Кампания: Истината за аборта!
- nedkodinev
- Твърдост
- Регистриран: 05 дек 2011 23:43
- църква: не посещавам
Re: Кампания: Истината за аборта!
Рут,
Вече писах. В живота на човека не се случва нищо случайно.
Така че и това падане, подхлъзване, за което ти говориш също не става просто ей така..
Какво грозно може да има в това човек да е отговорен за начина си на живот.
Само не ми казвай, че една болест пръква в човека ей така, без никаква причина.
Пък било то и спонтанен аборт.
Тук му е мястото на кажа, че спрях да пиша за известно време именно поради такива мнения, които бих квалифицирал като заяждащи.
Не виждам какво лошо нещо съм писал, че да изглежда и грозно, освен това.
Въпреки всичко пожелавам весело посрещане на Новата година на всички, включително и на теб!
Нека придобиете оная мъдрост, която не сте успели да постигнете през изтеклата година!
Вече писах. В живота на човека не се случва нищо случайно.
Така че и това падане, подхлъзване, за което ти говориш също не става просто ей така..
Какво грозно може да има в това човек да е отговорен за начина си на живот.
Само не ми казвай, че една болест пръква в човека ей така, без никаква причина.
Пък било то и спонтанен аборт.
Тук му е мястото на кажа, че спрях да пиша за известно време именно поради такива мнения, които бих квалифицирал като заяждащи.
Не виждам какво лошо нещо съм писал, че да изглежда и грозно, освен това.
Въпреки всичко пожелавам весело посрещане на Новата година на всички, включително и на теб!
Нека придобиете оная мъдрост, която не сте успели да постигнете през изтеклата година!
- nedkodinev
- Твърдост
Йоли, приятелко!
Разбрала си ме отлично. Точно това съм имал предвид.
Специални поздрави и на теб!
Разбрала си ме отлично. Точно това съм имал предвид.
Специални поздрави и на теб!
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 31 яну 2010 20:49
А как става?! Обясни сложността.Така че и това падане, подхлъзване, за което ти говориш също не става просто ей така..
Не ми извъртай думите, моля. Не съм казала, че има нещо грозно в това човек да е отговорен за начина си на живот. Казах, че да се държи отговорна една жена, заради това, че е заболяла, или е получила спонтанен аборт, е грозно. И да - грозно е.Какво грозно може да има в това човек да е отговорен за начина си на живот.
Не казвам подобно. Кажи конкретно - каква е причината за това, един човек да се разболее?Само не ми казвай, че една болест пръква в човека ей така, без никаква причина.
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
- nedkodinev
- Твърдост
Рут,
Ще ти отговоря, макар че не това е темата.
Всяка една болест е в резултат на нарушаване на някои от божиите закони.
Писах, че спонтанния аборт не се случва при здрави жени.
Ще допълня: и със богобоязливи не се случва
Ще ти отговоря, макар че не това е темата.
Всяка една болест е в резултат на нарушаване на някои от божиите закони.
Писах, че спонтанния аборт не се случва при здрави жени.
Ще допълня: и със богобоязливи не се случва
- Чими
- Проклетник
- Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
- църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
- Контакти:
Подобни твърдения не се подкрепят нито от Библията нито от живота.
Нещастията причинени от греха се случват на всички, и с богобоязливи и с отричащи Бога, включително и спонтанен аборт и смърт на дете и всякакви нещастия, за които потърпевшия може да няма никаква вина.
Нещастията причинени от греха се случват на всички, и с богобоязливи и с отричащи Бога, включително и спонтанен аборт и смърт на дете и всякакви нещастия, за които потърпевшия може да няма никаква вина.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
Чими написа:Подобни твърдения не се подкрепят нито от Библията нито от живота.
Именно. Ако погледнем Библията, и се сетим за Павел, примерно...
Да не говорим за живота, който наблюдаваме около нас, в случай, че отделим поне няколко минутки да помислим, преди да правим подобни абсурдни твърдения, каквито прави Недко.
- HoOki®™
- Благочестие
- Регистриран: 11 юни 2010 20:11
- църква: Евангелска Петдесятна църква
- характер: Християнин
- Контакти:
Попитаха го: Кой човек ти рече: Дигни постелката си и ходи?
А изцеленият не знаеше Кой е; защото Исус беше се изплъзнал оттам, тъй като имаше множество народ на това място.
По-после Исус го намери в храма и му рече: Ето, ти си здрав; не съгрешавай вече, за да те не сполети нещо по-лошо.
Човекът отиде и извести на юдеите, че Исус е, Който го изцели.
Йоан 5 : 12-15
А изцеленият не знаеше Кой е; защото Исус беше се изплъзнал оттам, тъй като имаше множество народ на това място.
По-после Исус го намери в храма и му рече: Ето, ти си здрав; не съгрешавай вече, за да те не сполети нещо по-лошо.
Човекът отиде и извести на юдеите, че Исус е, Който го изцели.
Йоан 5 : 12-15
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
А Павел? Нещо не го коментирате?
Кое е по-лошото, което може да сполети човек, при положение, че е смъртен? Да се разболее?
Илиии...не, християните и богобоязливите не боледуват. Даже и не умират.
А когато се случи да се разболее тежко малко детенце, сигурно е голям грешник?
Мислете малко!
Кое е по-лошото, което може да сполети човек, при положение, че е смъртен? Да се разболее?
Илиии...не, християните и богобоязливите не боледуват. Даже и не умират.
А когато се случи да се разболее тежко малко детенце, сигурно е голям грешник?
Мислете малко!
- iola
- Братолюбие
- Регистриран: 28 май 2012 21:57
При апостол Павел нещата стоят по друг начин.Както той сам признава ,му е изпратен "трън в плътта,пратеник от сатана"за да не забравя ,поради голямата Божия благодат ,която Бог му давал-откровения ,изцеления-че е смъртен човек,тоест да не се самозабрави и превъзнася.
Аз мисля ,че в случаите със спонтанните аборти ,хората на които се случва това ,трябва да преразгледат отношенията си с Бог,това как стоят пред Него.
Има немалко случаи ,когато след изповядване на грехове,се добива дете и никога повече не се случва спонтанен аборт.
Аз мисля ,че в случаите със спонтанните аборти ,хората на които се случва това ,трябва да преразгледат отношенията си с Бог,това как стоят пред Него.
Има немалко случаи ,когато след изповядване на грехове,се добива дете и никога повече не се случва спонтанен аборт.
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
Отказвам се. Вие наистина държите отговорни и сочите за грешници жените, получили спонтанен аборт, или разболелите се хора. Това изобщо не ми го побира умътАз мисля ,че в случаите със спонтанните аборти ,хората на които се случва това ,трябва да преразгледат отношенията си с Бог,това как стоят пред Него.
А малките дечица, болни от тежки болести? Те какво? Да преразгледат отношенията си с Бог, и как стоят пред Него и да изповядат греховете си?!
- iola
- Братолюбие
- Регистриран: 28 май 2012 21:57
Рут ,аз съвсем искрено като християнка, и опирайки се на Библията ,казвам че точно така мисля в случая със спонтанният аборт.Той се нарича "помятане " и пак казвам ,че Бог в книгата Левит наред с благословенията които обещава АКО народът Му пази заповедите ,закона и ходи непорочно пред Него,обещава да няма пометница, да няма помятане даже и при добитъка.Само тук да добавя ,че не визирам жената като главна грешница ,може да се е случил поради грехове на съпруг ,или родители на единият или другият от съпрузите или семейно проклятие.Рут написа:Отказвам се. Вие наистина държите отговорни и сочите за грешници жените, получили спонтанен аборт, или разболелите се хора. Това изобщо не ми го побира умътАз мисля ,че в случаите със спонтанните аборти ,хората на които се случва това ,трябва да преразгледат отношенията си с Бог,това как стоят пред Него.
А малките дечица, болни от тежки болести? Те какво? Да преразгледат отношенията си с Бог, и как стоят пред Него и да изповядат греховете си?!
А за дечицата,болни от тежки болести.....ами причините могат да са :проклятия,грях на родители или деди...или да са за Божия прослава........
Нищо не се появява случайно ,всичко е със знанието на Бога.
- nedkodinev
- Твърдост
Рут,
Това, което исках да ти разясня за заболяванията на малките дечица ти го е обяснила много добре Йола в коментара си.
Благодаря ти за отрицателната оценка, която си ми дала.
Ти и Чими изглежда имате някакво тайно свое схващане за появата на болестите в човека, включително и за аборта.
Понеже аз пиша някакви си „грозни“ мнения, обяснете ми вие, с красивите мнения, какъв е механизмът на появата на болестите у човека.
А от мнението на Чими:
Нещастията причинени от греха се случват на всички, и с богобоязливи и с отричащи Бога, включително и спонтанен аборт и смърт на дете и всякакви нещастия, за които потърпевшия няма никаква вина.
разбирам, че тези, на които се случват подобни неща нямат никаква вина.
Ще ми обясните ли тогава защо им се случват такива нещастия на такива хора?
Това, което исках да ти разясня за заболяванията на малките дечица ти го е обяснила много добре Йола в коментара си.
Благодаря ти за отрицателната оценка, която си ми дала.
Ти и Чими изглежда имате някакво тайно свое схващане за появата на болестите в човека, включително и за аборта.
Понеже аз пиша някакви си „грозни“ мнения, обяснете ми вие, с красивите мнения, какъв е механизмът на появата на болестите у човека.
А от мнението на Чими:
Нещастията причинени от греха се случват на всички, и с богобоязливи и с отричащи Бога, включително и спонтанен аборт и смърт на дете и всякакви нещастия, за които потърпевшия няма никаква вина.
разбирам, че тези, на които се случват подобни неща нямат никаква вина.
Ще ми обясните ли тогава защо им се случват такива нещастия на такива хора?
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов
Ще ти обясня, Недко. Защото грехът с всички последици от него е в света и ВСИЧКИ са потърпевши. Всички се раждат с първородния грях. А грехът е смърт. Всички са смъртни. И всички се разболяват. Когато Бог дойде отново и възстанови нормалното и унищожи това заразно отделение, каквото е нашата планета (заразно отделение на болни под карантина), заедно със заразата, няма ни болести да има, ни страдания, ни смърт. Дотогава - ще ги има. Не като наказание от Бог, каквото вие го изкарвате. Не. Като нещо, на което ВСИЧКИ сме подвластни.
Не товарете хората, които и бездруго страдат от тежка болест, нещастие и т.н. с чувството, че понеже са грешници, им се е случило. Ако искате, де. Ваша работа. Но не правите услуга на Бог. Нито на тези хора.
Не товарете хората, които и бездруго страдат от тежка болест, нещастие и т.н. с чувството, че понеже са грешници, им се е случило. Ако искате, де. Ваша работа. Но не правите услуга на Бог. Нито на тези хора.
- HoOki®™
- Благочестие
- Регистриран: 11 юни 2010 20:11
- църква: Евангелска Петдесятна църква
- характер: Християнин
- Контакти:
От обръщението, което придава чувството че обръщателят е на ръба на нервна криза, нахокването, взимането думата на БОГ и "преразказана" със собствени виждания, както и от текста в минусовите репутации и като за капак доста неуместното "обобщаване", че дадена група християни не правила услуга на Бог; От всичкото това не разбирам защо трябва да пренебрегвам следните неща, които БОГ ни казва в Словото Си:
“Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;”
—Второзаконие 30:19
“Ако се бият някои и ударят трудна жена, така щото да пометне, а не последва друга повреда, тогава оня, (който я е ударил) непременно да бъде глобен, според както мъжът й би му наложил, и да плати както определят съдиите. Но ако последва повреда, тогава да отсъдиш живот за живот.”
—Изход 21:22,23
и Господ заклел да накаже тези които
“разпаряха бременните жени”
—Амос 1:13э
“Защото не ме умъртви в утробата, И тъй майка ми да ми е била гроб, И утробата й (да е останала) всякога бременна.”
—Еремия 20:17
“…И не проливате невинна кръв…”
—Еремия 7:6
“Проклет, който приеме подарък, за да убие невинно лице.”
—Второзаконие 27:25
“Не убивай.”
—Изход 20:13
“В Чиято ръка е душата на всичко живо, И дишането на цялото човечество.”
—Йов 12:10
“При това, си взела синовете и дъщерите, Които си Ми родила, И тях си им пожертвувала да бъдат изядени. Малко ли бяха (тия) твои блудства Та си заклала (и) чадата Ми, и си ги предала Да бъдат преведени през (огъня) за тях?”
—Езекииля 16:20,21
“Ето, наследство от Господа са чадата, И награда (от него е) плодът на утробата.”
—Псалтир 127:3
“Преди да ти дам образ в корема познах те, и преди да излезеш из утробата осветих те. Поставих те за пророк на народите.”
—Еремия 1:5
“А когато Бог, Който още от утробата на майка ми беше ме отделил и призовал чрез Своята благодат.”
—Галатяни 1:15
“Защото Ти си образувал чреслата ми, Обвил си ме в утробата на майка ми… Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките (ми) определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях.”
—Псалтир 139:13, 16
“Твоите ръце ме създадоха и усъвършенствуваха Кръгло в едно; а пак съсипваш ли ме? Помни, моля, че като глина си ме създал; И в пръст ли ще ме възвърнеш? Не си ли ме излял като мляко? Не си ли ме съсирил като сирене? С кожа и мускули си ме облякъл, И с кости и жили си ме оплел; Живот и благоволение си ми подарил, И провидението Ти е запазило духа ми.”
—Йов 10:8-12
“Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, и ще ти помага: Не бой се, служителю Мой Якове, И ти, Есуруне, когото Аз избрах”
—Исая 44:2
“Оня, който е образувал мене в утробата, не образува ли и него? И не същият ли ни образува в утробата?”
—Йов 31:15
С най-добри пожелания
“Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;”
—Второзаконие 30:19
“Ако се бият някои и ударят трудна жена, така щото да пометне, а не последва друга повреда, тогава оня, (който я е ударил) непременно да бъде глобен, според както мъжът й би му наложил, и да плати както определят съдиите. Но ако последва повреда, тогава да отсъдиш живот за живот.”
—Изход 21:22,23
и Господ заклел да накаже тези които
“разпаряха бременните жени”
—Амос 1:13э
“Защото не ме умъртви в утробата, И тъй майка ми да ми е била гроб, И утробата й (да е останала) всякога бременна.”
—Еремия 20:17
“…И не проливате невинна кръв…”
—Еремия 7:6
“Проклет, който приеме подарък, за да убие невинно лице.”
—Второзаконие 27:25
“Не убивай.”
—Изход 20:13
“В Чиято ръка е душата на всичко живо, И дишането на цялото човечество.”
—Йов 12:10
“При това, си взела синовете и дъщерите, Които си Ми родила, И тях си им пожертвувала да бъдат изядени. Малко ли бяха (тия) твои блудства Та си заклала (и) чадата Ми, и си ги предала Да бъдат преведени през (огъня) за тях?”
—Езекииля 16:20,21
“Ето, наследство от Господа са чадата, И награда (от него е) плодът на утробата.”
—Псалтир 127:3
“Преди да ти дам образ в корема познах те, и преди да излезеш из утробата осветих те. Поставих те за пророк на народите.”
—Еремия 1:5
“А когато Бог, Който още от утробата на майка ми беше ме отделил и призовал чрез Своята благодат.”
—Галатяни 1:15
“Защото Ти си образувал чреслата ми, Обвил си ме в утробата на майка ми… Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките (ми) определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях.”
—Псалтир 139:13, 16
“Твоите ръце ме създадоха и усъвършенствуваха Кръгло в едно; а пак съсипваш ли ме? Помни, моля, че като глина си ме създал; И в пръст ли ще ме възвърнеш? Не си ли ме излял като мляко? Не си ли ме съсирил като сирене? С кожа и мускули си ме облякъл, И с кости и жили си ме оплел; Живот и благоволение си ми подарил, И провидението Ти е запазило духа ми.”
—Йов 10:8-12
“Така казва Господ, Който те е направил, И те е създал в утробата, и ще ти помага: Не бой се, служителю Мой Якове, И ти, Есуруне, когото Аз избрах”
—Исая 44:2
“Оня, който е образувал мене в утробата, не образува ли и него? И не същият ли ни образува в утробата?”
—Йов 31:15
С най-добри пожелания
- Чими
- Проклетник
- Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
- църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
- Контакти:
Ами нали това казвам. Причината за нещастията е греха в света, а не това дали човека, който страда е извършил грях или е бил праведен. Нещастията, причинени от греха, се случват и на богобоязливи и на невярващи. И смъртта е резултат от наличието на гряха в света.iola написа:ами причините могат да са :проклятия,грях на родители или деди...или да са за Божия прослава........
Стихът, който говори за "пометкиня" е в Изход 23:26. Ако трябва да бъдем обективни, въпреки, че е възможен и този смисъл, то буквалното значение на стиховете е "няма да има между вас обезчадена" или "бездетна", употребява се на други места като "обезлюдена земя". За добитъка намерих обещание за липса на безплодие, за помятане на намирам стихове.
Но не това е важното в случая. В книгите Изход, Левит и Второзаконие Бог разкрива своя план с еврейския народ, ако той е послушен на Божиите заповеди и воля. Бог гарантира благословенията и просперитета на народа, който да направи впечатление на другите народи, като по този начин еврейския народ ще стане притегателен център и средство за довеждане на другите народи при Бога. Всички тези обещания са не ако някой слуша заповедите, а ако народът, като нация, бъде послушен. Тогава ще се осъществи Божието намерение и Бог ще благослови целия народ. Тогава грехът, като цяло, няма да владее народа и няма да носи лоши последици за никого.
В стиховете, наред с цитираното обещание за липса на "помятане", се намират и други обещания, например, че Бог "ще унищожи лошите зверове на земята". Има обещание също, че Бог ще отстрани всяка болест и няма да ги нападне никаква болест. Когато Исая говори за това време на просперитет, той казва, че никой няма да умре на по-малко от сто години, вълкът и агнето ще пасат заедно.
Ако на праведните не се случва спонтанен аборт, според обещанието, защо тогава според същото обещание, има лоши зверове на земята, защо всички хора боледуват, защо всички праведни не доживяват до сто годишна възраст, защо вълкът не пасе, ами продължава да си яде агнета?
Ето какво пише в Изход 21:22,23:
"Ако се бият някои и ударят трудна жена, така щото да пометне, а не последва друга повреда, тогава оня, който я е ударил непременно да бъде глобен, според както мъжът й би му наложил, и да плати както определят съдиите.
Но ако последва повреда, тогава да отсъдиш живот за живот"
Това помятане и този инцидент само за грешни жени ли се отнася и поради греха на жената ли се случва? Богобоязлива ли е тази жена или не? И ако не е богобоязлива и Бог я е проклел поради неин грях, и предизвиква това помятане като наказание, защо после изисква да се заплати за живота му?
Твърдението, че само грешните хора страдат и се разболяват и преживяват нещастия, включително и спонтанен аборт, а праведните не, няма нищо общо с твърденията на Библията. Много примери опровергават това мислене. Цялата книга Йов например.
Йоан Кръстител богобоязлив ли беше когато му отрязаха главата. Дякон Стефан богобоязлив ли беше когато го убиха с камъни. Павел и останалите апостоли богобоязливи ли бяха, когато им се случваха всякакви нещастия в живота и всички бяха умъртвени принудително. Милионите убити християни богобоязливи ли бяха и трябва ли всички тези да преразгледат отношенията си с Бог, защото страдаха и бяха убити, и поради греховете си ли понасяха тези нещастия?
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."