Здравей !liubchofotografa написа:"Не казвам,че само вяра е достатъчно, но казвам, че е основна част за свръхестественното действие на Бог чрез човеци" - и защо "само вяра да не е достатъчно"? говори ни за това...
тази харизматична доктрина вече десителетия ние e позната като "библейската тайна за Божествено здраве".тя гласи,че щом нямаш здраве,значи нямаш вяра.или тя е толкова слаба,че не може да получи това което иска...
Извинявам се за закъснялия отговор ,но съм болен от грип и се лекувам с тамифлу
hard 2009 написа:Напълно съм съгласен с dealio.Ние не трябва да разделяме вяра и молитва от една страна и Божият суверинитет от друга,защото тези неща трябва да са от едната страна на военният фронт.В 1 КОР 12 гл. ни се казва ,че вярата,изцелителните дарби и чудесата са дарби на Святия Дух.И въпреки това аз мога да ви кажа ,че такива стават и в хиндуизма например,следователно и египеските магьосници могат да вършат знамения и чудеса.Мисля си ,че ако бяхме търсели чудесата то по-добре да бяхме вярвали в някакъв вид легализъм ,защото към днешно време там стават доста чудеса.Да не забравяме ,че антихрист ще направи такова чудо щото да падне огън от небето,Бог никога не върши чудеса и изцеления за да се ПОКАЗВА.Ако изкаше да се показва отдавна да го е направил.Библията не е книгата на гледача за бъдещето,а Бог не е големият магьосник.Лично аз смятам че няма болест ,която да не е от дявола. Бог може да допуска определени ситуации в дадени моменти ,но няма болест която да не е от дявола, колкото до тръна на Павел много се извинявам ,но никаде не се казва ,че е болест, защо да не е например кокоше трън в петата или раничка(афта)на езика.За да станат изцеления обаче е нужно ;
1.Бог и човек да са от една страна на барикадата.
2.Да съграждаш Божията ограда в молитва ,тоест да не чародействаш в молитвите си.
3.Постоянно да осъвършенствуваш вярата си (достатъчно е и зрънце ,но без квас(примес)), като си напълно уверен в крайният изход , знаейки че дейстително Бог е суверенен и може да желае твоето устояване в момента ,както и изпълнението на Божието Слово,, изпитването на вашата вяра ще докара твърдост,, цитирам по-памен,моля за извинение.
4.Бог те обича и никога не би извършил изцеление чрез теб или мен ако това нещо би довело до гордост след това.Би ли си казал ето Бог използува мен а не онзи евангелизатор.Това направи и сатана.
5.Бог не би извършил чудо ,ако хората в света го свържат с техния стандарт.Хората в света се издигат.Те казват тоя стори това и затова той е достойният.Вероятно с подобни схеми ще се издигне и антихрист.Бог обаче не разделя славата си с никой.
6.Определено човек трябва и да е свят и покорен на Бог и Божието Слово.Тоест вяра без дела е мъртва вяра. Сатана може и да използува някой нечестив човек ,но,, Бог се противи на горделивите ,а на смирените дава благодат.Тоест с други думи необходими са ти и плодовете на Духа.
7.Винаги трябва да помниш ,че случай с случай не си приличат и Исус вършеше изцеленията по-различен начин. Трябва да знаеш ,че Бог върши чудеса и без горе описаните правила а да речем с други подобни ,защото ,,Той Е , който Е! Господ,Бог Всемогъщий ,чието име е Йехова-Рафа;Господ който те изцелявам.