камъче ще градим пътя, който ще ни отведе до Жилището на нашия благ Небесен Баща.
В малките стъпки (които всъщност може и да се окаже, че на са толкова малки) е скрита голяма истина :)
Без последователност в доброто сме наполовина обречени...

Представете си: Искате да стигнете до пазара от дома си, с една стъпка голяма, гигантска, впечатляваща... може много да почакате докато се случи, защото е почти невъзможно (освен ако не живеете там ;) ). Необходима е последователност от малки крачки. Това не означава, че ние вярваме в делата вместо в Бог, но друго, че те са средство, материализирана вяра - непрестанно вдишване и издишване, без който ритъм няма как да живеем.

Да казваме Бог, Бог.. пък да не ходим в доброто си е страшно нещо...
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
Потребителски аватар
petia.s.i
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 08 юни 2009 00:53

Мнение от petia.s.i »

chernobeleev написа: Петя ,първо секта не е лоша дума ,а делата на нейните членове я показват като добра или лоша.Христос създаде една секта от хора учници ,братя която стана основен сегмент на човешкото развитие .Неговите ученици както и Той не избягаха и не се скриха от поквареният свят а отидоха в него за да спасяват покварените,не се криеха скромно и не обличаха други дрехи за да се отличават от падналите..Дали ще се наричате Бяло братство или както някой подреждат много прилагателни като Свята ,Вселенска Традиционна ,Пречиста ,Богата,Кланяща се само на свои оригинални идоли,Скучна Непозната,Горделива Лакома Развратна и така нататък църква,вие не можетете да избягате колкото и скромно да се покривате с невидимият плаш на мистиката ,че делата ви отсъстват от обществената сцена.Всъщност вие сте една изключително удобна ,прагматична религия най вече за здравословен начин на живот и за едно морално самозадоволяване помагащо ни съвестта да не ни мъчи, показвайки ни нуждаещите се от помощ покварени хора...Ти казваш че Исус сте го обявили за глава на вашият орден или братство,Христос не е флагче или значка той казва че тези са негови ученици които вършат това което той върши.. а вие какво вършите като негови ученици?Асамблея знаме на мира беше една фасада зад която живуркаха много тунеядци на културата,една огромна разсипия на средства,прах в очите на хората.Людмила живкова създаде един нагъл, псевдо културен елит ,както баща и създаде една нагла комунистическа върхушка от капитално оскотели от лакомия велможски фамилии..За какъв мир на човечеството може да се трудят децата на убийците създали лагерите в Скравена и Белене.Вижте само героите на Богомил Райнов българският Джеймс Бонд,за някой наистина няма нищо по хубаво от лошото време за да покрият следите си...Комунизма най голямото и ужасно менте на християнството роди псевдо култура,псевдо= хуманизъм и псевдо вяра,защото комунизма е една лъжа,и всеки който е стъпил на нея и на нейният баща дявола прави дяволски хитри ,умни ,дяволски културни неща,като например Асамблея знаме на лъжата...И като говорим за любов, каквито и прилагателни да и се слагат ,духовна ,небесна ,пречиста и прочие тя си остава работа в мислите и сърцето осветени от делата ни..
Цитат petia.s.i Re: "Чудесата" в Евангелистката църква

Секта не е лоша дума ,но хората са я възприели като такава,тако и за Бялото Братство. и него хората са въэприели така. И за двете голяма помощ имат родните ни църкви -институции,които вместа да се занимават с божиите дела са тръгнали да раздеват правъсъдие и да оценят думи и дела. Така е Апостолите са били гонени.Кои пророк е признат в собствената си родина още по малко малката ни БЪлгория ,където да се каже истината е трудно,защото лъсва лъжата. Ако в родният ни дом нещо не върви то проблемът е в музиката от втория етаж. И винаги е така.Ако върастните са лоши ,зашо да не са и децата такива .Нищо ,че тяхно е божието царство и от тях трябва да се научим на мир -смирение.За какво говорим обаче,за онези ,които не могат да си вържат обувките. Всичко отново опира до оценката ,която даваме.Лоша секта,лоши деца,какво ли оше ...Въпросът е дали е съвсем вярно.Чудя се дали не казваме на бялото черно...Винаги има две пътеки .Винаги до доброто стои злото ,до децата стоят техните въэрастни.До асамблеята на мира и светлият поглед на децата ,тържествуването на лъжата,до верният църковен служител , стои този които е способен да си купи цветен телевизор с парите от дискуса,до добрият Райнов стои лошият Райнов,до добрият брат ,лошият. Понякога те са .като близнаци .Имат една външност и на пръв поглед трудно се разпознават само когато ги опознаеш напълно разбираш кой какъв е .Оплетени и свързани са толкова много ,че е трудно да ги разграничиш.Един Бог ,Обща религия,но различни интереси.. ,По делата им ще ги разпознаем. Смокинята не ражда тръни.Нейните плодове са смокини.Така и делата на бялото братство са,бели дела.А църквите какви дела правят?
И там има и добри и лоши дела.. Сега се питам кои са белите хора и техните бели дела и къде са.?
във всеки един от нас има по един добър човек и по един лош.това са нашите мисли , нашият начин на живот,добър и лош,разумен и неразумен,посветен и непосветен.
Потребителски аватар
petia.s.i
Благочестие
Благочестие

Мнение от petia.s.i »

Христос е Бог и на двете ,въпросът е кое избираме ние да сме.
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Мнение от chernobeleev »

За това Петя добрите стари верни и гонени и малко убивани.. еврейски пророци са имали като последна дума на истина ,един вик- излезте от шатрите..И аз така си мисля че не може чисто и нечисто да живеят под един покрив а ,не дай БОЖЕ ,под една постеля...нещо не ми се връзва делата ми да бъдат написани на пясъка пък било то и с големи букви ..п.с.еврейските пророци са малко убивани и не като бройка а защото факта че са стигнали до нас значи че не навреме и като численостса ликвидирани ,сега нямаше да ни измъчват словата на Исая ,Еремия а щяхме да се кефим на ДъновБрат Блаватска систър и всякакви братовчеди и братолелки,които много се съмнявам че по времето на Йоан Кръстител щяха да посочат точно Исус като Месия,а да бе те бяха показали в римско време Зороастър и някаква богиня майка ,и кой ли не които нямаха време или желание да умрат на кръста за...
Потребителски аватар
A-G-A-P-E*Q
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Контакти:

Мнение от A-G-A-P-E*Q »

petia.s.i написа:Христос е Бог и на двете ,въпросът е кое избираме ние да сме.
Петя добър въпрос :)

Ако трябва да отговоря бих казала Аз избрах Божият авторитет и Неговата мъдрост!
Няма да подчертавам защото е ясен текста! - Който чете, нека да разбира с Божия помощ! Амин

1 Коринтяни 1:19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля".
20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите.
22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост;
23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост.
25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците.

Офтопик:
П.П Поздрав за всички от темата!
"Божие слово, говори"
http://www.youtube.com/watch?v=dgxxaCRmGI8
Изображение
Чимко :) липсва ми една усмивка :) да си я срещал случайно в иконките или и нея си затрил..? :)
Потребителски аватар
petia.s.i
Благочестие
Благочестие

Мнение от petia.s.i »

chernobeleev написа:За това Петя добрите стари верни и гонени и малко убивани.. еврейски пророци са имали като последна дума на истина ,един вик- излезте от шатрите..И аз така си мисля че не може чисто и нечисто да живеят под един покрив а ,не дай БОЖЕ ,под една постеля...нещо не ми се връзва делата ми да бъдат написани на пясъка пък било то и с големи букви ..п.с.еврейските пророци са малко убивани и не като бройка а защото факта че са стигнали до нас значи че не навреме и като численостса ликвидирани ,сега нямаше да ни измъчват словата на Исая ,Еремия а щяхме да се кефим на ДъновБрат Блаватска систър и всякакви братовчеди и братолелки,които много се съмнявам че по времето на Йоан Кръстител щяха да посочат точно Исус като Месия,а да бе те бяха показали в римско време Зороастър и някаква богиня майка ,и кой ли не които нямаха време или желание да умрат на кръста за...
Братовчедите и братолелките магат да си говорят каквото искат,тях и без това кой ли ги слуша.Като гледам обаче доста любопитковци са наострили уши.Такива едни дето все за истина говорят ,пък я търсят на махленската седянка.И понякога като по развален телефон си предават и вместо да кажат един ,то станало сто и един,и хубави и велики имена бъркат и пророци с шарлатани.Проблем със слуха си имали и затова така говорили,каквото чуят или не чуят, и после си го удордисат.Какво ли биха казал божиите пророци за Христос:,че ще умре на кръста за греховете ни.Ами Заратустра?-Той пък дали изобщо е говорил за Христос? -
Потребителски аватар
A-G-A-P-E*Q
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Контакти:

Мнение от A-G-A-P-E*Q »

Е, май изгубихме смисъла на темата .... :cry:

Баце, Петя Здравейте!

За празнословията, който не са по темата нали нямате нищо против да си пусните тема в ''говорилнята'' и там на воля да си бъбрите ....
Офтопик:
Чимко може ли да преместиш излишните мнения от темата ? :saint:
Изображение
Потребителски аватар
petia.s.i
Благочестие
Благочестие

Мнение от petia.s.i »

Понякога и само думите са достатъчни да ги разпознаем,,защото по един начин говори простичкото божие слово, и по друг начин всичко останало.
1 Коринтяни 1:19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля".
20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите.
22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост;
23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост.
25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците.
Това подчертаното са истинските Божии думи и е в което вярвам аз.
Потребителски аватар
A-G-A-P-E*Q
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Контакти:

Мнение от A-G-A-P-E*Q »

Драсти, Петя!

Така и не ми стана ясно ''бялото братство'' ли ""проповядва Христос разпънатия''? :o

Или ''бялото братство'' проповядва ФИЛОСОФСКАТА, ЧОВЕШКА МЪДРОСТ на Петър Дънов!?
Петър Дърнов ли е станал Бог бре, той ли ще освобождава хората от пороците и грешната им природа ...., той ли ще ги направи свършени, за да има добро у хората и любов Божия?!

Лично аз стигам до извода П.Д е бог! Щом пренебрегва Божието Слово с г-та си философска мъдрост ...

ЦЕЛИ НА ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО
6.Целите на Общество БЯЛО БРАТСТВО са:

6.1. да спомага за изучаване и прилагане на Христовото учение и да съдейства за разясняване, усвояване и разпространение Словото на Учителя П. Дънов като основа на идващата НОВА КУЛТУРА ........
къде се говори, за ''ИДВАЩА НОВА КУЛТУРА'' в Божието Слово??? - ОСВЕН
Н О В О Р О Ж Д Е Н И Е Т О, чрез БОЖИЯ ДУХ, а НЕ чрез духа и философските мадрувания на П.Дънов!!

Както по горе споменах П.Д не е Бог да измени ЧОВЕШКАТА, ГРЕХОВНА ПРИРОДА И ДА ГИ ОСВОБОДИ ОТ ПОРОЦИТЕ ИМ ...!

Петя каквото и да съм прочела до момента, за бяло братство ВЕДНЪЖ НЕ ВИДЯХ П.Дънов, който се наричал и ''учител'' Да е цитирал поне ЕДИН ПАСАЖ от Божието Слово и да го коментира ...

А ти ми говориш ''проповядвали сте Христос, разпънатия'' В такъв случай Петя мога да ти цитирам тук ПРОТИВОРЕЧИЯТА на П.Дънов спрямо Божиято Слово, че П.Дънов няма кауза и не знай какви ги говори!!!!

С добри чувства и Божия Дух да отвори очите на сърцето ти.Амин!
Изображение
Потребителски аватар
doksa
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 18 фев 2010 19:00
църква: Евангелска Петдесятна църква

Мнение от doksa »

Във всички евангелия има свидетелства за начина по който нашият Господ Исус Христос изцеляваше.Ако четем внимателно и сравним с начините на съвременните "лечители"ще можем да дадем отговор колко истински са те.На своите служители чрез примера си Исус показа как да действат и този начин не се е променил и до днес защото Бог е непроменяем.Същото важи и за чудесата.Първо обаче трябва да уточним този въпрос.Аз вярвам в силата,милостта и любовта на Бога и знам че Той може да стори всичко каквото реши по Негов начин.Поради този факт за мен не съществува този термин"чудо"За Бога всичко е възможно .Ала за хората които не познават Бога всяко едно нещо което не могат да си обеснят е "чудо"
А колкото за въпроса дали вярването за изцеление е наивност бих препоръчала да си прочетете 1Кор.13гл.където ап.Павел пише че "...любовта на всичко хваща вяра.."
Потребителски аватар
LIGHT_4_GOD
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 28 фев 2010 00:14
име: Янислава
характер: различна
Контакти:

Мнение от LIGHT_4_GOD »

ето го и моето мнение :
не бива да слагате всички евангелски вярващи под общ знаменател.. За Бени Хин не мога да кажа нищо,ноо не мисля , че щом един не е прав,дай и друготе да не се !Знам , че има много от бранша,който се възползват,но .. нали .. всеки с мнението си .. От мен - да чудеса стават в евангелски църкви !! убедена съм на 100 % в мнението си ..
+ защо само в евангелските ? дане би да не правят измами и в други видове .. например ''свидетелите''
детоо само ги обират .. ух,усещам,че не бива да продължавам,така че чао : )
TRUST GOD
until you spread your wings you will have no idea how far can you fly

BLESS YOU
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Мнение от chernobeleev »

Браво ,най после някой да използва точната дума ,,БРАНША'' от тук нататък всеки да разбира и отбира ,кеф ти пазаруваш ,кеф ти гледаш,въпрос на потребителска кошица, и от коя страна си на търговците от бранша с цялата прислуга, или от купувачите с цялото невежество и всичко останало..
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Мнение от chernobeleev »

Славянският гювеч е нещо мого странно ястие опитвал съм се да го ям по разни столове и закусвални ,прави се от зеленчуци от Южна Америка като домати ,пиперки,патладжани и лук и ориз от Китай...Това че нашите мартеници са внос от Китай не значи че трябва да изпадашв духовна евтаназия и да лишиш децата си от лукчета ,памук на клечка ,както и себе си от една биричка с пържена цаца ..Не бъди мурук гледай на нещата малко славянски ,ако душата ти.е толкова дълбоко Достоевска,остави брадвата си за по сериозни проблеми, и остави децата малко да се порадват на нещо в тази бЪЛГАРИЯ ,ПЪК БИЛО ТО И НА МАРТЕНИЦИ.Не ти препоръчвам ритуално да се самоубиваш-обесвайки се публично с най голямата мартеница на света оплетена естествено от тъща ти,не забравяй че идват щъркелите,и живота продължава..
Отговори

Върни се в “Евангелска Петдесятна църква”