Най-големите врагове на християнството в България, което датира от 1-ви век по нашите земи, е византийското и руското влияние, които са се опитали да ни претопят като култура и като нация. Но истината е друга и днес излизат все повече и повече доказателства за това. Открити са много раннохристиянски църкви у нас, които са имали много различен ритуал и богопоклонение от гръцкото, заради което са били гонени от гърците. По-късно при цар Борис I църквата е била погърчена и т.н. Ето едно изказване на проф. Асен Чилингиров:
"Едно от обясненията е, че тези църкви, които по българските земи до 6 век са били няколко стотин, а впоследствие са били разрушени, отговарят на различен църковен ритуал. Причината за унищожаването им е била, че религиозните възгледи, на които са отговаряли, са били обявени за ерес след Никейския вселенски събор в началото на 4 век. Има достатъчно доказателства за наличието на множество християнски храмове по това време, но те като план са различни от византийските. Това са две различни естетически и богословски концепции. При това българската датира още от 1 век. Така опираме до един генерален въпрос. Досега ни се натрапва, че българите са някакви пришълци - дали са т.нар. прабългари, придошли от Волжка България, дали са славяни от Карпатието или Задкарпатието и т.н. Но според Херодот вторият по големина народ след индийския е бил тракийският народ. Къде е изчезнал този народ? И как е възможно някакви чергари да изместят уседналото население? Няма такъв случай в историята на културата. Трябва обаче да се върнем 3500 години преди нашата ера, за да напомним, че населението по нашите земи неколкократно се е разселвало по други места. Част от него отива към Волга и Памир. И именно техните наследници много векове по-късно се връщат от там - тук. Плод на това завръщане към прародината, е случилото се тук през 6, 7,8 век, включително и основаването на Българската държава. Има исторически извори, които потвърждават тази теза. В общи линии това е обяснението защо по нашите земи няма прекъсвания на художествената традиция. Така стигаме до необходимостта да ревизираме наложилите се схващания за произхода на българите и на българското изобщо."
Най-големите врагове на християнството
- Leon
- Твърдост

- Регистриран: 21 авг 2008 21:48
- Контакти:
Re: Най-големите врагове на християнството
Пиша ви не защото не знаете истината, а защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината.
Kadosh, Kadosh, Kadosh Elohim, a'Donay, Tsevaot
Kadosh, Kadosh, Kadosh Elohim, a'Donay, Tsevaot
- Бозов
- Твърдост

- Регистриран: 26 юли 2010 15:36
- църква: не посещавам
да и аз съм я чел тая теория ама беше в една нацистка книга, не се спомниам как се казваше един приятел от ВМРО ми я даде
Попитали едно време един много умен човек "Вярвате ли в Бог'' а той отговотил "Аз не вярвам в Бог аз съм напълно убеден, че има Бог''
- LIGHT
- Твърдост

- Регистриран: 23 ное 2009 16:45
- църква: Православна църква
- характер: мечтаещ
здравейте кои са враговете ха те нямат имена може да са навсякъде може да ги наричате както си искате сатанисти свидетели на йехова няма значение може да гинаричате дори и християни ,звучи тъжноно е истина да бъдеш враг звучи малко средновековно по скоро да си против свучи по добре.Наричайте се както искате но ако не сте с Бога ако не върнете онова което сте изгубили онова за което исус говори връзката ни с бог нищо нямате.Нямаме любов между нас дори и тук просто я няма виждам само думите но ми става тъжно когато се ругаете и да се обиждате.Нима което казвате е от любов нима това е християнско това ли е вашия пример към другите че бъдещето си градите с напдки а не с любов ИСУС дойде да махни нашите различия да ни отвори очите за да видим ние слепите и глухите за божийте думи, песни истини.И сега се питаме кой е нашия враг по голям враг от този който седи пред огледалото няма защото само от него зависи какво ще се случи в живота ви ако някой ви убиди дари ограби ще се върните ли за мъст ще го пребиете ли но най вече щего намразите ли?вски знае отговора но дали ще постъпи така малко.Но аз се моля да постъпя както исус би постъпил да не намразя човека и ако могада му помогна да влезе в правия път,Но такива хора са малко и повечето хора ги смятат за заблудени идиоти и фанатици.Наистина ли сме такива.Ако това ме прави щаслив и свободен в божието име то неказа тях съм такъв. Защото повече се радвам на чуждата радост откокото на своята по ми е ценна радоста на хорат около мен отколкото моята но най много ме боли когато някой страда заради мен особено ако аз съм виновен.Така че врагове както казах всякакво имена но искам да кажа е да стим във вярата си независимо какво нито да се плашим и накрая обичайте се защото това единственото без което света не можада съществува без ЛЮБОВТА
If you don't give up possibilities are endless.The fortune of believers
- ОБИЧ
- Любов

- Регистриран: 18 юни 2009 23:31
- име: ЕремиЯ: 29:11-14
- църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
- характер: Mалко Лудичка но ИСТИНСКА Вила
Здравейте.diditi написа:Кой може да бъде най-големят враг на християнството, освен сатана с неговите демони. Всичко останало, което е изброено по-горе стои твърдо зад него.
подкрепям Диди защото всичко което е казала е точно така. благодарение на Сатана ние носим безкрайния белег на Грехопадението.
Христос не само заема вашето място на кръста, а и Своето място в сърцето ви.
- Enlightment
- Благоразумие

- Регистриран: 03 фев 2011 11:31
Аз гласувам за комунизма, защото откакто говорих с дядо си (спрях да му броя годините, над 70 ги закара) за Господ и получих в отговор: Марксизмът е моята религия, не ми трябва бог, защото всичко сам съм си направил и никой не ми е помагал.. и т.н. Установих, че Маркс е бил удивително добре употребен като оръжие на сатана.
Иначе във всички изброени в анкетата отговори се крие отговорът - сатанизъм, т.е. следването на сатана и неговите изкушения. Обаче в конкретния случай смятам, че авторът на анкетата е искал да каже точно каквото е казал - "открития сатанизъм", т.е. парадирането с подчинението на донякъде библейския сатана.
Всички последователи на изброените учения са заблудени агънца на Господа. При всяко агънце вълкът процедира по различен начин, като крайната му цел е да го оглозга, затова е трудно да се направи обобщение.
Само да кажа, че преди да повярвам в Господ Бог, Създателя, Изкупителя, Ходатая... бях "открит сатанист", търсещ истината под дърво и камък (окултизъм от всякакъв вид), само не на правилното място. Но както се оказа, Бог е в състояние, има силата, търпението и любовта да докара и най-големия грешник смирен в нозете си
Амин!
Иначе във всички изброени в анкетата отговори се крие отговорът - сатанизъм, т.е. следването на сатана и неговите изкушения. Обаче в конкретния случай смятам, че авторът на анкетата е искал да каже точно каквото е казал - "открития сатанизъм", т.е. парадирането с подчинението на донякъде библейския сатана.
Всички последователи на изброените учения са заблудени агънца на Господа. При всяко агънце вълкът процедира по различен начин, като крайната му цел е да го оглозга, затова е трудно да се направи обобщение.
Само да кажа, че преди да повярвам в Господ Бог, Създателя, Изкупителя, Ходатая... бях "открит сатанист", търсещ истината под дърво и камък (окултизъм от всякакъв вид), само не на правилното място. Но както се оказа, Бог е в състояние, има силата, търпението и любовта да докара и най-големия грешник смирен в нозете си
- mystnt
- Себеобуздание

- Регистриран: 05 май 2009 00:19
- църква: Православна църква
Какво ви пречи паганизма,друидизма,окултизма и т.н...повечето от занимаващите се с тези практики тайно си изпълняват ритуалите,не са и отваряли Библия и не знаят нищо за Христос,с какво тези хора пречат на християнството лично аз не виждам...избрали са техен начин на живот,който за тях е правилен и за разлика от голяма част от християните не се опитват със заучени и банални фрази да налагат собствените си възгледи на другите...тръгнали група "християни" от евангелската църква по домовете на хората с думите "Пусни Исус в сърцето си,можеш да бъдеш спасен още днес" е и аз да съм и аз ще им затворя вратата,по тоя начин освен да се отблъскват невярващите друго не се получава...човешката простотия и е най-големия "враг" , проблема е че процента на простотия сред вярващи и невярващи е еднакъв,простотията се наблюдава и тук във форума ако трябва сме честни..нека не търсим "враговете" на християнството,а да се замислим дали ние не сме виновни с личния си пример за това че 95% ако не и повече от българите са пълни атеисти практикуващи езически практики от чиста простотия и незнание...
"Гол се родих на земята, гол и ще се върна в нея. Господ даде, Господ и взе. Да бъде благословено името Му!"
- Enlightment
- Благоразумие

- Регистриран: 03 фев 2011 11:31
mystnt, темата не се отнася до хората като врагове на християнството, а за ученията като врагове на Божията Истина.
Християните понякога забравят, че е нужно да дават личен пример вместо да проповядват на случайно срещнати хора. Причината е в радостта, че знаят пътя за спасение, и в притеснението им за незапознатите с Божието Слово. Техният проблем е, че не уповават на Божията сила, която спасява по много начини. Това обаче е друга тема.
8. Но магьосникът Елима (защото така се превежда името му) им се противеше и се стараеше да отвърне управителя от вярата.
9. Но Савел, който се наричаше и Павел, изпълнен със Святия Дух, се вгледа в него и каза:
10. О, ти, пълен с всякакво коварство и с всякакво лукавство, сине дяволски, враг на всичко, което е право, няма ли да престанеш да изкривяваш правите пътища на Господа?
Деяния 13:1-52
Християните понякога забравят, че е нужно да дават личен пример вместо да проповядват на случайно срещнати хора. Причината е в радостта, че знаят пътя за спасение, и в притеснението им за незапознатите с Божието Слово. Техният проблем е, че не уповават на Божията сила, която спасява по много начини. Това обаче е друга тема.
8. Но магьосникът Елима (защото така се превежда името му) им се противеше и се стараеше да отвърне управителя от вярата.
9. Но Савел, който се наричаше и Павел, изпълнен със Святия Дух, се вгледа в него и каза:
10. О, ти, пълен с всякакво коварство и с всякакво лукавство, сине дяволски, враг на всичко, което е право, няма ли да престанеш да изкривяваш правите пътища на Господа?
Деяния 13:1-52
- Freedom
- Благоразумие

- Регистриран: 16 юни 2009 14:40
- характер: Човек
Аз самия съм си най-големия враг.Ако си достатъчно силен чрез Господа нищо от горепосочените "учения" не може да те одраска дори.Считам, че и за Християнството най-големия враг сме си самите ние.
И все пак ако трябва да избирам, то ще е Мамона(може би показан добре чрез концепцията на Меркантилизма).Просто в днешното общество всеки е зависим от парите.Зависимостта поражда липса на свобода, а липсата на свобода е робство.Тъжно е как в западното общество хората се чувстваме свободни, а същевременно сме поробени с 30 годишни ипотеки за да имаме свое жилище(често по-малко като квадратура от оборите за овце на нашите деди), Х годишни заеми за кола, за да можеш да се придвижваш до работа, Х годишен кредит за образованието ти и т.н. Истината според мен е че не сме чак толкова свободни колкото ни се иска.
И все пак ако трябва да избирам, то ще е Мамона(може би показан добре чрез концепцията на Меркантилизма).Просто в днешното общество всеки е зависим от парите.Зависимостта поражда липса на свобода, а липсата на свобода е робство.Тъжно е как в западното общество хората се чувстваме свободни, а същевременно сме поробени с 30 годишни ипотеки за да имаме свое жилище(често по-малко като квадратура от оборите за овце на нашите деди), Х годишни заеми за кола, за да можеш да се придвижваш до работа, Х годишен кредит за образованието ти и т.н. Истината според мен е че не сме чак толкова свободни колкото ни се иска.
FelicitA
- metodi82
- Братолюбие

- Регистриран: 02 сеп 2011 12:20
- име: Методи
- характер: Вярващ
Мисля че най-големите врагове на християнството са тези,които отричат и отхвърлят Христа,независимо от каква идеология,политика или религия са ръководени.Защото който отхвърли Спасителя,той отхвърля и любовта и надеждата и вярата и живата,и изобщо май човечността!
(Йоан 11;25) : Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее;и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века.