От къде знаеш, че си спасен/а..?

Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам. Всичко, с което можем да бъдем полезни на другите ..... или те на нас
Потребителски аватар
ОБИЧ
Любов
Любов
Регистриран: 18 юни 2009 23:31
име: ЕремиЯ: 29:11-14
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
характер: Mалко Лудичка но ИСТИНСКА Вила

От къде знаеш, че си спасен/а..?

Мнение от ОБИЧ »

Здравейте.
По принцип знам как стоят нещата. Но едно немога да разбера..! Човек когато предаде живота си на Исус, той е вече нов човек. Знам също, че точно тогава Сатана напада с устрем устремен със сила за да падат новородените. В много случай ние забравяме ОСНОВНО благата вест: Кяо е Тя ? В много случай ние слушаме словото Благата Вест..! Но не полагаме ОСНОВАТА. А коя е Тя ? Липсата на Градене Поддръжката на живота ни като Християни. И в повечето Случай Християни падат и започват да се самоизмъчват Идват Големите Съмнения и това влияе много зле на Християнския Живот...............Останалото е от Вас. Благодаря ви....
Офтопик:
И в крайна, сметка мненията които, ще давате нека да бъдат по сериозни от, всякога...!
Христос не само заема вашето място на кръста, а и Своето място в сърцето ви.
Потребителски аватар
goro
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 05 май 2008 18:31

Re: От къде знаеш, че си спасен/а..?

Мнение от goro »

Лука 11: 27. Когато Исус каза това, една жена от тълпата високо възкликна: „Благословена е майката, която те е родила и откърмила!“
28. Но Исус й отговори: „Още по-благословени са тези, които чуват Божието слово и му се подчиняват.“

Мисля, че Исус тук показва, кои са спасените хора.
Ако това го има в живота ти, значи можеш да си сигурна, че си спасена.
Поздрави!
Rosen Gyurnev
Вяра
Вяра
Регистриран: 28 юни 2010 15:38
църква: Евангелска Петдесятна църква

Мнение от Rosen Gyurnev »

"Ще бъдете мразени от всички, поради Моето име; а който устои до край, той ще бъде спасен." Матей 10:22
Отговор на популярния въпрос "Кога се спаси" ?
messianic
Регистриран: 30 юни 2010 16:53
църква: не посещавам

Мнение от messianic »

здравейте,

в библията на някои места пише, че спасението на повярвалите вече е станало, а на други места, че все още предстои да стане. как да си обясним това противоречие според вас?
Потребителски аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 24 юли 2009 15:33
характер: Вярва с тези, които обичат.
Контакти:

Мнение от Приятел »

ОБИЧ написа:Здравейте.
По принцип знам как стоят нещата. Но едно немога да разбера..! Човек когато предаде живота си на Исус, той е вече нов човек. Знам също, че точно тогава Сатана напада с устрем устремен със сила за да падат новородените. В много случай ние забравяме ОСНОВНО благата вест: Кяо е Тя ? В много случай ние слушаме словото Благата Вест..! Но не полагаме ОСНОВАТА. А коя е Тя ? Липсата на Градене Поддръжката на живота ни като Християни. И в повечето Случай Християни падат и започват да се самоизмъчват Идват Големите Съмнения и това влияе много зле на Християнския Живот...............Останалото е от Вас. Благодаря ви....
Офтопик:
И в крайна, сметка мненията които, ще давате нека да бъдат по сериозни от, всякога...!
Едно мога да кажа от скромен опит: Бог ни усъвършенства постоянно!

Сатана е идвал с лъжи и изпитания е събарял стойности в живота ми, но Бог ги е възстановявал защото е по-силен!
Манипулациите на лукавия загубват сила, когато се посвещаваме от ден на ден все по близо до Бог.
Спасението ни е започнало от мига в който приехме Божията жертва и благодат в Иисус Христос.
Ако живеем чрез Божия Свят Дух, всеки нов ден - ще имаме по-малко разочярования в живота си.
С Бог ще имаме мир. Ще знаем кога да чакаме и кога дръзновено да се впускаме в предизвикателства - това е премъдрост от Него.
Добре е живота ни да бъде свидетелство за Неговата безкрайна обич. Нека умеем да прощаваме, както и Той ни е прощавал толкова много пъти - за да се наречем Негови деца.

Благата вест е да вярваме в Него. Да Го обичаме, да Го каним в живота ни, в събранията ни, в църквите ни.
И да бъдем искрени, живеещи сякаш Той е да нас във всяко начинание, както беше физически до учениците Си.
Бог е Жив!!!
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
Потребителски аватар
diditi
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 25 мар 2009 23:25

Мнение от diditi »

Наскоро слушах една история и не знам защо точно в тази тема се сетих за нея и сега ми се иска да я споделя с вас.

Тази история се отнася за един Цар, който искал да дари торба с жълтици само на един човек.
Той замислил да проведе състезание, което да се състои на не дълъг път, отвеждайки финалният му край зад царските порти. Трябвало всеки един от участниците да бъде бърз, да даде всичко от себе си за да стигне на време царските порти и да може да победи.
И така... началото на старта бил обявен и всички участници тръгнали да бягат по този път. По него имало препятствия, на едно място имало дори голяма купчина с камъни, но който както можел така я преминавал. Едни я прескачали, други я заобикаляли, ...на който както му било най-удобно, така я минавал.
Не след дълго време се появил много запъхтян първия участник на финалната линия, след малко и втория.. и така се събрали почти всички, но Царя рекъл да почакат още малко, докато дойде и последния. Почти веднага след неговите думи той влезнал държейки в едната си ръка торба с жълтици. Спрял се уморен и казал:
- Царю, нося ви тази торба с жълтици, която намерих на пътя, вземете си я.
Тогава Царя го попитал:
-А ти как я откри там? ..и той отвърнал:
-Когато видях купчина камъни посредата на пътя, реших да ги отмахна за да не се затрудняват всички, които минават, накрая открих тази торба на дъното.
В отговор Царят казал пред всички, че победителят е действително той и наградата - торба с жълтици я печели, понеже загрижеността му към другите е била толкова голяма, мислейки по начин по който да улесни и помогне на всеки спуснал се по този път.
Това за съжаление го отвежда на последно място сред другите, но на първо място по сърдечност, която му дава единствена възможност и таен път до скритата награда.

Мисля си как някой път нашата цел към победа може да ни заглуши чувствителността към заобикалящите, които също тичат към тази победа. Намирам голям смисъл в това да се подкрепяме с любящо сърце, което ще ни издигне на високи места. Само ако копнежът ни изобилства не само за наша изгода, а за този който е близо до нас, то тогава вярвам, че тази Божествена сила ще искри от нас.
Действително мога да кажа, че постъпката на този човек е нечовешка, да се хване и да измести цялата купчина камъни, ...дори глупава в очите на останалите, но именно по това може да се отличи един християнин. Голямата любов и загриженост към останлите често ще го прави да изглежда като глупак.
Духовните неща не са ли смешни и глупави за плътския човек?
Ето ида скоро; дръж здраво това, което имаш, за да ти не отнеме никой венеца.
Потребителски аватар
shri1
Любов
Любов
Регистриран: 24 фев 2009 16:18
църква: Православна църква

Мнение от shri1 »

Едно мога да кажа от скромен опит: Бог ни усъвършенства постоянно!

Въпросът: Спасен ли съм? няма смисъл!!!!

Това е работа на Бог. Оставете Го да си я върши спокойно.

Бог е там, където Го поканят.
Потребителски аватар
diditi
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от diditi »

shri1 написа:Въпросът: Спасен ли съм? няма смисъл!!!!
Това е работа на Бог. Оставете Го да си я върши спокойно.
Мсилех си върху това, което си писала и едно не разбрах, от безразличие ли ги казваш тези неща или като майтап? Защото са твърде сериозни....

Много хора ще влязат в този форум и ще четат нагърбени именно с този въпрос, търсейки някакъв отговор.
Каквито и хора да са... аз смятам, че всеки от нас може да бъде чувствителен към въпросите и най-малкото сериозен и уважителен. ...А този отговор от теб - Спасен ли съм? няма смисъл!!!! ще го сметна като шега, защото не може да не хаем затова дали сме спасени, ... в такъв случай би било пренебрежително и отношението ни към жертвата на Исус, която е именно за това - Да покрие греховете ни, когато ние се покаем от тях и да бъдем спасени! ...Това е нашата част, и тогава може да вярваме, че сме спасени! Когато живеем друг живот, съобразно Христовият с копнеж за духовните ценности ....и тогава мога да добавя, че Бог с Неговата непресъхваща любов и милост ще ни усъвършенства!

"...небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват." Това със сигурност е наша работа, а не работа на Бог. Не е добре да смесваме действията.
Все пак Бог е Бог и Той ще ни дава правилна насока, ако ние някой път не успяваме да го направим по някаква причина, то Той е Верен да го извърши за всеки човек.
Бог с вас! :)
Потребителски аватар
Приятел
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 24 юли 2009 15:33
характер: Вярва с тези, които обичат.
Контакти:

Мнение от Приятел »

Подкрепям мнението на Diditi :good:,
защото този въпрос е изключително важен! Тъй като отношението ни към него предопределя нашето действие или бездействие спрямо нас и другите, до които Бог ни е поставил.

Някъде в Библията съм срещал словото (перефразирам): "Как ще повярват ако не им проповядва (каже истината) някой?", "Вярата идва от слушане на словото".

Въпросът на Обич "От къде знаеш, че си спасен/а..?" е някак риторичен, но не само...
Интересен е и с това, че те кара да се замислиш дали си пълноценна част от Лозата, Господ Иисус Христос.

Това което вършим като вярващи, помага ли на хората да се освобождават от греховете си или не?
Дава ли им надежда и истинска упора в Бог и живота или не можем да стигнем до там?
Не искам да се оправдавам с другите. Не искам да ги нападам заради собствените си слабости.
Да, трудно е, но вярвам, че това е истинския път към Бога.

Нека си спомним и в книгата Откровение и какво казва Божия дух към
САРДИЙСКАТА ЦЪРКВА

"Зная твоите дела носиш име, че си жив, а си мъртъв.
Буден бъди и укрепвай останалото, което е на умиране;
защото не намерих делата ти съвършени пред Моя Бог.
Помни, прочее, как си приел и чул, и пази, и се покай.
Ако ли не бъдеш буден, ще дойда върху тебе като крадец,
и няма да узнаеш в кой час ще дойда върху тебе.
Но в Сарди имаш няколко души,
КОИТО НЕ СА ОСКВЕРНИЛИ ДРЕХИТЕ СИ,
ТЕ ЩЕ ХОДЯТ С МЕНЕ В БЕЛИ ДРЕХИ понеже са достойни"

"Който побеждава,
ТОЙ ЩЕ СЕ ОБЛЕЧЕ С БЕЛИ ДРЕХИ И НЯМА ДА ЗАЛИЧА
ИМЕТО МУ ОТ КНИГАТА НА ЖИВОТА,
а ще изповядам името му пред Моя Отец и пред неговите ангели"
"Чрез Бог можем всичко, което е по Неговата воля"
liubchofotografa
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 21 апр 2009 20:26
име: Боян
църква: не посещавам
характер: човешки

Мнение от liubchofotografa »

messianic написа:здравейте,

в библията на някои места пише, че спасението на повярвалите вече е станало, а на други места, че все още предстои да стане. как да си обясним това противоречие според вас?
това не е противоречие,нито тайна,а пардокс...
какво знаеш ти /вие/ за пртиворечието,тайната и пардкоса!?...
и аз имам една история...
състезанието било с коне с каруци.един възрастен човек не можел да участва,защото каруцата му била счупена.тогава наш Тошко /чете се Чернобелеев/ дал каруцата си на човека и не участвал в състезанието...
дали съм спасен /от Божия гняв/ за вечен живот!...
друг въпрос:"кога всеки от вас е разбрал,че се е родил жив от майка си!?"...
когато ми отговорите на този въпрос,то тогава и аз ще ви кажа - кога съм разбрал,че съм спасен...
Умът е не само в знанието, но и умението то да се прилага...
Потребителски аватар
shri1
Любов
Любов

Мнение от shri1 »

На нас е дадено, да извървяваме пътя към Небесното царство. Не ни е в правомощията, да решаваме, стигнали ли сме го или не.

------------------------------------------------------------------------------------------

Няма откъде да знаеш!!!!

Потребителски аватар
diditi
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от diditi »

Нима Божият глас е станал толкова тих за да не се чува... или пък ушите са оглушели и сърцето закърняло за Неговите думи и откровения...?!

Защо истинските неща трябва да се нарекат налудничеви, ...и да се присмеем едва ли не на някой, че разговаря с Бог?
По-скоро заслужава присмех този, който изкривява тези неща да изглеждат и да се приемат глупави.

Ето първата заповед:
"Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа, с всичката си сила, и с всичкия си ум.."

За някои може наистина да е заповед, а за други живот, ...всеки от нас може да си отговори сам за себе си, дали за него е живот или заповед.
Но си мисля и съответно се питам, ...Как ще възлюбим Бога, ако не общуваме с Него, и как ще получим мир и спокойствие от това да имаме убеждение и вяра за нашето спасение?

В това нивидение няма как да се отговори и разбере, защото това се разбира със сърцето, идва като лично откровение към всеки един и няма как да се обърка.
Когато Бог говори не може да се обърка.
Ако човек се противи на личното общение с Бог , то той ще се противи и на всичко останало.
Потребителски аватар
shri1
Любов
Любов

Мнение от shri1 »

--------------------------------------------------------------------------------------------

Темата е свързана с праксиса на вярата т.е. с религията, която изповядваме.
Потребителски аватар
LIGHT
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 23 ное 2009 16:45
характер: мечтаещ

Мнение от LIGHT »

eeeeeeeeeee хай де хора ето мен за пример аз съм отчаян от живота как мога да разбера че има място за мен на небесата как мога да разбера че съм спасен ние сме по благодат спасени не чрез свои дела за да несе похвали никой, ееееееее сега какво да не си играем на думи е хайде помагайте аз лично винаги съм се лутал по този въпрос помогнете ми :ok:
If you don't give up possibilities are endless.The fortune of believers
Потребителски аватар
shri1
Любов
Любов

Мнение от shri1 »

Лайт,

преди прабаба ни Ева да избере да се облече в дреха /разбирай в плът / за да обитава земята, тя и прадядо Адам, са небожители. Човечеството не е изгубило правата си на деца на Бога. Двамата грешат, като нарушават забраната, не като ядат. Логично е, да се доближаваме до рая, кото спазваме правилата, които са изписани и обяснени в текста на св. Библия. Колко път ще извърви всеки един от нас и колко Бог, за да се случи срещата, не можем да знаем. Възможно е, Той да е на крачка, а е възможно и да се отдалечаваме от Него.

Отчаянието е грях, защото води до ленност на ума и в действията.

Отговори

Върни се в “Практично християнство”