Евангелизиране

Взаимопомощ, търся, предлагам, подарявам. Всичко, с което можем да бъдем полезни на другите ..... или те на нас
Потребителски аватар
Mony
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 03 яну 2009 15:50
име: Мони
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
характер: Труден за описване :)

Евангелизиране

Мнение от Mony »

Здравейте!
В днешни дни е трудно да застанеш на пътя,да отвориш Библията и да проповядваш. В моята църква младите хора са дефицит. Моля Ви за идеи за модерно евангелизиране. Нещо ново с което да се опитаме да събудим интереса на младите.
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса!
CNX
Благоразумие
Благоразумие
Регистриран: 21 май 2010 10:42
църква: Православна църква

Re: Евангелизиране

Мнение от CNX »

Като за начало, нека се обърнем всички към православната вяра.
Потребителски аватар
Mony
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 03 яну 2009 15:50
име: Мони
характер: Труден за описване :)

Мнение от Mony »

Не мисля,че е от значение изповеданието. По-скоро е важна целта му.
Липсата на доказателства за съществуването на нещо, не е доказателство за неговата липса!
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

CNX написа:Като за начало, нека се обърнем всички към православната вяра.
Ами България цяла сега вази гледа ,обаче какво виждаме -не е нито за гледане, нито за коментиране..Както се казва за умрелите или добро или нищо..За съжаление славните православни избягват да коментират показаният филм ,,Пътят продължава '' в темата ,,Православие ктолицизъм протестантство'' сякаш са по умрели, или са вече паметници появяващи се само по празниците.А това за евангелизма -няма стар или по нов ,модерен -има само един, или благовестието е успешно или не ,..Често пъти новото е добре забравеното старо -,,добрите стари пътища...Какво по ново и модерно е в днешни времена да следваш Исус така както го е казал и показал, вместо да имитираш и емитираш поредният търговец в храма...независимо дали е славооправен ,католик или протестант..
Потребителски аватар
ОБИЧ
Любов
Любов
Регистриран: 18 юни 2009 23:31
име: ЕремиЯ: 29:11-14
характер: Mалко Лудичка но ИСТИНСКА Вила

Мнение от ОБИЧ »

chernobeleev написа:
CNX написа:Като за начало, нека се обърнем всички към православната вяра.
Ами България цяла сега вази гледа ,обаче какво виждаме -не е нито за гледане, нито за коментиране..Както се казва за умрелите или добро или нищо..За съжаление славните православни избягват да коментират показаният филм ,,Пътят продължава '' в темата ,,Православие ктолицизъм протестантство'' сякаш са по умрели, или са вече паметници появяващи се само по празниците.А това за евангелизма -няма стар или по нов ,модерен -има само един, или благовестието е успешно или не ,..Често пъти новото е добре забравеното старо -,,добрите стари пътища...Какво по ново и модерно е в днешни времена да следваш Исус така както го е казал и показал, вместо да имитираш и емитираш поредният търговец в храма...независимо дали е славооправен ,католик или протестант..
Офтопик:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Христос не само заема вашето място на кръста, а и Своето място в сърцето ви.
Потребителски аватар
григор
Благочестие
Благочестие
Регистриран: 28 юли 2009 20:03

Мнение от григор »

Като за начало, нека се обърнем всички към православната вяра.
Не мисля,че е от значение изповеданието. По-скоро е важна целта му.
Като начало нека разберем смисъла на Христовото учение и каква е неговата цел.Тук писах за това http://biblefriends.net/viewtopic.php?f=40&t=3010
CNX
Благоразумие
Благоразумие

Мнение от CNX »

Ако е религия да е правилната - православната вяра.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
Контакти:

Мнение от Чими »

CNX
пиши по зададените теми, ако няма какво да кажеш, не спами с неща, които нямат нищо общо с темите. Ако искаш да кажеш нещо друго, намери подходящата тема. Ако няма такава, започни нова.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
CNX
Благоразумие
Благоразумие

Мнение от CNX »

Това е в основата, на религията а именно - православната вяра.

Което е единствената правилна религия.
Последна промяна от CNX на 27 юни 2010 08:55, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
chernobeleev
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 25 яну 2009 23:06
църква: Неденоминационна църква

Мнение от chernobeleev »

CNX написа:Това е в основата, на религията а именно - православната вярва.

Което е единствената правилна религия.
Да бе и ти си нейният правилен пророк,който не знае що е религия ,ама карай с,,православната вярва''както си се запрял като магаре на мост далеч ще стигнеш ,и вземи та си препиши още някой и друг лозунг ,ето владиката Николай как скочи в Смолян на ,,Онези от гей парада ''изчака Елтън Джон да си замине с мълчание и хоп ,учисе и си записвай правилната политика и можеш да минеш моста където и да е той..
CNX
Благоразумие
Благоразумие

Мнение от CNX »

Chernobeleev, по-скоро ти спамиш темата, приятелю за това се укроти.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
Контакти:

Мнение от Чими »

CNX,
кой спами и кой да се укроти казвам аз, затова съвсем учтиво те съветвам за последно да се съобразяваш с забележките ми.

Ако искаш да дискутираш православната вяра, отвори отделна тема. Въпреки, че тук не дискутираме вярата или църквата на никого, за теб ще направя изключение.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Потребителски аватар
LIGHT
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 23 ное 2009 16:45
характер: мечтаещ

Мнение от LIGHT »

ооооооооо хора по полека бе какво сте се хванали за шията я стига че на чими му писна от такива изцепки и както и да е , по темата да много е сложно наистина сега ако почнеш да говориш вярвай ми или ще ти се смеят или може би ще те пратят в лудницата :lol: така че какво е решениео ами незнам нека помагаме на хората както исус би го направил мисля че действията говорят повече от думите нека действаме не само да дрънкаме :? теорий и други поне така аз го разбирам и пак казвам стига сте се карали че на мен ми писва вече :x това да не е политика кой прав кой не не важно религията и другите там си подробности \а които се чепете а да вярваме в бога и на всичко което ни учи :good:
If you don't give up possibilities are endless.The fortune of believers
CNX
Благоразумие
Благоразумие

Мнение от CNX »

Чими, аз му давах приятелски съвет, защото както ти си ми приятел, така и той ми е приятел.

LIGHT, като за начало бъди смирен.

Преди да помагаш на другите, е важно да знаеш как Господ би постъпил. За пример, ти искаш да помогнеш на някой, да кажем в съвет, и ти го посъветваш той да постъпи по един начин, но начина ако бъде грешен, ти ще го подведеш в греха му.

Първо спазвай Божиите заповеди и пази учението на Господа, а след това тръгни и поучавай.
Потребителски аватар
LIGHT
Твърдост
Твърдост
Регистриран: 23 ное 2009 16:45
характер: мечтаещ

Мнение от LIGHT »

да прав си няма гаранций че съвета ми ще е прав това да си смирен е една от същостите да си християнин но само една от многото но както ти даде пример аз бих му дал съвет не заповет той има разум и светия дух у негао да разсъди но когато даваме съвет както в примера нека не излиза така че той е по грешен от нас или други такива нека просто се опитаме да му помогнем :good:
If you don't give up possibilities are endless.The fortune of believers
Отговори

Върни се в “Практично християнство”