Има ли чудеса (или знамения), които Бог върши чрез хората?

Тук може да пуснете анкета

Има ли чудеса (или знамения), които Бог върши чрез хората?

Анкетата завърши на 01 дек 2009 01:33

Не вярвам в чудесата написани в Стария и Новия завет, те са метафора или религиозен блъф!
0
Няма гласове
След апостолските времена на ранната църква, чудесата са замрели и спрели!
1
6%
Чудесата винаги са съпътствали Христовата църква, съпътстват я и днес!
16
94%

Общо гласове: 17

Потребителски аватар
hard 2009
Любов
Любов
Регистриран: 21 фев 2009 19:30
име: Владимир
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: надявам се Удобрен от Бога !

Re: Има ли чудеса (или знамения), които Бог върши чрез хората?

Мнение от hard 2009 »

liubchofotografa написа:"Не казвам,че само вяра е достатъчно, но казвам, че е основна част за свръхестественното действие на Бог чрез човеци" - и защо "само вяра да не е достатъчно"? говори ни за това...

тази харизматична доктрина вече десителетия ние e позната като "библейската тайна за Божествено здраве".тя гласи,че щом нямаш здраве,значи нямаш вяра.или тя е толкова слаба,че не може да получи това което иска...
Здравей !

Извинявам се за закъснялия отговор ,но съм болен от грип и се лекувам с тамифлу :) . Явно нямам достатъчно вяра. Нека да започна отговора си от горните цитати. Понеже мразя да се повтарям ти копирам едно свое мнение.То е от темата Божественното изцеление:
hard 2009 написа:Напълно съм съгласен с dealio.Ние не трябва да разделяме вяра и молитва от една страна и Божият суверинитет от друга,защото тези неща трябва да са от едната страна на военният фронт.В 1 КОР 12 гл. ни се казва ,че вярата,изцелителните дарби и чудесата са дарби на Святия Дух.И въпреки това аз мога да ви кажа ,че такива стават и в хиндуизма например,следователно и египеските магьосници могат да вършат знамения и чудеса.Мисля си ,че ако бяхме търсели чудесата то по-добре да бяхме вярвали в някакъв вид легализъм ,защото към днешно време там стават доста чудеса.Да не забравяме ,че антихрист ще направи такова чудо щото да падне огън от небето,Бог никога не върши чудеса и изцеления за да се ПОКАЗВА.Ако изкаше да се показва отдавна да го е направил.Библията не е книгата на гледача за бъдещето,а Бог не е големият магьосник.Лично аз смятам че няма болест ,която да не е от дявола. Бог може да допуска определени ситуации в дадени моменти ,но няма болест която да не е от дявола, колкото до тръна на Павел много се извинявам ,но никаде не се казва ,че е болест, защо да не е например кокоше трън в петата или раничка(афта)на езика.За да станат изцеления обаче е нужно ;
1.Бог и човек да са от една страна на барикадата.
2.Да съграждаш Божията ограда в молитва ,тоест да не чародействаш в молитвите си.
3.Постоянно да осъвършенствуваш вярата си (достатъчно е и зрънце ,но без квас(примес)), като си напълно уверен в крайният изход , знаейки че дейстително Бог е суверенен и може да желае твоето устояване в момента ,както и изпълнението на Божието Слово,, изпитването на вашата вяра ще докара твърдост,, цитирам по-памен,моля за извинение.
4.Бог те обича и никога не би извършил изцеление чрез теб или мен ако това нещо би довело до гордост след това.Би ли си казал ето Бог използува мен а не онзи евангелизатор.Това направи и сатана.
5.Бог не би извършил чудо ,ако хората в света го свържат с техния стандарт.Хората в света се издигат.Те казват тоя стори това и затова той е достойният.Вероятно с подобни схеми ще се издигне и антихрист.Бог обаче не разделя славата си с никой.
6.Определено човек трябва и да е свят и покорен на Бог и Божието Слово.Тоест вяра без дела е мъртва вяра. Сатана може и да използува някой нечестив човек ,но,, Бог се противи на горделивите ,а на смирените дава благодат.Тоест с други думи необходими са ти и плодовете на Духа.
7.Винаги трябва да помниш ,че случай с случай не си приличат и Исус вършеше изцеленията по-различен начин. Трябва да знаеш ,че Бог върши чудеса и без горе описаните правила а да речем с други подобни ,защото ,,Той Е , който Е! Господ,Бог Всемогъщий ,чието име е Йехова-Рафа;Господ който те изцелявам.
Пиша ви това поради тези, които желаят да ви заблудят;
http://www.vbox7.com/play:41a67ff6
Потребителски аватар
hard 2009
Любов
Любов

Мнение от hard 2009 »

shri1 написа:Хард, имах в предвид, чудесната идея която ми даде.
Здравей,"shri1 !

Нямам представа каква точно идея съм ти дал,защото цитирах Библията, но днес смятам да ти дам една друга идея.:

shri1, ако е необходимо вземи и остави временно форумите. Остави всякакви еврейски ейрогрифи и стари грътски текстови и тем подобни,а прочети Библията. Почни от новия завет и остави Святия Дух да ти говори. Знам,че ще запомниш доста стихове и тогава нито Хард,нито който и да е няма да има нужда да ти дава идеи, защото ще знаеш библейските стихове.Ти винаги си тачила знанието. Ами, прочети я тази книга от край до край, но без да я омесваш и сравняваш с египетски или месопотамски митологии.
Потребителски аватар
hard 2009
Любов
Любов

Мнение от hard 2009 »

liubchofotografa написа:къде съм писал,че не приемам чудесата?...
Това,което ти споменах за личността ти според мен е за твое добро.Сигурен съм,че ще разбереш грешката,че света не се върти около тебе и че нещата наистина се променят и то към по-добро. С какво ме обиди ли ? Например с думите непоправимо зло.Знаеш ли какво е това ? Злото е от сатана. Непоправимо е нещо,което не може да се поправи..... никога.... Ето това ме обижда,но приемам извиненията ти като искренност, а не като сарказъм.Питаш ме къде си писал,че не приемаш чудесата? Незнам,може и да съм се заблудил.В момента съм болен и не ми се ровичка назад във времето,но да те питам ти разбра ли значението на думите террата,симеон и дунамис ? :) Имам впредвид ето тази тема:
liubchofotografa написа:"чудесата на изцеление",които са масова проява в нашите Евангелски църкви карат някой християни,които познават Библията,да се оаказват в особено положение...
сиптомите на много болести могат да се имитират от хистрията,
Офтопик:
функционално разстройство на нервната система.има още страхова,травматологична и колективна хистери,за която ще ти пиша после,ако искаш.
a хистерията може да се лекува с "внушение" и после се "прослава Бога".ето защо "изцеренията посредством вяра" не са чудеса в смисъл "библейско чудо",иначе трябва да кажем,че всякa проява на човешкия разум е "чудо"...библейските чудеса са извън възможностите на човешкото "внушение",а "знамения" е вършил само и единственo - Исус Христос...
hard 2009 написа:
библейските чудеса са извън възможностите на човешкото "внушение",а "знамения" е вършил само и единственo - Исус Христос...
Естественно,че не мога да се съглася с това. Само вземи и напиши на многопреводната си Библия думата знамение и думата знамения и ще видиш колко много хора са ги вършили,разбира се благодарение на Бог. И в стария и в новия завет са ставали чудеса И знамения. И едното и другото. Всеизвестен е стиха от Марко 16:17 ,а да не забравяме,че и Павел е бил ухапан от отровна змия.

Поздрав: Деяния 2:43 "И страх обзе всяка душа; и много чудеса и знамения ставаха чрез апостолите."

2 Коринтяни 12:12 "Наистина белезите на истински апостол бяха доказани между вас с пълно търпение, чрез знамения, чудеса и велики дела."
liubchofotografa написа:явно съм се подвел от стиха в "многопреводната си Библия" и съм се изказал неподготвено.но ти нали за това си тука,за да пoравиш невежеството ми,като ми отговориш на въпроса:"кава е разликата между "чудеса" и "знамения"...

Йоана 2:11 - Това извърши Исус в Кана Галилейска като начало на знаменията Си и яви славата Си; и учениците Му повярваха в Него.
hard 2009 написа:Не аз нямам намерение да поправям невежеството ти след като си убеден,че нямаш такова. Аз обаче НЕ мога да не посоча,какво пише в Библията.А пък там пише,че знамение, чудеса и велики дела са различни думи и НЕ ги е вършил само Исус. Незнам защо,но имам усещането,че като че ли имаш нещо против мненията ми. Така ли е или си въобразявам ? А що се отнася до въпроса ти каква е разликата между чудеса и знамения засега няма да ти отговоря. Не и докато си мислиш,че съм против теб ,защото това не е вярно. Всъщност ако желаеш ти ми отговори каква е разликата между думите дунамис, терата и симеон. Ако се затрудняваш поровичкай се в интернет. :roll: :roll: :roll:

Поздрав: "Матей 16:4 Зъл и прелюбодеен род иска знамение, но друго знамение няма да му се даде освен знамението на (пророк) Йона. И ги остави и си отиде."
Потребителски аватар
shri1
Любов
Любов
Регистриран: 24 фев 2009 16:18
църква: Православна църква

Мнение от shri1 »

Хард,
това не го очаквах от теб.

Наистина ли мислиш, че простотията е начин да общуваш със Св. Дух?

Сигурен ли си че аз не общувам с Него?

Жалко Хард, много жалко, но всеки избира пътя си.

Много ми се иска, поне да не се злословил зад гърба ми с лични съобщения.

Като богослов и като човек, аз имам своята отговорност пред Бога, не пред вас или пред махленските клюкари.

Изглежда не си разбрал, че аз не съм прост човек. Жалко.
Не ти предлагам махленска клюка, но мисля, че това не е лошо.

http://www.svandrei-sofia.info/Events/Event211109.htm

Бог е там, където Го поканят.
Потребителски аватар
hard 2009
Любов
Любов

Мнение от hard 2009 »

Здравей, Шри !

Ако съм те засегнал с нещо се извинявам. Имах впредвид,че си прочела сума ти литература, но всъщност незнам дали си прочела най-важната книга. Ти обаче си права. Ти стоиш пред Бог и отговаряш пред Него, така че какво четеш и какво не четеш наистина си права,че не е моя работа. Още веднъж се извинявам. Моля да ми простиш. Що се отнася до личните съобщения, можеш да бъдеш сигурна,че не съм ти споменавал името. Тук е момента да го споделя с всички. (например Любчо :) ): Никога на никого не съм намалял репутация и никога с никого не съм говорял зад гърба на някого. Ако не ми вярвате, нека Чими да ме провери. Хард ,не говори зад гърба на другите,ако още не сте разбрали, Хард е директен. Още веднъж, Шри, извинявай,нямах намерение да те обиждам !!!

Послепис: Що се отнася до това,което си ми предложила:
http://www.svandrei-sofia.info/Events/Event211109.htm
Мисля,че наистина не е махленска клюка и наистина не е лошо !!! :) :) :)
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Последна промяна от hard 2009 на 23 ное 2009 09:52, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

Приятел,в случая пианиста който стреля по нас е жена ,за да не ни обявят за сексисти ще я търпим и не само защото Шри толкова си може ,ами и защото ниезнаем че друг такъв интересен пианист нямаме . Забележи колко умело отсвирва паузите на трудните и неудобни пасажи и теми..
Потребителски аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 24 юли 2009 15:33
характер: Вярва с тези, които обичат.
Контакти:

Мнение от Приятел »

Хард, Любе и Шри не виждам за какво спорите, та анкитата до този момент показва, че всички сме на едно мнение :D Толкова много мастило отиде...

Хубава и успешна седмица приятели!
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
liubchofotografa
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 21 апр 2009 20:26
име: Боян
църква: не посещавам
характер: човешки

Мнение от liubchofotografa »

Приятел написа:Хард, Любе и Шри не виждам за какво спорите, та анкитата до този момент показва, че всички сме на едно мнение :D Толкова много мастило отиде...

Хубава и успешна седмица приятели!
здрaвей,Приятел!...

споменах няколко причини,детинска вяра,страх от богословски скептицизъм,улеснена вяра,антирационалния дух на епохата,прелъстяването света,подмяна на Евангелието,от блага вест в "лоша новина",мързела и не на последно място - страх от теологични спорове,които ни пречат на нас християните,освен вярата и упованието,познаване на Библията и водителството на Святия Дух - да имаме СИСТЕМАТИЧНИ библейски убеждения...
една аналогия може да покаже какво имам в предвид.висока сграда от много етажи,красива фасада и добро обзавеждане и сервиз,може да бъде лишена от обитаване на "етажите",ако няма "стълби" или "асансьор",които да ги свързва помежди им.същото е и с библейските принципи,функции и форми.тази отговорност,нашите библейски убеждения да бъдат систематизирани,е наша,защото нашия човешки дух трябва да се покорява на Святия Дух,Който пък се "покорява" на човешкият дух,ако той реши да е водител.в такава ситуация погрешните представи върху библейските принципи,функции и форми започват да лишава християнина,въпреки вярата и благочестивият му живот,от систематичност на библейските му убеждения.ето защо един библейски пасаж може да е разталкуван правилно,но обогатен от "човешкия дух",да започне да противоречи на друг библейски пасаж и вместо да го систематизира се получва противоречие.Святия Дух не си противоречи в Писанията,въпреки,че разрешава на дълбоко ниво прадокса и тайната,които много християните приемат за противоречие...
много често когато един християнин започне да показва "погрешните представи" за някоя библейска функция /принцип/ или форма,на друг християнин - това се счита за спор,а не за дискусия,за заядливост и осъждение,вместо да се зададе въпроса:"защо мислиш така?" и по този начин,не само запазва мира,единството и добрите взаймотношения,съграждани грижлово,но отваря дускусията за назидание на само на "спoрещите",но и на другите учасници,които могат да проверявят или поправят библейските си убеждения...

сега ще напиша нещо и за "страха от телогичните спорове...
Умът е не само в знанието, но и умението то да се прилага...
Потребителски аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Контакти:

Мнение от Приятел »

Прав си има нужда от дискусии, но съм бил свидетел, че от много приказки понякога човек се обезсърчава. Опитва се да мисли като философ (което принципно не е лошо), но това когато спъне детската му директна вяра към Бога, много неща започват да изтиват. Виждал съм хора, блестящи оратори - но с живот недостоен, оплетен в грехове. Виждал съм и такива,които не приказват много, няма да усетиш присъствието им дори, но хора от които струи благоухание, понеже обичат Господа.

Шри ми си сърди понякога, когато кажа нещо смело против това и онова, но не знае колко години съм внимавал, случайно да не би да кажа дума по погрешка за някой свещеник, храм или ритуал. Проблемът идва, когато от името на религията започва човек да воюва срещу Христовия Дух (дори и без да се усети човек, отваряйки врата на други сили), независимо дали от ортодоксална или от реформирана деноминация. Тогава трябва да се бие тревога - защото това е страшно! Към Мир сме призовани, не знаете ли?

Нашите дискусии тук, стават някак с пререкания много. Дали защото липсва повече доверие по между ни. Или безмълвните букви скриват интонацията на реалния глас?
Имам един познат, като почне да пише в една група имаш чувство, че ще се скара с всички а като се видим на живо, се смеем мнооого - е как става така? Тайна ще да е :)
Последна промяна от Приятел на 23 ное 2009 21:18, променено общо 1 път.
liubchofotografa
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

богословието поражда спорове - по това няма две мнения.винаги при неговото изучавне неизбежно възникват дискусии.а всички желаем взаймотношения белазани от мир и единство.също така разбираме,че Библията забранява да причиняваме свади и разделения,да бъдеме заядливи и пребързано осъждащи.такива са плодовете на Святия Дух - благост,милост,дълготърпение и милост...
затова разсъждаваме по следния начин:"след като трябва да избягваме свадите и да показваме плодовете на Духа,тогава трябва да избягваме и изучавнето на телогията /науката за Бога/".причината е страх от теологични спорове,който хвърлят повече жар,отколкото светлина по Словото.изморени сме от "лов на вещици",дребнаво чоплене,личностни разпри,намляване на репутацията,гонения,войни и други подробни*...
все пак споровете са неразделна част от посвещението ни на Христос.очевидно е,може би не за всички християни,че в Библията живота на Исус Христос е буря от противопоставяния.апостолите,както и пророците преди тях,не минавaт и едн ден без сблъсаци.апостол Павел казва,че спори на пазара всеки ден.избягването на противопаставянията е избягване на Христос.можеме да имаме мир,но той е един сервиален и плътски мир,където истината се убива,като пианист в бар.после питаме:"кой уби пианиста!?"." - Черно-белеев!" - понеже пианиста е натискал и белите клавиши...
един положителен аспект на християнския спор е,че християните спорят на теологични теми,че истината,особено богословската,има последствия за вечността.страстите се разгарят,защо залога е твърде висок.да загубиме живота си днeс,за да го намериме - утре,или да го намериме днес ...и така нататъка...
често споровете се пораждат понеже християните познават Библията твърде малко.те не правят разлика между съответните теми и разискват маловахни теми,който никога не трябва да причиняват разделение помежду ни.незрелия християнин все чопли дребните неща.кибритлията и свадливия християнин е наполовината запознат с Божието Слово.колкото повече обаче християнина познава Библията,толкова по-добре различава и темите по които може да преговаря и да бъде толерантен и онези теми,който го заставят да се противопоставя с всичка сила...
liubchofotografa
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Приятел написа:Нашите дискусии тук, стават някак с пререкания много. Дали защото липсва повече доверие по между ни. Или безмълвните букви скриват интонацията на реалния глас?
Имам един познат, като почне да пише в една група имаш чувство, че ще се скара с всички а като се видим на живо, се смеем мнооого - е как става така? Тайна ще да е :)
истината е,че тука в клуба,и в клуба в който съм модератор,любовта е повече от омразата.ето защо тези клубове са пълни с теми,спорове и дискусии.иди и виж по другите клубове,че онова което ги възпира е,че омразата към ближния е по-голяма от любовата им...
тайната се състои в това,че трябва да познаваш истината,за да я търсиш...
Потребителски аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Контакти:

Мнение от Приятел »

Пак казвам - съгласен съм с теб. По идея е точно така, така трябва да бъде. Божието слово трябва да се изучава чрез водителството на Божи Дух! Така ще разбираме повече за Него и това обезателно щи ни промени за добро. Божиите думи са извор на премъдрост и живот, те не са просто думи. Те са на БОГ - ТВОРЕЦЪТ НИ, ТВОРЕЦЪТ НА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА..............................................

Мен ме плаши, когато се заиграваме със Словото а не го живеем, именно за това говоря. Колко често се е чувала истинската прошка тук сред нас - нарекли себе си вярващи?
Колко често сме предали проблема първо на Бог а после сме влезли в увещание с брата и сестрата?
Колко често сме направили, нещо за да зарадваме повече другия от колкото себе си?...и така нататък..

Разбира се това е място където всеки може да си бърбори колкото иска, но защо да не го използва и за да говори? Второто няма ли да е по-полезно. В света хората са престанали да изкачват стъпалата към Него, и ние ли да спираме?
:)

Аз все повече вярвам в християнство което изповядва Бога с любов, защото именно тогава дявола няма власт над нас. Той се плаши когато изговаряме името Исус Христос с почит. Живеем в обещанията Му а не им се присмиваме!
Ако сега Бог се отстрани от сърцето ми докато пиша всичко това, ще се видя сигурно наивен, както някои от вас могат да ми сложат този етикет. Но аз Го моля никога да не Го прави, и Му благодаря за силата която ми дава за да кажа пред всички:
- Обичайте се със силна любов а не се презирайте, защото Бог предупреждава, предупреждава, и ако не Го чуем, може да ни извади от коловоза в който си мислим, че уверено пътуваме.
- Нека имаме почит и уважение един към друг. Благодат е, че Бог е проправил път да общуваме взаимно.
Има хора под ключ, в страх, в немилост жадуващи да чуят спасителните живителни и думи на радост от Господа.
Готови ли сте да им ги дадете? Да им подарите част от времето си, така че да не са сами и отчаяни.
Ако някой е вдъхновен за молитва............
Потребителски аватар
A-G-A-P-E*Q
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 04 сеп 2007 11:02
характер: Ами мразя лъжа и лицемерие
Контакти:

Мнение от A-G-A-P-E*Q »

Офтопик:
hard 2009 написа:Никога на никого не съм намалял репутация и никога с никого не съм говорял зад гърба на някого. Ако не ми вярвате, нека Чими да ме провери. Хард ,не говори зад гърба на другите,ако още не сте разбрали, Хард е директен. Още веднъж, Шри, извинявай,нямах намерение да те обиждам !!!
Привет, Хард!
Карай си я смело в Господа братче и да не ти пука кой какво си мислел и на какво мнение бил ... То Чим не е длъжен да проверява ... - ВАЖНО Е, че си имаме СВИДЕТЕЛ от горе! Оли тъй да кажа ''свидетел'', който живее в нас, освен ако съвестта на човека не е прегоряла!

Бог с вас и благословена седмица на всички!

G B Y
:) Обичам да се закачаммм :)
Изображение
Чимко :) липсва ми една усмивка :) да си я срещал случайно в иконките или и нея си затрил..? :)
:119: Иоан 3:16 :119:
http://www.jesuswho.org/bulgarian/nowthat.htm
Потребителски аватар
ytre
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 01 апр 2009 12:19
име: Денче
характер: неподправен

Мнение от ytre »

Някой писа: Чудеса стават всеки ден
Има едно заглавие:Спасение дебне от всякъде
Пиша: Чудеса дебнат от всякъде
"...има приятел, който се държи по-близко и от брат."(Притчи 18:24)
Убедена съм, че ще имаш много приятели във форума, чети какво са писали другите, споделяй своето мнение, пиши това, което те вълнува, проверявай тук от време на време
Отговори

Върни се в “Анкети”