Попадна ми преди време и реших да Ви го споделя, ако е пускано, се извинявам, че се повтарям.
Група от професионалисти поставили въпроса "Какво означава любовта?" към група 4-8 годишни деца.
"Любовта е първото чувство, което усещаш, преди да излязат на пътя ти всички онези лоши неща." Чарли, 5 год.
"Когато баба ми получи артрит тя не можеше повече да си лакира ноктите на краката. Затова дядо ми започна да го прави вместо нея, през цялото време, даже когато ръцете му хванаха артрит също. Това е любов." Ребека, 8 год.
"Когато някой те обича, начинът по който той произнася името ти е различен. Усещаш че името ти е защитено в устата му." Били, 4 год. (!!!)
"Любов е когато едно момиче си слага парфюм, а едно момче си слага одеколон след бръснене и когато излязат заедно се миришат един друг." Кери, 5 год.
"Любов е когато излезеш да хапнеш с някого и му даваш повечето от пържените си картофки, без да го караш той да ти дава от своите" Кристи, 6 год.
"Любов е когато някой те наранява и ти се ядосваш, но не му крещиш, защото знаеш, че това би наранило неговите чувства." Саманта, 7 год.
"Любовта е това, което те кара да се усмихваш, когато си уморен." Тери, 4 год.
"Любов е когато майка ми прави кафе за баща ми и преди да му го даде тя си сръбва малко за да провери дали е достатъчно добро на вкус." Пени, 7 год.
"Любов е когато се целуваш през цялото време. А когато се умориш от целуване, ти все така искаш да сте заедно и да си говорите повече. Моите майка и татко са така." Емили, 8 год.
"Любовта е това, което е в стаята с теб на Коледа ако спреш да отваряш подаръците и се заслушаш." Боби, 5 год.
"Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, ще трябва да започнеш с приятел, когото мразиш." Ника, 6 год.
"Любовта е прегръщане. Любовта е целуване. Любовта е да казваш "не".Пати, 8 год.
(Удивително прозрение! Когато...има немалко възрастни, намиращи...че любовта означава винаги да казваш "да", б.м.)
Любов е когато казваш на някого нещо лошо за себе си и ти се уплашиш, че той няма да те обича повече. Но след това се изненадваш, защото не само, че той все още те обича, но те обича повече." Матю, 7 год.
"Има два вида любов. Нашата любов и любовта на Бог. Но Бог дава и двата вида." Джени, 8 год.
(Изумително!)
"Любов е когато кажеш на едно момче, че харесваш ризата му, след което той я облича всеки ден." Ноел, 7 год.
Любовта е като една не много стара жена и един не много стар мъж, които все още са приятели, дори след като вече се познават така добре." Томи, 6 год.
"По време на моя рецитал по пиано стоях на сцената уплашена. Тогава погледнах към всички хора, които ме гледаха и видях татко да ми маха и да ми се усмихва. Той единствен правеше това. И аз престанах да се страхувам." Синди, 8 год.
"Моята майка ме обича повече от всеки друг. Няма да видиш друг да ме целува за лека нощ." Клеър, 8 год.
"Любов е когато майка ми дава на баща ми най-доброто парче от пилето." Илейн, 5 год.
"Любов е когато мама зърне татко вонящ и потен и все така казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд." Крис, 8 год.
"Любов е когато твоето кученце те ближе по лицето, дори когато си го оставил самичко за цял ден." Мери Ан, 4 год.
"Знам, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи и й се налага да си купува нови." Лорън, 5 год.
"Любовните картички, като тези за Свети Валентин казват неща, които ние бихме искали да кажем сами, но бихме умрели ако го направим." Майк, 8 год.
"Когато обичаш някого, ресниците ти премигват нагоре и надолу и малки звездички излизат от теб." Карен, 7 год.
"Любов е когато мама зърне случайно татко на тоалетната и тя не мисли, че това е грозно." Марк, 8 год.
"Ти наистина не бива да казваш "Обичам те", освен ако наистина не го мислиш. Но когато го мислиш, ще трябва да го казваш често. Хората забравят." Джесика, 8 год.
"Бог би могъл да каже вълшебни думи, за да накара пироните да излязат от Кръста, но той не го е направил. Това е любов." Макс, 5 год. (!!!)
Впечатляващо! Подчертах онези детски прозрения, които лично мене ме удивиха! И си позволих кратичък коментар в скоби.
Когато четях думите на децата към Бог и за любовта....
Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките, защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата.
Децата и любовта
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 31 яну 2010 20:49
Децата и любовта
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
- shri1
- Любов
- Регистриран: 24 фев 2009 16:18
- църква: Православна църква
Re: Децата и любовта
Е и.....!
Каква е темата?
Каква е темата?
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
Навярно неуместна за съответния раздел.
Може би следваше да я пусна...в раздела за "публикации", съжалявам.
Ако е неуместна, по преценка, я преместете, или изтрийте.
Темата: просто ми се искаше да ви споделя тези прекрасни детски откровения.
Може би чистота и невиността им, истинното и неподправено усещане за любов...прави сърчицата им да са в Бог.
Прозрението, което едно мъничко човече има...в своята неопитност...че да обичаш, означава да те е грижа.
Че Любовта е даване...
Не зная точно каква е темата. Затруднявам се по отношение на точна формулировка. Извинявам се.
Може би следваше да я пусна...в раздела за "публикации", съжалявам.
Ако е неуместна, по преценка, я преместете, или изтрийте.
Темата: просто ми се искаше да ви споделя тези прекрасни детски откровения.
Може би чистота и невиността им, истинното и неподправено усещане за любов...прави сърчицата им да са в Бог.
Прозрението, което едно мъничко човече има...в своята неопитност...че да обичаш, означава да те е грижа.
Че Любовта е даване...
Не зная точно каква е темата. Затруднявам се по отношение на точна формулировка. Извинявам се.
- chernobeleev
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 25 яну 2009 23:06
- църква: Неденоминационна църква
Това не е просто поредната тема,а си е направо откритие,защото в тази тема има много теми или въпроси и отговори.Това не е тема от учебника написана и подчертана на черната дъска.Тук назубрените понятия и папагалските баналности няма да вървят.Това е висш пилотаж на детската фантазия размахала неподрязаните криле на любовта!Тази нетематична тема те грабва ,спира дъха с тези детски откровения,със съвършенството на своята простота и бликаща обич!
Последна промяна от chernobeleev на 11 фев 2010 11:19, променено общо 1 път.
- Приятел
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 24 юли 2009 15:33
- характер: Вярва с тези, които обичат.
- Контакти:
Здравей Рут, темата е чудесна! На мястото си е. Спомняш ли си какво каза Иисус на събралото се множество хора:Рут написа:Навярно неуместна за съответния раздел.
"Ако не станете като дечицата (по чистота на сърцето и неподправена обич) не ще влезнете в Царството небесно."
Явно има на какво да се учим от тях. Христос не изпитваше чувство на презрение към нито едно от тях, затова че имаха по малко знание за правилата на света, напротив постави ги за пример на големите и учените, понеже знае мотива на сърцата им...
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
"Бог би могъл да каже вълшебни думи, за да накара пироните да излязат от Кръста, но той не го е направил. Това е любов." Макс, 5 год.
Удивително е как едно петгодишно дете прозира лайтмотива на Библията, същината на Бог, Любовта!
Как чистото детско сърце е прозряло нещо, за което, на нас, големите, ни трябват усилия.
Прозрението, че бидейки напълно Бог, във възможностите на Исус е било да отхвърли чашата и да си спести страданието. И че бидейки напълно човек....е имал изкушението да го стори: за да си спести напълно човешката болка от физическите и духовни поругателства и по-голямата болка - на Божествената Му същност: да поеме греховете и злините, Той, Святият; и да приеме смъртта: Той, творецът на живота.
Но не го направи: защото е Любов.
Забележете колко много думи ми трябваха, та да се опитам да кажа онова, което е казал 5-годишният Макс и колко по-прекрасно го е казал той с няколко думи.
Любовта е да казваш "не". Пати, 8 год.
Ние, големите, колко често страдаме от заблудата, че любовта е...винаги да получаваме отговор "да". И винаги да казваме "да".
Без да сме в състояние (понякога, в човешкото си) да признаем, че има случаи, когато тъкмо любовта изисква "не".
Мда...отново думоразточителство, което бледнее пред кратичкото казано от 8-годишно дете...
Когато някой те обича, начинът по който той произнася името ти е различен. Усещаш, че името ти е защитено в устата му. Били, 4 год
Това, признавам си, ме разби! Не се осмелявам да го коментирам...щото и непестеливият на думи е добре да си знае мярката.
Както и това:
"Има два вида любов. Нашата любов и любовта на Бог. Но Бог дава и двата вида." Джени, 8 год.
Признавам ви, макар и вярваща, понякога ми е трудно да повярвам в това. А е точно така!
Опасявам се, че темата продължава да бъде невчесана, като както я подхванах, но ...
Удивително е как едно петгодишно дете прозира лайтмотива на Библията, същината на Бог, Любовта!
Как чистото детско сърце е прозряло нещо, за което, на нас, големите, ни трябват усилия.
Прозрението, че бидейки напълно Бог, във възможностите на Исус е било да отхвърли чашата и да си спести страданието. И че бидейки напълно човек....е имал изкушението да го стори: за да си спести напълно човешката болка от физическите и духовни поругателства и по-голямата болка - на Божествената Му същност: да поеме греховете и злините, Той, Святият; и да приеме смъртта: Той, творецът на живота.
Но не го направи: защото е Любов.
Забележете колко много думи ми трябваха, та да се опитам да кажа онова, което е казал 5-годишният Макс и колко по-прекрасно го е казал той с няколко думи.
Любовта е да казваш "не". Пати, 8 год.
Ние, големите, колко често страдаме от заблудата, че любовта е...винаги да получаваме отговор "да". И винаги да казваме "да".
Без да сме в състояние (понякога, в човешкото си) да признаем, че има случаи, когато тъкмо любовта изисква "не".
Мда...отново думоразточителство, което бледнее пред кратичкото казано от 8-годишно дете...
Когато някой те обича, начинът по който той произнася името ти е различен. Усещаш, че името ти е защитено в устата му. Били, 4 год
Това, признавам си, ме разби! Не се осмелявам да го коментирам...щото и непестеливият на думи е добре да си знае мярката.
Както и това:
Признавам ви, макар и вярваща, понякога ми е трудно да повярвам в това. А е точно така!
Опасявам се, че темата продължава да бъде невчесана, като както я подхванах, но ...
- iola
- Братолюбие
- Регистриран: 28 май 2012 21:57
Ей Рут,тази тема е прекрасна!
Какви прекрасни формулировки за любовта от малките деца !
Това особено много ме впечатли:
"Бог би могъл да каже вълшебни думи, за да накара пироните да излязат от Кръста, но той не го е направил. Това е любов." Макс, 5 год.
Какви прекрасни формулировки за любовта от малките деца !
Това особено много ме впечатли: