Пророк или лъжепророк?

Потребителски аватар
LED
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 05 авг 2011 20:25

Re: Пророк или лъжепророк?

Мнение от LED »

Рут написа:доста запознат с материала
Какво става с колебливата човешка психика, когато вникне в света на измамното знание ? Когато отвори вратата за да се разходи из коридорите пълни с капани, заложени от лъжепророците.
Отключи се мозъче
Потребителски аватар
Рут
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 31 яну 2010 20:49

Мнение от Рут »

LED написа:
Рут написа:доста запознат с материала
Какво става с колебливата човешка психика, когато вникне в света на измамното знание ? Когато отвори вратата за да се разходи из коридорите пълни с капани, заложени от лъжепророците.

Лед, това са квалификации и епитети, не аргументи - и сам разбираш. Аз срещу епитети и квалификации не съм научена и не вярвам да се науча да водя спор, диксусия или дори опит за подобно.
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
Потребителски аватар
LED
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 05 авг 2011 20:25

Мнение от LED »

Няма да ми вярваш в някакви си измислици :grn:
Отключи се мозъче
Потребителски аватар
Рут
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 31 яну 2010 20:49

Мнение от Рут »

LED написа:Няма да ми вярваш в някакви си измислици :grn:
Ще вярвам, в което преценя, че бих могла да вярвам. На мен юнашкото доверие ми е доста чуждо, така че, винаги подхождам съвсем рационално, разумно и винаги критериално, когато реша да вярвам. Тома неверни, пасти да яде :D в сравнение с мен. Сиреч, сравнявам с Библията. Точно, както самата Е. Уайт съветва. :yes:
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
Контакти:

Мнение от Чими »

dessy2 написа:но такива измислици не трябва да се предлагат на хората, като адвентисти разнасящи книгите на Е.У. вместо Библии!
Адвентистите (имам предвид тези, които приемат официалните доктрини на църквата, а не своето си разбиране) не разнасят книгите на Елън Уайт вместо Библии. Тези ти думи са толкова истина, колкото и измислицата, че Елън Уайт е имала епилепсия.
Не можем да сме сигурни в нечии думи, ако човекът говори от себе си. Ако обаче човекът има пророческа дарба и Бог го е вдъхновил, тогава Бог ни съветва да внимаваме в думите на такъв човек. И ако такъв човек ми каже, че апостол Павел е говорил ангелски език, ще проверя дали това е възможно според Библията и ако е така, ще го повярвам. Затова ако някой наистина се интересува от въпроса за боговдъхновението и пророческата дарба, е добре да изследва и провери сам, преди да прави заключения.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Потребителски аватар
dessy2
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 14 яну 2013 14:36
църква: Българска Божия църква
характер: нетърпелива

Мнение от dessy2 »

Адвентистите (имам предвид тези, които приемат официалните доктрини на църквата, а не своето си разбиране) не разнасят книгите на Елън Уайт вместо Библии. Тези ти думи са толкова истина, колкото и измислицата, че Елън Уайт е имала епилепсия.
Имам 2 книги на Е.У. точно от адвентисти , които ги разнасяха ,и с това и "благата вест за нея". Така че тези ми думи никак не са лъжа :yes:
Не можем да сме сигурни в нечии думи, ако човекът говори от себе си. Ако обаче човекът има пророческа дарба и Бог го е вдъхновил, тогава Бог ни съветва да внимаваме в думите на такъв човек. И ако такъв човек ми каже, че апостол Павел е говорил ангелски език, ще проверя дали това е възможно според Библията и ако е така, ще го повярвам. Затова ако някой наистина се интересува от въпроса за боговдъхновението и пророческата дарба, е добре да изследва и провери сам, преди да прави заключения.
Ами да не може да сме сигурни , че нейните думи са пророческа дарба или измислица :yes:
Ще изследвам и ще проверя доколко е истинска пророческата дарба на Е.У.
Дори и да отхвърля и не приема Е.У. и в последствие се окаже Боговдъхновена според мен Бог няма да е разочарован толкова от този факт , би бил по огорчен , ако не съм приела Библията и Христос , а не Е.У. :saint:
И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Ти каза, че адвентистите разнасяли книгите на Елън Уайн вместо Библии. Думите, които казваме никак не са без значение. Адвентистите продават всякакви религиозни книги, не само на Елън Уайт, но нито една от тях вместо Библията.

Човек няма нужда от книгите на Елън Уайт, за да се спаси. Самата тя казва, че ако човек изучава сериозно и пълноценно Библията, няма нужда от нейните книги. Самата тя казва, че целта на нейните книги не е да заместят или допълнят Библията, а да предизвикат интерес и да доведат хората до Библията и Исус Христос.

Това е официалната страница за Елън Уайт (за съжаление не е преведена на български). Там има достатъчно информация за живота и, за книгите и, всякакви въпроси и отговори относно нейния живот и творчество.

http://www.whiteestate.org/
Потребителски аватар
IvoG
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 27 юли 2011 20:17
църква: Мормони
Контакти:

Мнение от IvoG »

Чими, освен Елън Уайт има ли някой друг човек/автор който адвентистите да приемат за боговдъхновен (в последните 1-2 века става въпрос)?
"...дори и ако нямате нищо повече от желание да повярвате, нека това желание да действа във вас, чак докато повярвате по начин, че дадете място на частица от словата ми."
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

В смисъла, в който приемат Елън Уайт, няма. Но не отричат валидността на пророческата дарба и възможността тя да се проявява и при други хора до края на времето.
Отговори

Върни се в “Църква на Адвентистите”