Знакът на звяра вече е реалност

Полезни връзки, статии и всякакви интересни неща с християнска насоченост
Отговори
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
Контакти:

Re: Знакът на звяра вече е реалност

Мнение от Чими »

Не разбирам това, което пишеш. А вече съм сигурен, че и ти не ме разбираш.
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Потребителски аватар
ZAPALKATA.72
Себеобуздание
Себеобуздание
Регистриран: 07 апр 2012 22:24
църква: Неденоминационна църква

Мнение от ZAPALKATA.72 »

Чими написа:Не разбирам това, което пишеш. А вече съм сигурен, че и ти не ме разбираш.

:) Аз те разбирам уникално добре ,но ти си мислиш че аз несъм в състояние да разбера това което ти ми поднасяш,което е огромна грешка от твоя страна скъпи братко,но както и да е не мисля че това е нужда от жизнено важно значение.

Относно белега ,съвсем категорично споделям,че числото 666 не е "викариус фили дей" щото същите грехове са се вършили от бълтари християни по времето на комунистическия строй когато имаше тайно внедрени агентурни личности под различни псевдоними(няма да се впускам в подробности как се е изопачавало тогава учението Христово ,но ако е нужно с дръзновение ще го сторя) ,та уж в името на Христос.За това най-отговорно ти заявявам, че числото 6 е преобраз на все още, не влезлия в присъствието на Бога човек тоест в Божията почивка-7ден,стоящ в деня на свойто сътворение тоест в 6 ден,мисля че не се изразих достатъчно сложно както повечето съфорумници,и се надявам че си ме разбрал щото се постарах да сбия максимално мисълта си в няколко думи.

:big_hug: :)
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 28 май 2012 21:57

Мнение от iola »

Добре...приемаме ,че Божият печат е съботата,а пък белега на звяра от Откровение е неделята.
Ами за мюсюлманите пък петъкът е свещен ден,те не признават нито неделя нито събота............тогава какво приемаме за тях? Те белязани ли са със" белега на звяра" или не ? Къде да ги сложим тях ,а?Щото не ми е ясно като как папата ще ги накара тях да спазват неделята? Те по-скоро ще накарат света да почива в петък както е тръгнало!
А всички ония които и хал хабер си нямат кой ден бил правилният и нарушават и събота и неделя и петък,за тях какво да кажем,те белязани ли са със "белега на звяра "?
Или се говори за това ,че са белязани само тия дет ходели на църква в неделя...ма нищо че са си предали животът на Бога и са повярвали в Исус Христос...лесно ше ги бележим със "белега на звяра"
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Йола,
приемам, че питането ти е искрено (както би трябвало да приема), не си прочела внимателно онова , което написах, и затова ти отговарям. Не искам да мисля, че си прочела думите ми, разбрала си ги, но сега съзнателно ги изопачаваш. Вярвам, че не е така.

Не четеш внимателно какво писах за Божия печат и белега на звяра. Писах, че Божият печат е "отразеният в живота на вярващия характер на Бога". Този характер се придобива чрез работата на Святия Дух и се изразява, вижда, в послушание на Божиите заповеди. Никъде не съм казал, че Божият печат е съботата, не, Божият печат е Божият характер изобразен във вярващите. Божият печат, обаче, не е щемпел от мастило на челото, за да разберем кой го има и кой не. Разбираме от делата на послушание, от признаване на Божия авторитет, от приемане и съблюдаване на Божиите заповеди. Ако приемаме всички, но отхвърляме една, то отхвърляме целия авторитета на Бога, не само една десета от него.
Четвъртата заповед е една от десетте, тя с нищо не е по-ралична от останалите. Адвентистите не дават никакво предимство, нито приемат четвъртата заповед за по-различна от останалите, нито по-важна, нито по-свята. Напротив, другите християни го правят, те приемат четвъртата заповед за различна. Затова тази заповед ще се превърне във видим знак , защото тя ще бъде отхвърляна и нарушавана. Това можеше да стане с всяка друга заповед, но ще стане точно с четвъртата.

Сатана, действащ чрез тази сила "звяра с десетте рога", описан в Откровение, налага свой белег. Сатана още отначало иска да бъде "като Бога", винаги се опитва да имитира Бог във всякщо нещо, неговият белег е имитация на Божия печат. Белегът му е послушание и признаване на неговия авторитет в лицето на "звяра" и отхвърляне на Божия авторитет. Признаване и послушание на неговите заповеди и отхвърляне на Божиите. Промяната на четвъртата заповед от Божия закон от събота в неделя е видимия знак за това.

Това е въпрос на поклонение и признаване авторитета на единия от двамата, Бог или сатана. Поклонението е въпрос на съвест и избор. Белегът на звяра не може да се получи без съгласието на човека, той сам ще реши на чия страна да застане, на кого да се покорява и чий авторитет да признае. Този на Бога и Неговия закон или този на "звяра" и човешкия закон. Това ще стане, когато се въведат такива религиозни закони, чрез политическата власт. Ще бъдат въведени икономически санкции за онези, които не се покоряват на тези закони.

Днес все още хората не са изправени пред такъв избор, затова и днес никой все още няма белега на звяра. (това вече го написах). Тогава обаче, когато такъв закон бъде издаден, всеки съвсем съзнателно и разумно ще разбере двата избора и ще направи своя собствен.
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

Чими написа:Йола,
приемам, че питането ти е искрено (както би трябвало да приема),

Четвъртата заповед е една от десетте, тя с нищо не е по-ралична от останалите. Адвентистите не дават никакво предимство, нито приемат четвъртата заповед за по-различна от останалите, нито по-важна, нито по-свята. Напротив, другите християни го правят, те приемат четвъртата заповед за различна. Затова тази заповед ще се превърне във видим знак , защото тя ще бъде отхвърляна и нарушавана. Това можеше да стане с всяка друга заповед, но ще стане точно с четвъртата.
.
Питането ми е искрено и не е само мое ,а и на хора около мен.
Чими, каква четвърта заповед ,ма те мюсюлманите не ги подреждат като християните тия заповеди.
Пак казвам ,че за тях петъкът е свещен ,не признават събота или неделя.
Като как ще ги убеди някой в това ,да спазват било неделя било събота.Ми те хората са убедени ,че петък е свещен,почиват и си правят там техни си религиозни неща.Туй с промяната на четвъртата заповед минава само пред християни,мюсюлмани не се подчиняват на тия неща.Те Исус не признават за Божий син,ние ще им говорим за съботата или неделята ,та и за нашите заповеди.
Те като как ще са белязани като не се впечатляват нито от неделя нито от събота нито искат да знаят за нашият посветен на Бога ден.Аз дори казвам ,че по-скоро те ще наложат на света да се покланя в петък,отколкото някой да ги накара да освещават и почиват в неделята.Но в Откровение ясно се казва : "..и принуждаваше малки и големи ,свободни и роби...".Тоест ,виждаме ,че всички са принудени да се бележат и само верните са останали не белязани
.Ако ние гледаме по-различно на някоя заповед,то мюсюлманите въобще не ги е грижа нашите заповеди,и нямат разисквания в неделя ще се почива и освещава или събота,те си освещават петък и толкоз!И ако папата е кандидат за антихрист № 1,то по какъв начин той ще наложи тоя белег на мюсюлманите?Как го виждате вие това?

Въпросът не е само мой.
Освен това искам да кажа нещо по ей това:
Чими написа: .
Днес все още хората не са изправени пред такъв избор, затова и днес никой все още няма белега на звяра. (това вече го написах). Тогава обаче, когато такъв закон бъде издаден, всеки съвсем съзнателно и разумно ще разбере двата избора и ще направи своя собствен.
Ако имаш предвид "неделният закон" ,то
вече веднъж е минал такъв "неделен закон",но не е успял по целта си.Умирали са хора защото са пазили и освещавали събота а не неделя според указа и все пак не всички са останали неделни.Дошло е време на осъзнаване за някои,а други са си останали съботни.Верно е ,че не е било за целият свят,но е било поне за цялото християнство.
Понеже се е провалил "проекта" ,мислиш ли ,че сатана ще приложи пак същото?
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

В края на земната история ще има само два вида хора, покланящи се на Бога и послушни на Бога и покланящи се на "звяра" и послушни на звяра. Светът ще бъде разделен на две групи, това казва Библията. Всички ще се поклонят на звяра. Ако сме определили правилно коя сила е описана със "звяра" в Откровение 13 глава, то със сигурност денят няма да е петък. И със сигурност тази сила ще наложи своя белег и на мюсюлманите. Библията говори за икономическа принуда и за смъртно наказание. Как точно и с какви средства това ще стане, не зная.

Библията казва още, Евангелието ще се проповядва на всичките народи. Вярвам, че мюсюлманските народи ще се отворят и Евангелието ще се проповядва в невероятни размери.
Ако си прочела едно от предните ми мнения за времето на комунизма, ще разбереш защо вярвам това. По същия начин и аз си задавах подобни въпроси тогава. Чудото на което бях свидетел с падането на комунизма, засилва вярата ми в написаното в Библията. Как точно ще стане, не зная, но със сигурност ще стане.
Потребителски аватар
dessy2
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 14 яну 2013 14:36
църква: Българска Божия църква
характер: нетърпелива

Мнение от dessy2 »

Чими написа:Всички ще се поклонят на звяра.
Чими написа: И със сигурност тази сила ще наложи своя белег и на мюсюлманите. Библията говори за икономическа принуда и за смъртно наказание.
И ако си мислиш , че мюсюлмани , будисти , индуисти ще им пука ,че Католическата църква ще има каже в неделя ще сепокланяте и ще ви е ден за освещаване.
По скоро както пише в линка който ви пусках , ще се направи световна религиа обединяваща всички религии , за да може всички да са доволни и да могът скопойно да се манипулират.Нищо чудно Католическата църква да приеме Алах, Буда и кой още само , за да има "мир" по света. Както се наложи в училищата на ред с християнството да се учат и други религии , надали една мюсюлманска държава ще позволи свободно да се учи християнство.

С какво можеш да контролираш хората , с пари !

Има много примери за това даже и в Библията
И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

Ами те мюсюлманите са предупредени да не вярват нито на християни ,нито на юдеи.Убедени са ,че Бог е отнел от потомството на Авраамовият син Исаак благословението Си и го е дал на потомството на Измаил,другият син на Авраам.Предупредени са да не се съдружават даже с юдеи и християни,като особено с християни,защото според Мохамед християните изповядват ,че Иса(Исус ) е Божий син,пък той не бил такъв.
Даден им е петъка като свещен ден....,а както сме се убедили те умеят да бъдат много фанатични ,няма да го сменят тоя ден,точно щот им е казано да не се подлъгват по християни.

Виж ако обаче белега на звяра гарантира нещо материално.....това си е съвсем подлъгващо,всеки ще го сложи заради някаква си сигурност.
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Начините на принуда са без значение. Вече го казах, според стиховете ще има и икономическа принуда и опасност за живота. И смисълът на това е религиозно поклонение на "звяра". Белегът е върху съвестта и свободата да избереш на кого да се поклониш, това е същността. Това е въпрос на добровволен избор. Методите на принуда и налагане могат да бъдат всякакви.

Ами ако ме хванат, вържат ме и ми сложат чип въпреки моята воля, получавам ли белега или не?
Потребителски аватар
iola
Братолюбие
Братолюбие

Мнение от iola »

Чими написа:
Ами ако ме хванат, вържат ме и ми сложат чип въпреки моята воля, получавам ли белега или не?
"По принуда " и "на сила" са различни действия по същността си.Да си принуден не значи да го направят насила.Никой няма да те насилва,ако искаш се белязвай,ще останеш вън от "благата и услугите" и няма да можеш да си посрещнеш даже належащите нужди.
Ама ако ти се гарантира нещо материално и ако видиш ,че поради причина на неприемането на белега се окажеш изхвърлен от тия материални ползи ,услуги и блага....може и да се принудиш,особено ако не си запознат с книгата Откровение,както повечето хора по лицето на земята..Най -вероятно няма да те гонят да те белязват,ще е сигурно както сега ако нямаш валидни документи.Но може би тогава и хляб няма да може да се купи....не знам ,всичко е само предположения.

Защото ето колко е лесно,например: издава се закон всички да почиват само в неделя!-даже и друго да не е указано.
Аз, почиваща до тоя момент в неделя,веднага се светвам за "неделният закон",който се очаквал и ....без значение от последиците започвам да почивам в съботата само защото искам да остана вярна на Бога.
Някак много предвидимо ми се струва това. Докато материални привилегии и услуги......са много по-привлекателни за всеки живеещ по лицето на земята.Всеки тайно си мисли ,че не това ще е белега на звяра....и може да се заблуди лесно .
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Контакти:

Мнение от Чими »

Забравяш, че трябва да направиш съзнателен избор, това първо. Не може просто да си измамен, трябва да си наясно, за да направиш съзнателен избор. Второ, белегът е свързан с религиозно поклонение.
Няма как да свържа това с чип, още повече чип, който управлява съвестта. къде е тук свободния избор и определянето на Божия страна или на страната на сатана. Бог съди според свободата на избора. Чипът може да бъде средството за икономически санкции, въпреки, че това може да са и обикновени документи за самоличност или пръстови отпечатъци, може да е всичко.

Божият печат не е това да не работиш в събота, вече го казах. Божият печат е изобразеният в теб Христов характер. Поклонението на Бога, признаването Му и послушането е резултат от този печат. Това, че някой не работи в събота, не означава, че има Божия печат.

Не зарбавяй и това, че за тази сила се говори не само в един стих, където се споменава "белега на звяра". Дори не само в Откровение се споменава за този звяр. Така, с един стих, всеки може да си направи теория, каквато си иска.
За да вярваш разумно в нещо, по отношение на белега, то трябва всички детайли и описания да имат своя смисъл и значение.
Потребителски аватар
galateq
Добродетел
Добродетел
Регистриран: 21 юни 2008 16:21

Мнение от galateq »

Може ли да помоля всички който твърдят,че този чип не е свързан с откровение,да отговорят на следния въпрос с да или не без да се обясняват със стихове от библията.
Ако това бъде наложено със закон ,че всеки ,които не носи имплантиран чип,на ръката или на челото няма да има достъп до здравеопазване,банки ,магазини,работа,транспорт и други,вие ще си го поставите ли,моля само с да или не.
Потребителски аватар
LED
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 05 авг 2011 20:25

Мнение от LED »

Не...то и сега няма достъп :D
Отключи се мозъче
Потребителски аватар
dessy2
Братолюбие
Братолюбие
Регистриран: 14 яну 2013 14:36
църква: Българска Божия църква
характер: нетърпелива

Мнение от dessy2 »

LED написа:Не...то и сега няма достъп :D
За сега все още има достъп , но както е е тръгнало скоро няма да има .
Ще има само контрол на хората , ако не си сложиш това , или не направиш онова няма да живееш , не че ще те убием ама няма да можеш да се лекуваш , няма да може да си купуваш храна , няма да ходиш никъде.
И това , ако не е ограничаване на свободната воля дадена от Господ не знам какво друго е !
И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.
Потребителски аватар
LED
Вяра-Надежда-Любов
Вяра-Надежда-Любов
Регистриран: 05 авг 2011 20:25

Мнение от LED »

Ето така ми се иска да изглежда звяра

Изображение
Отключи се мозъче
Отговори

Върни се в “Християнски материали”