Вяра без дела е мъртва
- emcho
- Добродетел
- Регистриран: 09 фев 2009 22:03
- църква: Православна църква
- характер: особен :D
Вяра без дела е мъртва
Такааааа....
Здравейте на всички.
Пускам тази тема, защото ми е омръзнало вече да пиша и чета по форуми, където всичко написано си остава просто така, и никой нищо не прави за Господа. Защото е казано че който върви подире и не носи кръста си няма да се спаси и също така че вяра без дела е мъртва. Нямам нищо против форумите-напротив, но мисля че е излишно да казвам че само с писане едва ли ще получим спасение. Не знам кой какви дела върши за Господа, а и не ме интересува,но ако има тук други като мен, които искат да вършат нещо полезно в тъпия живот, да вземат кръста си, да помагат в името на Бог и да искат да живеят и дишат заради Бог, нека да пишат тук в тази тема. Аз имам възможност да бъда полезен с нещо, както и повечето хора тук... сигурен съм. Но ми липсват идеи, липсва ми организация, стимул, лесно се отказвам и пречупвам когато съм сам. Не се притеснявайте да пишете и да споделяте каквито и да било идеи. Нека бъдем Християни и на дела.
Доста редове изписах и се надявам не на празно. нещо неясно??
Здравейте на всички.
Пускам тази тема, защото ми е омръзнало вече да пиша и чета по форуми, където всичко написано си остава просто така, и никой нищо не прави за Господа. Защото е казано че който върви подире и не носи кръста си няма да се спаси и също така че вяра без дела е мъртва. Нямам нищо против форумите-напротив, но мисля че е излишно да казвам че само с писане едва ли ще получим спасение. Не знам кой какви дела върши за Господа, а и не ме интересува,но ако има тук други като мен, които искат да вършат нещо полезно в тъпия живот, да вземат кръста си, да помагат в името на Бог и да искат да живеят и дишат заради Бог, нека да пишат тук в тази тема. Аз имам възможност да бъда полезен с нещо, както и повечето хора тук... сигурен съм. Но ми липсват идеи, липсва ми организация, стимул, лесно се отказвам и пречупвам когато съм сам. Не се притеснявайте да пишете и да споделяте каквито и да било идеи. Нека бъдем Християни и на дела.
Доста редове изписах и се надявам не на празно. нещо неясно??
27. Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; Бог избра също така немощните неща на света, за да посрами силните;
28. още и долните и презрените неща на света избра Бог. Да! И онези, които ги няма, за да унищожи тези, които ги има,
28. още и долните и презрените неща на света избра Бог. Да! И онези, които ги няма, за да унищожи тези, които ги има,
- Тоби
- Благочестие
- Регистриран: 05 сеп 2008 13:54
- име: Мартин Костадинов
Вяра без дела е мъртва
Браво! Вече ходим на църква и се включваме в живота на форума. Много се радвам за теб. Как си? Пиши ми на лични.
Не зная какво да напиша. Ти какво предлагаш, с какво искаш да си от полза на другите? Писането във форума също е помощ за онези, които са слаби във вярата. Тук можеш да получиш добри съвети, да научиш много и... да си изкараш яда на някого.
Наистина, кажи какво имаш предвид, какви идеи ти се въртят в главата, но знай, че не всичко, което желаем можем и да изпълним. Такъв е животът.
Не зная какво да напиша. Ти какво предлагаш, с какво искаш да си от полза на другите? Писането във форума също е помощ за онези, които са слаби във вярата. Тук можеш да получиш добри съвети, да научиш много и... да си изкараш яда на някого.
Наистина, кажи какво имаш предвид, какви идеи ти се въртят в главата, но знай, че не всичко, което желаем можем и да изпълним. Такъв е животът.
- emcho
- Добродетел
Re: Вяра без дела е мъртва
Ха нямам нищо против форума. Помогнал е на мен и на много хора още... сигурен съм. Браво на всички, които участват.
Та идеята ми е такава... Знам че има хора от различни църкви, и повечето от тези църкви имат някакви дейности, примерно някакви такива доброволчески групи или събиране на средства и други такива... е добре де не са много тези организации но може да споделите инфо за такива тук.
Има хора с различни идеи, които имат нужда от помощ за да ги осъществят... може и да се намери тук кой да помогне.
Има други като мен, които се чудят на кой и с какво могат да бъдат полезни.
нали за това е форума...
Та идеята ми е такава... Знам че има хора от различни църкви, и повечето от тези църкви имат някакви дейности, примерно някакви такива доброволчески групи или събиране на средства и други такива... е добре де не са много тези организации но може да споделите инфо за такива тук.
Има хора с различни идеи, които имат нужда от помощ за да ги осъществят... може и да се намери тук кой да помогне.
Има други като мен, които се чудят на кой и с какво могат да бъдат полезни.
нали за това е форума...
27. Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; Бог избра също така немощните неща на света, за да посрами силните;
-
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 21 апр 2009 20:26
- име: Боян
- църква: не посещавам
- характер: човешки
здрaвей,emcho!...
първо искам да кажа,че аз съм убеден,че човек не се спасява само чрез вяра,а и чрез добри дела."моста" на спасението от Исус Христос е направен само половината,другата половина трябва да я направим самите ние набожните вярващи.тази половина зависи от "кръста",който носим в живота си.когато умреме и застанеме на "половината мост" Исус Христос ни казва да хвърлим кръста си и да минеме по него ,за да живееме с Него във вечността.ако кръста достигне до другия бряг,това означава,че добрите ни дела в живота са били достатъчи да бъдеме спасени.ако "кръста" не достигне брега,значи малко сме се трудили и сме имали малко идеи как да помагаме на ближните си...
първо искам да кажа,че аз съм убеден,че човек не се спасява само чрез вяра,а и чрез добри дела."моста" на спасението от Исус Христос е направен само половината,другата половина трябва да я направим самите ние набожните вярващи.тази половина зависи от "кръста",който носим в живота си.когато умреме и застанеме на "половината мост" Исус Христос ни казва да хвърлим кръста си и да минеме по него ,за да живееме с Него във вечността.ако кръста достигне до другия бряг,това означава,че добрите ни дела в живота са били достатъчи да бъдеме спасени.ако "кръста" не достигне брега,значи малко сме се трудили и сме имали малко идеи как да помагаме на ближните си...
Умът е не само в знанието, но и умението то да се прилага...
- eXtremum
- Благоразумие
- Регистриран: 18 апр 2010 17:35
- име: Димитър
- Контакти:
Хай Емчо....ти какво разбираш под дела???щот аз примерно кат имам пари помагам на тия дет нямат,на лошото не отвръщам с лошо.,.грижа се за майка ми,баща ми,брат ми.....
никой не мразя че не ми връща пари,не мразя и майка ми,баща ми,и брат ми,че дори и те се възползват от мен...
още продължавам да помагам на всеки......
Ето и моята лична идея която имам......мислех да стане тая година,но няма да стане.....
искам да купя да кажем 3,4,5 декара земя,или колкото може там,да построя ранчо,и да помагам на хората които нямат нищо с това да живеят там,и да работят с радост на ранчото ,да се произвежда няква храна,и да има безплатна кухня еди къде си,и също на много места ако Бог е рекъл....
споменавам парите щот такъв е живота,без тях не можем,колкото и християни да сме
имотикона???????......
никой не мразя че не ми връща пари,не мразя и майка ми,баща ми,и брат ми,че дори и те се възползват от мен...
още продължавам да помагам на всеки......
Ето и моята лична идея която имам......мислех да стане тая година,но няма да стане.....
искам да купя да кажем 3,4,5 декара земя,или колкото може там,да построя ранчо,и да помагам на хората които нямат нищо с това да живеят там,и да работят с радост на ранчото ,да се произвежда няква храна,и да има безплатна кухня еди къде си,и също на много места ако Бог е рекъл....
споменавам парите щот такъв е живота,без тях не можем,колкото и християни да сме
имотикона???????......
- Приятел
- Вяра-Надежда-Любов
- Регистриран: 24 юли 2009 15:33
- характер: Вярва с тези, които обичат.
- Контакти:
- eXtremum
- Благоразумие
- Регистриран: 18 апр 2010 17:35
- име: Димитър
- Контакти:
Благодаря,Ти наистина си истински Приятел.....наистина
имотикона халба....
имотикона халба....
-
- Вяра-Надежда-Любов
здравей,eXtremum!eXtremum написа:Хай споменавам парите щот такъв е живота,без тях не можем,колкото и християни да сме
ти си добър набожен вярващ,но идеята е лоша по няколко причини...
Исус Христос не е помагал с пари.
-
- Благоразумие
- Регистриран: 21 май 2010 10:42
Здравейте приятели,
всяко едно добро дело е Богоугодно
- emcho
- Добродетел
Исус може и да не е помагал с пари, но аз не мисля, че тези които са помагали с пари нямат награда на Небето. Не мисля, че да помагаш с пари примерно за разпространяване на словото не е едно достоино дело. И никой не може да ме убеди че някой, който се лишава от нещо и отделя от недоимъка си като старицата, която дари две лепти, като хората които помагат с пари за операциите на тежкоболни, и като тези които даряват левче за топъл обяд ако щете,.. никой не може да ме убеди, че тези хора не вършат Божията Воля и че нямат своята награда.
-
- Вяра-Надежда-Любов
това е обсолютно вярно и си много прав...
ставаше думата за идеята...
ставаше думата за идеята...
-
- Вяра-Надежда-Любов
мъдро го е казал народа:"помогни си сам,та и Бог да ти помага...CNX написа:Здравейте приятели,
аз съм пртив доктрината,че нашето спасение е изработено изцяло то Исус Христос на кръста.ако беше така защо ще пише:"изработвайте спасeниeто си със страх и трепет!!?...
против съм и това,че Святя Дух изработава Христов харакатер и че дава дарби на всеки различно.че Святия Дух изработва Христов характер и че дава на всеки набожен вярващ различни дарби е вярно,но вярно е и това,че ако ние не помагаме на Святия Дух и не искаме от Него нау-хубавите дарби,какво от това,че имаме вярa...
- emcho
- Добродетел
Святия Дух може да ни ги дава всичките тези неща, но май не всеки Го има в себе си. И пак стигаме до въпроса как да получим Святия Дух? може би като извършим някакви дела... като следваме Бога.. като си носим кръста, като се молим?
-
- Вяра-Надежда-Любов
много точно!...emcho написа:Святия Дух може да ни ги дава всичките тези неща, но май не всеки Го има в себе си. И пак стигаме до въпроса как да получим Святия Дух? може би като извършим някакви дела... като следваме Бога.. като си носим кръста, като се молим?
Святия Дух има печати и ако един набожен вярващ ги има,то има вероятност при възкрeсението на мъртвите,след като заспи,да бъде спасен след като делата му натежат на "кантара" повече от вярата му...
що се каса е за това "че не всеки Го има в себе си" се дължи на това,че дори и да Го имат,някой набожни вярвaщи му се пртивопоставт и Го изпъждат от сърцето си.тогава идват дяволите и се настанавят "на чисто" в сърцето му...
мога да дам много примери,само ако имам разшрешението на учасниците,като имената и местата бъдат променеи,за да се запази авторитета на "действащите лица",защото сме длъжни да потуляма такива неща и да не съдим...
«Греховете, които изглеждат потънали в забрава, ще бъдат припомнени отново в деня на равносметката. Нека Божият народ да чака с търпение защото ето, Съдията е при вратата.»
Матю Хенри
-
- Благоразумие
- Регистриран: 21 май 2010 10:42
liubchofotografa, ако вярата му е достатъчно силна, то делата му със сигурност ще бъдат добри.
От предишния ти пост, разбирам, че не си разбрал моя пост.
От предишния ти пост, разбирам, че не си разбрал моя пост.