Защо в библиотеките няма християнски книги!

Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам. Всичко, с което можем да бъдем полезни на другите ..... или те на нас
Потребителски аватар
metodi82
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 02 сеп 2011 12:20
име: Методи
характер: Вярващ

Защо в библиотеките няма християнски книги!

Мнение от metodi82 »

Защо значи в библиотеките няма раздел за християнска литература(поне аз не знам да има),а има такава за езотерика.Някой знае ли дали дадена църква(протестантска),която има свое издателство си сътрудничи с някоя градска или училищна библиотека и какво е вашето мнение.На мен ми е много болно,че за много хора решили да потърсят някакво духовно познание се предлага,като единствен вариант субсидираната широко езотерична литература.
(Йоан 11;25) : Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее;и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века.
Потребителски аватар
Александър
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 04 яну 2005 11:42
име: Александър

Re: Защо в библиотеките няма християнски книги!

Мнение от Александър »

Библиотеките имат това, което се предлага масова на пазара. Ако се разходиш по пл. " Славейков" ще видиш, че масите на книготърговците са препълнени с езотерика, но трудно ( да не кажа никак ) там може да се намери християнска литература.
" Уповавайте се на ГОСПОДА навеки, защото Господ БОГ е вечна канара." ( Исая 26 : 4 )
Потребителски аватар
metodi82
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от metodi82 »

Наскоро ми се случи да убеждавам някои,че книгата на Роджър Морно-''Пътешествие в свръхестественото'' не е фантастика и фентъзи,а е реалната история на един известен проповедник,защото той я търсеше в една интернет книжарница именно като такава.Дадох му издателството но не разбрах вече дали все още се интересува.
(Йоан 11;25) : Аз съм възкресението и живота; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее;и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века.
Потребителски аватар
ezdra
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 23 дек 2005 11:08
име: Пламен Драганов
характер: пламенен

Мнение от ezdra »

В големите градски библиотеки има много християнски книги. Не знам дали са организирани по раздели, но при справка със служителя в библиотеката можеш да си поръчаш въпросната книга и да ти я донесат в читалнята или ако е разрешено да я заемаш да я заемеш за вкъщи. В училищните библиотеки има Нови завети и Детски Библии, които са били раздавани от местните протестантски църкви. Друга християнска литература едва ли ще се намери в училищна библиотека, понеже орбазованието в България като цяло се дистанцира от религията. В малките градски библиотеки едва ли има много християнска литература. То в повечето от тях 90% от книгите са от преди 1989г.
Иначе ето тук можеш да потърсиш книгите, които те интересуват и да видиш дали ги има в Софийската градска библиотека. Лично аз намерих над 100 заглавия на християнски книги ;)
http://www.bg.cobiss.net/scripts/cobiss ... 1549549548
Потребителски аватар
metodi82
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от metodi82 »

:ok: ezdra,благодаря за информацията.
Потребителски аватар
cz101
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 05 яну 2012 22:19
име: Боцето
църква: Неденоминационна църква

Мнение от cz101 »

В библиотеките се намира Християнска литература, но е в пъти по-малко в сравнение с окултната!
В книжарниците (освен Християнските разбира се), е същата работа - Християнски книги почти няма!
На п-л Славейков също! Отговорът е ясен, и ни е даден в Словото: ".. целият свят лежи в лукавия." 1 Йоан 5:19
Потребителски аватар
HoOki®™
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 11 юни 2010 20:11
църква: Евангелска Петдесятна църква
характер: Християнин
Контакти:

Мнение от HoOki®™ »

Защото не се финансират. След като християните не се интересуват от собствените си неща няма кой друг да го прави вместо тях. Аз съвсем честно бих определил по голямата маса като тотални стипци, които искат благословение само защото си мислят, че Бог трябва да им е благодарен за дето са повярвали.
На 10 000 християни в България 5 човека правят нещо съществено и отделят време, нерви и труд а останалите стоят от страни и преценят словом кое как да се направи и дават акъли.
Потребителски аватар
nedkodinev
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 05 дек 2011 23:43
църква: не посещавам

Мнение от nedkodinev »

metodi82 написа:Наскоро ми се случи да убеждавам някои,че книгата на Роджър Морно-''Пътешествие в свръхестественото'' не е фантастика и фентъзи,а е реалната история на един известен проповедник,защото той я търсеше в една интернет книжарница именно като такава.Дадох му издателството но не разбрах вече дали все още се интересува.
Методи,
нали не си сериозен, когато говориш за книгата "Пътешествие в свръхестественото"?
Доколкото мога да преценя по мненията на адвентистите в този сайт, тяхната доктрина въобще не приема, че има някакви духове, които се мотаят наляво и надясно по земята.
А тази книга иска аз да приема точно това.
Нали човек като умре изчезва завинаги и безвъзвратно, как тогава някакви си духове ще се мотаят в поднебесната?
В други теми аз няколко пъти зададох въпроса какви са тези тъмни духове в поднебесната, но хората с най-много мнения - като Чими и Рут, например - не ми отговориха. Пълно мълчание от тяхна страна.
А и няма да е как другояче.
Защото в темата "Душата" те в много от мненията си уверяваха всички, че няма такова нещо като дух и душа.
А в тази книга ("Пътешествие в свръхестественото") духовете се представят за реално действащи тук на земята.
Между другото, книгата е писана от един облъчен в адвентната доктрина човек.
Така че, на кого да вярваме?
На този Морно ли, или на всички които са писали тук, че няма такова нещо като дух и прочие?
Преди да препоръчаш някоя книга, първо вземи че я прочети.
Пък, ако наистина си я чел и ни я препоръчваш като християнска литература, мога да ти кажа, че си сбъркал аудиторията.
Тази книга е всичко друго, но не и християнска.
Тя може да радва адвентистите, но не и искрените християни.
Така че те съветвам да не препоръчваш литература, която няма никаква поучителна стойност.
Едно уточнение. Тази книга няма никаква поучителна стойност за тези, които се водят от Духа.
Още едно уточнение. Става дума за Святия Дух.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
Контакти:

Мнение от Чими »

nedkodinev написа:Чими и Рут, например - не ми отговориха.
Друга е причината, да не ти отговорят ... и прочие.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Потребителски аватар
Рут
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 31 яну 2010 20:49

Мнение от Рут »

Тази книга е всичко друго, но не и християнска.
Тя може да радва адвентистите, но не и искрените християни.Така че те съветвам да не препоръчваш литература, която няма никаква поучителна стойност.
Едно уточнение. Тази книга няма никаква поучителна стойност за тези, които се водят от Духа.
Още едно уточнение. Става дума за Святия Дух.
О, имаме тук човек - критерий (направо абсолютът дошъл сред нас!) да ни информира кои са "искрените християни" и кои - не и кои са водени от Святия дух и кои - не? :bravo:

Но да взема отношение и към това, което Чими спомена:
Чими написа: Друга е причината, да не ти отговорят ... и прочие.
Мдам, така е то - друга е причината.
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
Потребителски аватар
cz101
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 05 яну 2012 22:19
име: Боцето
църква: Неденоминационна църква

Мнение от cz101 »

Аз не съм чел книгата на Роджър Морно -''Пътешествие в свръхестественото", но съм гледал интервюто с него относно книгата. И там той говори за тези духове (демони), как контролират хората в някакви тайни общества,
и как сам той се забърква в това нещо. След което се запознава с негов колега и почва да изучава Библията,
което го завежда в църква, и така той става Християнин. Мисля, че историята е поучителна!
Потребителски аватар
Рут
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Мнение от Рут »

cz101 написа:Аз не съм чел книгата на Роджър Морно -''Пътешествие в свръхестественото", но съм гледал интервюто с него относно книгата. И там той говори за тези духове (демони), как контролират хората в някакви тайни общества,
и как сам той се забърква в това нещо. След което се запознава с негов колега и почва да изучава Библията,
което го завежда в църква, и така той става Християнин. Мисля, че историята е поучителна!

Да историята, действително е поучителна (аз също не съм я чела), ето анонс: http://www.newlife-bg.com/show_book.php?id=30

Има я достъпна за прочит в електронен вариант (ако някой има интерес):

http://93.152.176.62/sdabg/books/Drugi/ ... venoto.zip
Потребителски аватар
dessy2
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 14 яну 2013 14:36
църква: Българска Божия църква
характер: нетърпелива

Мнение от dessy2 »

Значи до сега Рут ми обясняваше , как не вярва на подобни неща , а само на Писанието или на нещо което отговаря на критериите на Писанието .
Но какво виждам тук , напълно незапозната с дадената книга напада други хора , които не споделят добри отзиви за въпростната книга.
В другият форум ми дава примери , че безплътни души няма , а пък сега имало ?! :?
Това ли е "истинският християнски дух " Рут , да нападаме и да се подиграваме на изказванията и мнението на братята и сестрите? Помни , че все пак Бог ни е направил различни и това , че човек не споделя твойто мнение не трябва непременно да бъде нападан :yes:

И аз сега ще предложа една книга (с която на 100% съм сигурна , че Рут няма да е съгласна и то само заради заглавието без да знае съдържанието )
"Ангеология".
Още съм в началото , но е доста интересна :grin:
И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.
Потребителски аватар
Рут
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов

Мнение от Рут »

Но какво виждам тук , напълно незапозната с дадената книга напада други хора , които не споделят добри отзиви за въпростната книга.
О, Деси, пак се четем, без да се четем и четем, без да четем? :) Не нападам никого, напротив - изразявам възторга си, че сред е снизходил човек-критерий, който е наясно и респ. ни информира (не за книгата, тя е достъпна, всеки може да си я прочете и да си прецени каква е), но да ни информира, бидейки наясно кои са искрените християни, водени от Святия дух, като разграничи ясно и категорично адвентистите от "искрените християни" и разбира се - от Святия дух.

Явно, Недко знае кои са искрените християни, кои - не са, кои са водени от Святия дух, кои - не са и ни отваря очите и на нас, да не си помисли някой, че е възможно адвентист да е искрен християнин и да е воден от Святия дух.

цитирам:
Тя може да радва адвентистите, но не и искрените християни.
Признавам си, че кои са искрени християни и кои - не са (и разбира се, без никакво значение от деноминация и/или религия), нито знам, нито се имам в право преценявам и оценявам, нито ми е работа, нито се усещам упълномощена да го правя от Едничкия, Който има тази преценка, нито би ми хрумнало да си позволя подобно.

в другият форум ми дава примери , че безплътни души няма , а пък сега имало ?!
Къде във всичко от мен изречено съзря да съм изрекла, че има "безплътни души"? Разбира се, че няма безплътни души, има човеци. :yes:
Потребителски аватар
nedkodinev
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 05 дек 2011 23:43
църква: не посещавам

Мнение от nedkodinev »

Рут,
По отношението на забележката ти, че аз съм критерия, ще ти кажа, че на мен Бог ми е дал мъдрост, с която да преценям кое ми е полезно и кое не става за четене.
Тъй като е мое лично мнение, то по никакъв начин не те обвързва, нито те задължава да го приемеш.
А колкото до „искрените християни“ – да, водимите духом са синове Божий. (не цитирам буквално стиха, затова и не упоменавам откъде е. Сигурен съм, че ти го знаеш).
А сега искам да кажа защо въпросната книга не би следвало да има някаква поучителна стойност.
В нея автора набляга не на ширещия се грях по земята – войни, престъпления, насилие, убийства, а до борба с част от християните, които имат различни схващания от адвентистите. И като най-главно от всичко като че ли е схващането, че човек е нещо повече от физическо тяло, казано в най-общ смисъл.
На заден план остава борбата срещу греха и беззаконието, което се шири по земята – убийства, насилия, кражби и какво ли още не.
Четох книгата много внимателно и останах с впечатлението, че автора иска да втълпи на читателите, че само в изпълнението на закона (или спазването на съботата) се състои истинското служение.
Затова мога да кажа, че тази книга е много подвеждаща.
Освен адвентната църква, спасени ще има и от всяка друга църква или деноминация, включително и от тези, които не спазват съботния ден.
Може ли някой да ми каже, защо Бог е решил именно съботата да се приема като свята?
Какво е предимството й пред всички останали дни от седмицата?
Задавам този въпрос съвсем искрено, защото не мога да доловя идеята на Бога за съботата.
На мен ми е ясно, че работейки шест дни, човек следва да си почине и да бъде насаме с Всевишния, но ако някой болен се нуждае от спешна помощ точно в събота, ще го оставим ли без лекарски грижи?
Ако, разбира се, и лекарите трябва да спазват съботата.
Между впрочем не само лекарите, а и всички тези професии, осигуряващи ток, вода и прочее…
Отговори

Върни се в “Практично християнство”