Идеята на оценяването е не да се оценява толкова написаното, колкото с какво отношение и с каква цел е написано и доколко това повлиява положително върху атмосферата във форума. Оценката не е за това, дали мнението е вярно или не, дали съм съгласен с него или не. Разбира се съдържането и доколко мнението е полезно също не е изключено.
Както знаем, може да се изопачи и най-благородната и чиста кауза (неискам да кажа, че това е най-благородната кауза

). Имало е доста опити да се изопачава оценяването и да се използва както ти казваш. Това не ми харесва и тогава аз също използвам правото си на оценка. А моята оценка е винаги максимална (какво да се прави, една от многото ми отговорности

), и обикновено в такива случаи оценявам отрицателно.
Трябва да ти кажа обаче, че подобно неправилно оценяване е рядкост. Участниците са отговорни и честни християни и считат за обидно и недостойно да постъпват по подобен начин.
Да, за да можеш да даваш висока оценка, трябва да пишеш това, което другите искат да чуят и по такъв начин, по който искат да го чуят. Това е христянски форум и ако христяните не искат да привличат хора при Бога, като пишат за Неговата благодат, не искат да привличат хора към Бога като са внимателни и толерантни при общуване, то най-добре да закрием форума, да изхвърлим Библиите си, да заключим църквите си и да се занимаваме с нещо друго.
Напротив, вярвам, че всички тук горят от желание да доведат повече хора при Исус. Затова мисля, че могат да оценяват кой помага и кой пречи за изпълнението на тази велика поръчка.
Затова, ако искаш да оценяваш с повече от едно, просто бъде себе си.