Кампания: Истината за аборта!
- nedkodinev
- Твърдост

- Регистриран: 05 дек 2011 23:43
- църква: не посещавам
Re: Кампания: Истината за аборта!
Никъде в моите мнения не съм направил даже и намек, че болестите са наказание от Бога. Точно обратното съм се опитвал да кажа: че всичко, и лошо и добро, което се случва в живота на човека е в резултат на неговия начин на живот.
За болестите при малките деца и такива, родени с някакви увреждания не е нужно човек да има някакво медицинско образование, за да си обясни появата им. Те са генетични последствия от живота на родителите, бабите, дядовците и т.н. живели преди появата на детето.
А въпросът с мъчителната смърт, която са претърпeли християнските мъченици е друга тема, нямаща нищо общо с тази за аборта. При такава смърт, както и това, което се е случило с Йов нещата стоят по съвсем друг начин и не виждам защо трябва да се свързват с болестите, например.
За болестите при малките деца и такива, родени с някакви увреждания не е нужно човек да има някакво медицинско образование, за да си обясни появата им. Те са генетични последствия от живота на родителите, бабите, дядовците и т.н. живели преди появата на детето.
А въпросът с мъчителната смърт, която са претърпeли християнските мъченици е друга тема, нямаща нищо общо с тази за аборта. При такава смърт, както и това, което се е случило с Йов нещата стоят по съвсем друг начин и не виждам защо трябва да се свързват с болестите, например.
- Чими
- Проклетник

- Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
- църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
- Контакти:
Аз пък съм се опитвал да кажа, че точно това не е вярно според Библията. Не всичко в живота на човека се случва в резултат на неговия начин на живот. То и ти го каза, но после отрече собствените си думи с това си изречение.nedkodinev написа:съм се опитвал да кажа: че всичко, и лошо и добро, което се случва в живота на човека е в резултат на неговия начин на живот.
Та затова и спонтанният аборт не се случва само на грешни жени. Както и останалите нещастия, като болест или насилствена смърт например.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
- nedkodinev
- Твърдост

Чими,
Твоето мнение ме кара да бъда съвсем откровен.
Ти разсъждаваш така, както разсъждават повечето хора, незапознати с Божието Слово. Сиреч разсъждаваш като напълно светски човек.
Когато на един човек се случва някаква неприятност – болест, страдание, в това число и аборт (не само спонтанен) той е длъжен най-малкото да се замисли и да потърси причините за случващото се. Ако той не го направи, има опасност това нещо да се случи отново и отново. Ако той се е причислил към християнското общество кое нещо ще го отличи от останалия свят, който не изповядва Христа.
Ако ние само на лаф сме християни, а животът ни е като животът на който и да е светски човек, какво друго можем да очакваме, освен болести.
Когато един човек е потопен изцяло в Духа, т.е. има връзка със Всевишния, такива неща не биха се случили.
Да речем, някой си шофьор иска да изпробва колата си и натисне газта, колата се устреми съ 200 и повече километра и съвсем закономерно катастрофира – ще се чудим ли в кой е вината?
Абсурдно е даже да се усъмним в кого е вината, нали?
Твоето мнение ме кара да бъда съвсем откровен.
Ти разсъждаваш така, както разсъждават повечето хора, незапознати с Божието Слово. Сиреч разсъждаваш като напълно светски човек.
Когато на един човек се случва някаква неприятност – болест, страдание, в това число и аборт (не само спонтанен) той е длъжен най-малкото да се замисли и да потърси причините за случващото се. Ако той не го направи, има опасност това нещо да се случи отново и отново. Ако той се е причислил към християнското общество кое нещо ще го отличи от останалия свят, който не изповядва Христа.
Ако ние само на лаф сме християни, а животът ни е като животът на който и да е светски човек, какво друго можем да очакваме, освен болести.
Когато един човек е потопен изцяло в Духа, т.е. има връзка със Всевишния, такива неща не биха се случили.
Да речем, някой си шофьор иска да изпробва колата си и натисне газта, колата се устреми съ 200 и повече километра и съвсем закономерно катастрофира – ще се чудим ли в кой е вината?
Абсурдно е даже да се усъмним в кого е вината, нали?
- mariv
- Твърдост

- Регистриран: 16 дек 2011 09:32
Много трудна тема. Аз съм против аборта единствено при животозастрашаваща ситуация за майка, която примерно има още деца за отглеждане и е останала междувременно вдовица, но... пак ще става дума за убийство, нещо като убийство при самозащита, има смекчаващи обстоятелства, обаче убийството си е факт.
Извънматочната бременност винаги бива прекъсната по естествен път на ранен етап, в тази връзка лекарската намеса е по-скоро за избягване на усложнения и все пак незная как трябва да се подходи в такъв случай, дали пък не е редно да се изчака естественото прекратяване???
Някой беше споменал, че здрави майки не помятали. В повечето случаи става дума за проблем в развитието на зародиша, така че много здрави майки, може и да не успеят да износят плода. Понякога проблемът идва в наследство от материала на бащата/не, нямам изобщо предвид грехове на бащата/майката/ и тогава може майката да е здрава, но бащата да е проблемен.
Всичко, което ни се случва има своето защо и това защо не е "за наказание"
И все пак се замислям ако една майка, християнка се реши на аборт, в случай на избор "аз или детето" има го най-вероятно усещането на "извърших нещо ужасно убийство" има и едно усещане за "предпочетох своя собствен живот за сметка на този на детето си" каква ли е духовната нагласа в такъв момент, ох много трудни житейски ситуации има... моля се Бог да дава мир в душата на родители претърпяващи горното
Извънматочната бременност винаги бива прекъсната по естествен път на ранен етап, в тази връзка лекарската намеса е по-скоро за избягване на усложнения и все пак незная как трябва да се подходи в такъв случай, дали пък не е редно да се изчака естественото прекратяване???
Някой беше споменал, че здрави майки не помятали. В повечето случаи става дума за проблем в развитието на зародиша, така че много здрави майки, може и да не успеят да износят плода. Понякога проблемът идва в наследство от материала на бащата/не, нямам изобщо предвид грехове на бащата/майката/ и тогава може майката да е здрава, но бащата да е проблемен.
Всичко, което ни се случва има своето защо и това защо не е "за наказание"
И все пак се замислям ако една майка, християнка се реши на аборт, в случай на избор "аз или детето" има го най-вероятно усещането на "извърших нещо ужасно убийство" има и едно усещане за "предпочетох своя собствен живот за сметка на този на детето си" каква ли е духовната нагласа в такъв момент, ох много трудни житейски ситуации има... моля се Бог да дава мир в душата на родители претърпяващи горното
- Чими
- Проклетник

- Контакти:
Кое нещо го отличава е записано ясно в Библията. И това нещо със сигурност не е, че не се разболява или че не му се случват нещастия или че не може да направи спонтанен аборт. Напротив, и на най-верния християнин всичко това се случва. Друго нещо отличава истинските християни от невярващите, не липсата на спонтанен аборт.nedkodinev написа:Ако той се е причислил към християнското общество кое нещо ще го отличи от останалия свят, който не изповядва Христа.
- nedkodinev
- Твърдост

Така е, за съжаление. Голяма част от тези, които се причисляват към християнската общност (в това число и ние) започваме живота си с огромна обременелост от тези, които са се наричали наши предци.
И какво става като следствие на това – раждат се деца с деформации, жени стават бездетни (или преживяват спонтанен аборт)…
Но да говорим, че никой няма вина за това – е, това е вече крайност.
Вече писах, че има хора, в живота на които Бог не присъства, но това не означава, че те са защитени от Закона му.
Заплатата на греха е смърт. (Рим.6:23)….
В този свят се оцелява само, ако се подражава на Христа:
А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия, (Филипяни 3:8)
Всеки един човек ще бъде питан какво е правил в дните на плътта си – сиреч по време на земния си живот.
Ето защо всеки един от нас трябва да се упражнява в тези неща, които ще бъдат полезни за Вечността:
Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. (1 Тимотей 4:8)…
Упражнявайки се в благочестие ние ще имаме Божията защита и нито аборт ще ни застигне, нито каквато и да е болест и ще преминем от смърт в живот…
И това не го твърдя само аз, но всички онези, които се надяват на Христа…
Ще поместя цитата на брата HoOki®:
По-после Исус го намери в храма и му рече: Ето, ти си здрав; не съгрешавай вече, за да те не сполети нещо по-лошо. (Йоан 5:14)
Това е.
Болестите не идват като наказание от Бога, нито се случват случайно…
Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение. (Римляни 8:28)
И какво става като следствие на това – раждат се деца с деформации, жени стават бездетни (или преживяват спонтанен аборт)…
Но да говорим, че никой няма вина за това – е, това е вече крайност.
Вече писах, че има хора, в живота на които Бог не присъства, но това не означава, че те са защитени от Закона му.
Заплатата на греха е смърт. (Рим.6:23)….
В този свят се оцелява само, ако се подражава на Христа:
А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия, (Филипяни 3:8)
Всеки един човек ще бъде питан какво е правил в дните на плътта си – сиреч по време на земния си живот.
Ето защо всеки един от нас трябва да се упражнява в тези неща, които ще бъдат полезни за Вечността:
Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. (1 Тимотей 4:8)…
Упражнявайки се в благочестие ние ще имаме Божията защита и нито аборт ще ни застигне, нито каквато и да е болест и ще преминем от смърт в живот…
И това не го твърдя само аз, но всички онези, които се надяват на Христа…
Ще поместя цитата на брата HoOki®:
По-после Исус го намери в храма и му рече: Ето, ти си здрав; не съгрешавай вече, за да те не сполети нещо по-лошо. (Йоан 5:14)
Това е.
Болестите не идват като наказание от Бога, нито се случват случайно…
Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение. (Римляни 8:28)
- Чими
- Проклетник

- Контакти:
Съвсем погрешно разсъждение. Упражняването в благочестие не означава, че няма да ни застигне нито аборт, нито каквато и да е болест. Може да сме истински благочестиви и праведни и независимо от това може да ни застигне и аборт и най-ужасната болест или нещастие. За справка може да си погледнем Библията.nedkodinev написа:Упражнявайки се в благочестие ние ще имаме Божията защита и нито аборт ще ни застигне, нито каквато и да е болест и ще преминем от смърт в живот…
- iola
- Братолюбие

- Регистриран: 28 май 2012 21:57
В случая може би Недко иска да каже ,че даже и да ни застигне нещастие , болест или спонтанен аборт ,то ние -християните - си имаме Един в който сме повярвали,и на Когото всичките дела са чудеса.И към Когото веднага ще прибегнем с вяра,и ще се обърнем с вяра за да ни изцели .И няма ,тоест не е редно да Го караме да въздиша ето така:Чими написа:
Съвсем погрешно разсъждение. Упражняването в благочестие не означава, че няма да ни застигне нито аборт, нито каквато и да е болест. Може да сме истински благочестиви и праведни и независимо от това може да ни застигне и аборт и най-ужасната болест или нещастие. За справка може да си погледнем Библията.
Матей
17:17 Исус в отговор каза: О роде невярващ и извратен, до кога ще бъда с вас?............
...това ще направим само при условие ,че се уповаваме на Него де...иначе вярата ни е напразна.Пак казвам ,че така вярват и мюсюлманите-изпълняват ,кланят се ама .....не са сигурни в нищо.
Християните би следвало да са напълно уверени във това ,което са приели и вярват .И Логосът при тях задължително трябва да се превръща в Рема.
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов

- Регистриран: 31 яну 2010 20:49
Йола, " Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление."
И сега помислете пак, върху казаното от Чими:
Кое нещо го отличава е записано ясно в Библията. И това нещо със сигурност не е, че не се разболява или че не му се случват нещастия или че не може да направи спонтанен аборт. Напротив, и на най-верния християнин всичко това се случва. Друго нещо отличава истинските християни от невярващите, не липсата на спонтанен аборт.
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
- iola
- Братолюбие

Рут,никой не твърди ,че само в тоя живот се надяваме на Христос,обаче е редно и в ТОЯ живот да се надяваме на Христос.Рут написа:Йола, " Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление."
Кое нещо го отличава е записано ясно в Библията. И това нещо със сигурност не е, че не се разболява или че не му се случват нещастия или че не може да направи спонтанен аборт. Напротив, и на най-верния християнин всичко това се случва. Друго нещо отличава истинските християни от невярващите, не липсата на спонтанен аборт.
- mariv
- Твърдост

Което не значи, че той задължително ще го направи, /защото не говорим за златната рибкаИ към Когото веднага ще прибегнем с вяра,и ще се обърнем с вяра за да ни изцели
"И като пристъпи малко напред, падна на лицето Си, и се молеше, казвайки: Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; не обаче, както Аз искам, но както Ти искаш.''......." Авва, Отче, за Тебе всичко е възможно; отмини Ме с тая чаша; не, обаче, както Аз искам, но както Ти искаш.''
"
Просто Бог може да иска нещо различно за нас, и това не защото сме грешни , нито защото имаме съмнение във възможностите на Бог.
Офтопик:
- Рут
- Вяра-Надежда-Любов

- Регистриран: 31 яну 2010 20:49
Марив, +1. Точно така е.
Йола, аз подчертах стиха (ако искаш погледни пак главата надолу и "тайната", за която разказва Павел) и подчертах и написаното от Чими.
Всички, абсолютно всички (независимо вярващи, невярващи, благочестиви, неблагочестиви) не само, че се разболяваме, ами и умираме.
Йола, аз подчертах стиха (ако искаш погледни пак главата надолу и "тайната", за която разказва Павел) и подчертах и написаното от Чими.
Всички, абсолютно всички (независимо вярващи, невярващи, благочестиви, неблагочестиви) не само, че се разболяваме, ами и умираме.
Твоята правда е вечна правда; И законът Ти е истина.
- tursesht_istinata
- Братолюбие

- Регистриран: 02 фев 2011 22:16
Изход 20:13 Не убивай.
Изход 23:7 Отдалечавай се от неправедна работа, и не убивай неповинния и праведния; защото аз няма да оправдая нечестивия.
Второзаконие 5:17 Не убивай.
Аборта е убийство.
Изход 23:7 Отдалечавай се от неправедна работа, и не убивай неповинния и праведния; защото аз няма да оправдая нечестивия.
Второзаконие 5:17 Не убивай.
Аборта е убийство.
- iola
- Братолюбие

Относно първото:mariv написа:
Което не значи, че той задължително ще го направи, /защото не говорим за златната рибка/ от което пък не следва, че молещия не е имал нужната вяра.
Офтопик:
Мда ,права си .Затова и казваме "Да бъде волята Ти както на небето ,така и на земята."
А относно офтопика...ами апостол Павел го казал:
4:7 А отхвърляй скверните и бабешките басни и обучавай себе си в благочестие.( Първо посл. към Тимотей)
А аз пък казвам: айде без глупости ...
- mariv
- Твърдост

Офтопик: