От къде знаеш, че си спасен/а..?

Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам. Всичко, с което можем да бъдем полезни на другите ..... или те на нас
Потребителски аватар
mariv
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 16 дек 2011 09:32

Re: От къде знаеш, че си спасен/а..?

Мнение от mariv »

Уау...страшна си. А какво означава "По-нататък да е мръднал" кое е това нататък. Как разбираш дали живее Словото?
Потребителски аватар
tursesht_istinata
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 02 фев 2011 22:16

Мнение от tursesht_istinata »

Грешника покаял се на кръста в съседство с разпятието на Христос, дали е спасен?

Според някой, ако не е взел водно кръщение не е.

Но пак е по-добре. В някои "църкви" казват, че и трябва да е кръстен със Святия Дух (разбирайте да говори на непознат език) и чак тогава ще се спаси.

Е, не че не са важни тези кръщения, ама чак да са условие за спасение, е доста пресилено. Но то така е "набивано" в главите на хората посещаващи тези Организации, че е част от тях вече.

Има добра новина - Исус Христос е милостив и прощава. Доказа го на кръста.
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 28 май 2012 21:57

Мнение от iola »

Така ли? А ти как разбираш това?
Евангелие от Йоан

:1 Между фарисеите имаше един човек на име Никодим, юдейски началник.
3:2 Той дойде при Исуса нощем и Му рече: Учителю, знам, че от Бога си дошъл учител; защото никой не може да върши тия знамения, които Ти вършиш, ако Бог не е с него.
3:3 Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отгоре {Или: Изново.}, не може да види Божието царство.
3:4 Никодим Му казва: Как може стар човек да се роди? може ли втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди?
3:5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство.
3:6 Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.
3:7 Не се чуди, че ти рекох: Трябва да се родите отгоре.
Потребителски аватар
tursesht_istinata
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 02 фев 2011 22:16

Мнение от tursesht_istinata »

Ами ако го разбирам така както ти, значи Христос си противоречи, или пък е излъгал точно на кръста преди Той и престъпника да умрат.

Но, понеже това е невъзможно - Христос да лъже. Явно "роден отгоре" и "роди от вода и Дух", не е буквално да се роди някой потапяйки се във водата.

Спомни си за йоан Кръстител - някои от тези дето се кръщаваха ги нарече "рожби ехидни", т.е. тези дето се окъпаха в Йордан.
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

mariv написа:Уау...страшна си. А какво означава "По-нататък да е мръднал" кое е това нататък. Как разбираш дали живее Словото?
Няма да високоумствам,ще ти разкажа един пример от моята практика по Словото.
Миналата година започнах работа като гледачка на една възрастна баба в Сан Чезарио,на 92години,диабетичка.Понеже е диабетичка ,излизали й по кожата дълбоки рани,и в комбинация с памперсите,които спарват не зарастват с месеци.Та като дойдох роднините ми обясниха на дълго какво да правя с тези рани.
Сутринта като я миех в банята видях раната й и почувствах колко я болеше.
Тогава докоснах мястото и казах -В името Исус Христово оздравей! Сложих й превръзката и на другата сутрин доктора като дойде на посещение да я види,махна превръзката...а там имаше само един белег показващ къде е била раната.
Беше изумен,че и всичките роднини с него.Гледаха ме с едни ококорени очи...
Аз обаче казах ,че заслугата не е моя ,а на Исус Христос,заедно въздадохме слава на Бога.
Те ,обаче за първи път виждаха такова нещо,но за мен такива случки не са нещо странно,такива неща придружават родените от Духа и то си е точно според обещанието на Исус.
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

tursesht_istinata написа:Ами ако го разбирам така както ти, значи Христос си противоречи, или пък е излъгал точно на кръста преди Той и престъпника да умрат.

Но, понеже това е невъзможно - Христос да лъже. Явно "роден отгоре" и "роди от вода и Дух", не е буквално да се роди някой потапяйки се във водата.

Спомни си за йоан Кръстител - някои от тези дето се кръщаваха ги нарече "рожби ехидни", т.е. тези дето се окъпаха в Йордан.
А на теб ,братко, ще отговоря така-"Роден от вода и Дух "си е точно буквално ,щото потапяйки се цял във водата изповядвайки греховете си ,излизаш вече чист и нов човек в името на ОТЕЦ иСИНА и СВЯТИЯТ ДУХ.
Да,Йоан казваше "рожби ехиднини" за садукеи и фарисеи ,идващи да се кръстят,ама кога го казваше-преди да ги кръсти с вода,предупреждаваше ги да принесат първо достойни плодове на покаяние ,да не лежат на обещанието Авраамово.
И най-после за разбойника на кръста- Спасен е ,разбира се,защото има директното обещание на Господ.И в Стария завет Авраам,Исаак,Яков и те са имали директно обещание от Бога ,че ще бъдат спасени .
Да,има хора ,които може би до самата си смърт не са чували за Спасителя ,за заповяданите от него кръщения,и не са имали възможност да ги изпълнят,обаче в последният си момент го призовават и се разкайват,точно като разбойника на кръстта...да,аз вярвам ,че такива ще се спасят.
Но ти ,който знаеш ,че Христос е казал-кръсти се ,новороди се! и не го правиш...то ти извършваш вид бунтарство.
Щото Бог не иска само да знаеш Библията наизуст,а да работиш за Неговото дело,как ще го правиш без да си кръстен в Неговото име,без да си новороден?
Потребителски аватар
ОБИЧ
Любов
Любов
Регистриран: 18 юни 2009 23:31
име: ЕремиЯ: 29:11-14
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
характер: Mалко Лудичка но ИСТИНСКА Вила

Мнение от ОБИЧ »

shri1 написа:Лайт,

Отчаянието е грях, защото води до ленност на ума и в действията.

Бог е там, където Го поканят.
Здравейте не съм влизала може би от преди 2 години тук бях влезнала, само за мъничко по едно временце но виждам че теми с важен Библейски смисъл все още видят на главната корица на Форумчето. А това определено може само да ме разбва а по повод думите на ШРИ кояото може би все още не е тук в Форума искам да кажа, че напълно заставам зад тези нейни думи ...
Христос не само заема вашето място на кръста, а и Своето място в сърцето ви.
Отговори

Върни се в “Практично християнство”