Здравейте,
Едно сляпо момче в София преди малко повече от година след службата в църквата на "Бачо Киро" ми даде лист, озаглавен "Теологичен въпрос". Помоли ме да пусна написаното в някой християнски форум.
Макар и с голямо закъснение изпълнявам молбата му.
Ето какво е написал на листа:
Какво човек цели когато извършва зло?
И по какъв начин може да се елиминират предварително тези мотиви?
В Божието слово има ли конкретен отговор на това?
И обратното:
Когато човек извършва безкористно добро, цели ли пак нещо или изобщо не цели нищо заради Любов Христова?
По този въпрос може да се напише и книга под заглавие: "Какво човек цели когато извършва зло?"
Може да се използва и като проповед по тази тема.
11.08.2014 г Кирил Апостолов Иванов
Теологичен въпрос
- lafox
- Регистриран: 17 авг 2015 19:11
- църква: Евангелска Петдесятна църква
- iola
- Братолюбие
- Регистриран: 28 май 2012 21:57
Re: Теологичен въпрос
Здравейlafox написа:Здравейте,
Едно сляпо момче в София преди малко повече от година след службата в църквата на "Бачо Киро" ми даде лист, озаглавен "Теологичен въпрос".
Целите на човека ,извършващ зло може да са най -различни.Преди всичко някаква собствена облага може да е, а може просто да е обладан демонично и да му "харесва да върши злото" за радост на владеещия го господар-демон.lafox написа:Какво човек цели когато извършва зло?
Само покаяние и желание за опсвобождение в името на Исус Христос може да елиминира това желание да се върши зло. Трябва да се съпротивлява на греха и на желанието за вършене на грях( на зло).Но това с човешки сили няма как да стане.Трябва да се призове Бог на помощ.lafox написа:И по какъв начин може да се елиминират предварително тези мотиви?
Има ,да.Ето :lafox написа:В Божието слово има ли конкретен отговор на това?
Битие 4
7... Но ако не правиш добро, грехът лежи на вратата и към тебе се стреми; но ти трябва да го владееш.
ОЩЕ
Яков 4:7
И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас.
Според мен цели.Целта е да бъде богоугоден.lafox написа:И обратното:
Когато човек извършва безкористно добро, цели ли пак нещо или изобщо не цели нищо заради Любов Христова?