Надали някой се е обидилGreco написа:Еми аз в този форум от година и половина не бях влизал, нищо не се е променило обаче. Пълен анализ на аборта не може да се направи.Трябва да се познава добре историята на аборта и политическото му значение през 20 век.
Например, защо не се обсъждате християните в Америка , които са влизали в клиники за аборти, въоръжени и са разстрелвали персонала.Мотото им е било "Докторите които извършват аборти са убийци, следователно те самите трябва да бъдат убити "
Никой не съм искал да обидя,но HoOki®™ всеки с впечатленията си
Кампания: Истината за аборта!
- HoOki®™
- Благочестие

- Регистриран: 11 юни 2010 20:11
- църква: Евангелска Петдесятна църква
- характер: Християнин
- Контакти:
Re: Кампания: Истината за аборта!
- HoOki®™
- Благочестие

- Контакти:
Смислен пост и аз съм напълно съгласен с теб. За това пускахме и продължаваме да пускаме видеота като долупосоченото, което е от 18.03.2012г.nedkodinev написа:Преди да коментирам по темата искам да ви разкажа една случка. Понеже не съм сигурен в нейната достоверност няма да се обидя ако я приемете за измислена.
Някакъв военен, командир на едно поделение пристига сутринта и пита дежурния има ли някакво произшествие, някакво събитие през изтеклата нощ.
- Нищо особено – докладва дежурния – Само дето се счупи дръжката на лопатата от противопожарната безопасност.
- Ха! – възкликва командирът – Че от какво се счупи?
- Ами с нея заровихме коня – отговаря дежурния.
- Че от какво умря коня? – продължава да се удивлява командирът.
- От умора – докладва дежурния – Цяла вечер носи вода.
- За какво ви беше тази вода? – продължава с въпросите командирът.
- Как за какво? – „искрено“ се чуди дежурният – Да гасим пожара.
- Какъв пожар? – онемява командирът.
- Ами този същия, в който изгоря знамето и половината поделение…
И така нататък…
Тук ще спра със случката. Само искам да ви кажа, че тя ми прилича на вашите мнения.
Вие скърбите за това, колко тежко решение взема една жена, когато се решава дали да направи аборт или да износи плода, който е с евентуална деформация.
Преди да се счупи дръжката на лопатата, т.е преди решението: аборт или раждане, са се случили куп важни неща, които са предопределили съдбата на плода.
Абсолютно сигурен съм, че каквото и решение да вземе жената, то ще бъде в нейна вреда. Защото е станало прекалено късно за вземане на правилно решение.
Преди години пред една жена споделих несъгласието си по отношение на домовете за изоставени деца. Тя не ме разбра и помисли, че аз съм против грижите за такива деца, които тогавашната (комунистическа) власт полагаше за тях. Сами можете да съдите колко голям е бил проблемът „изоставени деца“, щом като тогавашните управници са се решили да направят специални домове, за да могат да се грижат за такива деца.
Тогава абортът беше решение за нежеланата бременност.
Защото държавата никога нямаше да научи своите поданици как да се предпазят от такава „нежелана“ бременност.
Виждам че и вие правите същата грешка.
Говорите за аборти, малформации, трудни решения…
Защо не се запитате как се е стигнало до това състояние?
Коя е била причината плода да се роди с малформации, или пък да има опасност самата жена да не издържи на раждането?
Когато си разясните обстоятелствата, предшествуващи аборта, ще си отговорите какво е правилното решение.
А иначе казано – за протокола – съм против аборта.
Но с това няма по никакъв начин да помогна на жените, които са изправени пред тежък избор.
Бог да се смили над тях и да успокои душите на скърбящите…
- Greco
- Твърдост

- Регистриран: 23 юни 2010 22:12
- църква: Православна църква
Само за вторият пост , тъй като за първият, както казах, няма да започвам спор.Ето няколко християни, който са убивали доктори извършващи аборти и са били част от радикални анти-аборт християнски групи.Цитатът който предадох, е на човекът от първият линк.Ако ще обсъждаме въпроса за аборта, е важно да отделим време и за тези хора за които съм дал линкове.Въпросът до къде води безотговорният секс и последствията които той носи, вече беше загатнат в темата, но е важно като християни да обсъдим,и обратното до какво могат да доведат крайно радикалните анти-аборт убеждения.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Jennings_Hill
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Salvi
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Robert_Rudolph
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Charles_Kopp
http://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Roed ... er_suspect
http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Jennings_Hill
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Salvi
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Robert_Rudolph
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Charles_Kopp
http://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Roed ... er_suspect
"Вашето украшение да не е външно,а скритият в сърцето живот, с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога."
"Аз съм вратата ако някой влезе през Мене, ще бъде спасен и ще влиза и ще излиза и паша ще намира"
"Аз съм вратата ако някой влезе през Мене, ще бъде спасен и ще влиза и ще излиза и паша ще намира"
- iola
- Братолюбие

- Регистриран: 28 май 2012 21:57
А ,ей за такива неща точно трябва да се помни ,че има 10 Божии заповеди и шестата гласи:"НЕ УБИВАЙ".
- Greco
- Твърдост

Ама разбира се ,те самите сигурно са прочели Библията много повече пъти от нас.Дори най-вероятно са си припомняли 10-те Божи заповеди, преди да извършат атентатите.Ако питаш някой от тях, те не се приемат за убийци, те смятат себе си за мъченици.За тях Бог е много и постоянно гневен, а те самите не са нищо повече от инструмент, инструмент който раздава Божествено правосъдие.
Не случайно, ги дадох за пример, исках да намекна нещо във форума, но вече смятам , че е безсмислено.Добре казваш, че в такива моменти, трябвало да си припомним 10-те Божи заповеди, но кой думи трябва да си припомним , за елементарно уважение? Мислех, да намекна ,че точно както тези хора и тук във форума има толкова възгордели се хора,които отправят грозни клевети, злепоставят другите и не ги уважават, те самите смятат, че са Божествен инструмент, което им дава правото дори да измислят лъжи за другите.За това влязох да пиша във форума, но после се сетих, че и тези люде с който дадох пример, никога никой не е успял да ги обеди, колко нехристиянски са действията им.За това знам, че каквото и да кажа, няма да има смисъл, а само повод за биене в гърдите.Съжалявам ,че след година прописах и се извинявам на останалите.
Не случайно, ги дадох за пример, исках да намекна нещо във форума, но вече смятам , че е безсмислено.Добре казваш, че в такива моменти, трябвало да си припомним 10-те Божи заповеди, но кой думи трябва да си припомним , за елементарно уважение? Мислех, да намекна ,че точно както тези хора и тук във форума има толкова възгордели се хора,които отправят грозни клевети, злепоставят другите и не ги уважават, те самите смятат, че са Божествен инструмент, което им дава правото дори да измислят лъжи за другите.За това влязох да пиша във форума, но после се сетих, че и тези люде с който дадох пример, никога никой не е успял да ги обеди, колко нехристиянски са действията им.За това знам, че каквото и да кажа, няма да има смисъл, а само повод за биене в гърдите.Съжалявам ,че след година прописах и се извинявам на останалите.
"Вашето украшение да не е външно,а скритият в сърцето живот, с нетленното украшение на кротък и тих дух, което е скъпоценно пред Бога."
- iola
- Братолюбие

Защо да съжаляваш ,че пишеш пак тук? Пише ,че си от Православната църква.Точно на тази църква има най-много доверие по -голямата част от българското общество.Би следвало тя -Българската православна църква-да постъпи като руската такава,а именно да извоюва като руската" седмица за размисъл преди аборт" ,което е включено в Закона за защита на здравето в Русия....или пък някоя друга полезна инициатива.Българската православна църква е най-заможната в България,тя има средствата да поеме евентуално родени деца от изнасилване ,които биха били бреме на майката.....макар ,че не ми се вярва християнка да погледне така на детето ,което е износила ,ама ...де да знам.
- HoOki®™
- Благочестие

- Контакти:
Гецата пак почна да клалифицира какви били останалите във форума
Интересно наистина, но от чисто психологическа гледна точка тези които правят това прикриват собствените си недостатъци, а от библейска всеки знае словото за пръчицата и гредата. Ще си дам аз известно време почивка от тази така креативна дискусия, нали съм лошия 
- Greco
- Твърдост

Всъщност преди години имах друг профил тук, тъкмо бях станал християнин и исках да се запозная с повече хора и реших да пробвам в този сайт, буквално за 1 седмица бях вкаран в невероятни интриги между християни минаващи пределите на този сайт.До толкова, че се наложи да си направя нова регистрация тук, и да се постарая тези хора повече да не могат да се свържат с мен, чрез скайп или фейсбук. Пиша това , което пиша защото съм крайно разочарован, че нищо не се е променило и идват хора който тепърва са повярвали за да станат свидетели на този буламач.Но си прав, че по начинът по който се изразявам , това говори много и за мен.HoOki®™ написа:Гецата пак почна да клалифицира какви били останалите във форумаИнтересно наистина, но от чисто психологическа гледна точка тези които правят това прикриват собствените си недостатъци, а от библейска всеки знае словото за пръчицата и гредата. Ще си дам аз известно време почивка от тази така креативна дискусия, нали съм лошия
Освен да се извиня друго не знам какво да направя.Дано поне форумът започне да става по-приятно място.
- iola
- Братолюбие

Аз пък намирам форумът както и други християнски форуми,за приятно място,където можеш да зададеш някой въпрос и да ти бъде отговорено според Библията ,или да намериш някое мнение ,изказано според Библията ,което да ти е много полезно.
И ако някой има спор с някого ,то е редно като вярващи да го разрешат според каквото казва Библията.
И между християни се пораждат спорове ,то това си е неминуемо ,щото всички сме хора в немощ...поне все още.
И ако някой има спор с някого ,то е редно като вярващи да го разрешат според каквото казва Библията.
И между християни се пораждат спорове ,то това си е неминуемо ,щото всички сме хора в немощ...поне все още.
- Тоби
- Благочестие

- Регистриран: 05 сеп 2008 13:54
- име: Мартин Костадинов
Я малко и аз да поспамя...
На фона на негативното мнение ми се ще да отбележа отново, че този сайт беше неоценимо важен в началния период на утвърждаване на вярата ми в Бога. Информацията с цялото разнообразие от мнения беше важна стъпка в изграждането на основата. А приятелското и грижовно отношение на много от потребителите беше другата причина това място да има особено значение за мен. И ако тогава или днес някой твърди, че форумът е неприятно място, то това е защото не е имал желание да го направи по-добро.

Благодаря за грижите на Чими. Вече цели 10 години.
На фона на негативното мнение ми се ще да отбележа отново, че този сайт беше неоценимо важен в началния период на утвърждаване на вярата ми в Бога. Информацията с цялото разнообразие от мнения беше важна стъпка в изграждането на основата. А приятелското и грижовно отношение на много от потребителите беше другата причина това място да има особено значение за мен. И ако тогава или днес някой твърди, че форумът е неприятно място, то това е защото не е имал желание да го направи по-добро.
Благодаря за грижите на Чими. Вече цели 10 години.
- nedkodinev
- Твърдост

- Регистриран: 05 дек 2011 23:43
- църква: не посещавам
Един въпрос (само дано не прекаля с "досадните" си въпроси)
Какво ще кажете за така наречения "спонтанен аборт"?
Жената, която го е направила трябва ли да се счита за убиец, при положение, че понякога толкова желае да има дете?
Предварително изказвам благодарности на смислените отговори.
Жената, която го е направила трябва ли да се счита за убиец, при положение, че понякога толкова желае да има дете?
- iola
- Братолюбие

Недко ,спонтанният аборт или помятане, е божие дело.Бог обещава в книгата Левит ,ако евреите ходвт по заповедите Му и непорочно и спазват всичко което е казал ,да няма пометници помежду им даже и между добитъка им .Не може да се обвинява жената в тоя случай.nedkodinev написа:Един въпрос (само дано не прекаля с "досадните" си въпроси)
- nedkodinev
- Твърдост

- Регистриран: 05 дек 2011 23:43
- църква: не посещавам
Iola,
въпроса ми е малко подвеждащ, за което се извинявам, разбира се.
Има хора, в живота на които Бог просто не присъства. Не присъства както при вземане на решенията така и в последствията.
Страданията на човека се натрупват не само в погрешния му живот а и в погрешния живот на неговите прадеди.
Спонтанния аборт се случва при жени, които имат някакъв здравословен проблем, който може да е както наследствен, така и придобит.
Ще ми е безкрайно неприятно, ако една жена, преживяла спонтанен аборт прочете тези редове и ме упрекне, но това е истината.
В този свят не се случва нищо случайно и нито едно заболяване не идва без причина.
Аз мисля, че спонтанен аборт не може да се случи на напълно здрава жена.
Затова казвам така:
Колко важно е как човек живее, защото това е отговорност не само за него и неговия живот, а и за поколението, което е създал и което ще живее след него.
Бог да ви благослови и весели празници!
въпроса ми е малко подвеждащ, за което се извинявам, разбира се.
Има хора, в живота на които Бог просто не присъства. Не присъства както при вземане на решенията така и в последствията.
Страданията на човека се натрупват не само в погрешния му живот а и в погрешния живот на неговите прадеди.
Спонтанния аборт се случва при жени, които имат някакъв здравословен проблем, който може да е както наследствен, така и придобит.
Ще ми е безкрайно неприятно, ако една жена, преживяла спонтанен аборт прочете тези редове и ме упрекне, но това е истината.
В този свят не се случва нищо случайно и нито едно заболяване не идва без причина.
Аз мисля, че спонтанен аборт не може да се случи на напълно здрава жена.
Затова казвам така:
Колко важно е как човек живее, защото това е отговорност не само за него и неговия живот, а и за поколението, което е създал и което ще живее след него.
Бог да ви благослови и весели празници!
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов

- Регистриран: 31 яну 2010 20:49
Не е вярно, което мислиш. Може да падне, да се подхлъзне, удари и т.н. и пак да получи спонтанен аборт, а да е съвсем здрава. А дори и да "не е съвсем здрава", да се говори, че е нейна отговорност, е доста грозно, освен дето просто не е вярно.Аз мисля, че спонтанен аборт не може да се случи на напълно здрава жена.
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
- iola
- Братолюбие

Недко разбрах какво искаш да кажеш.Еми за това Господ казва: АКО Ме призовавате,...АКО ходите по заповедите Ми,АКО изпълнявате....,то НЯМА да има помежду вас пометници ,нито между добитъка ви.....