Обща информация за форума. Моля прочетете!

Информация, свързана с ползването на форума. Моля прочетете. :read:
Правила на форума
"Най-после, братя, всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, - ако има нещо добродетелно, и ако има нещо похвално, - това зачитайте." - Филипяни 4:8
Заключена
Потребителски аватар
Чими
Проклетник
Проклетник
Мнения: 6516
Регистриран: 14 сеп 2002 23:38
пол: мъж
църква: Църква на Адвентистите от седмия ден
Контакти:

Обща информация за форума. Моля прочетете!

Мнение от Чими »

Здравейте, :welcome1:
Добре дошли на форума "Приятели на Библията"! Целта на този форум е да създава приятели. Моето желание е той да бъде едно приятно и полезно място за срещи, запознанства и приятелства, за споделяне на радостни преживявания като вярващи в Бога. Какъв ще е обаче форумът и атмосферата в него зависи не само от мен но и от всички вас.

Моля спазвайте добрия тон и правилата за участие. Прегледайте и общоприетия етикет за общуване в мрежата - “нетикет”, и се старайте да го спазвате.
Форумът не е арена за лични, интелектуални, доктринални, деноминационни, религиозни и всякакъв вид битки. Ако някой има някакви лични проблеми с хора, църква, пастор или проблеми със себе си, този форум не е за него.
Ако някой има проблеми с общуването с вярващи от други деноминации или с хора с различно от неговото мнение, този форум не е за него.

За да можете да пишете във форума трябва да се регистрирате като участник !

В зависимост от настройките на форума може да е нужно да потвърдите своята регистрация по и-мейл, да изчакате одобрение от администратор или да влезете веднага с регистрираното име и парола.
Преди обаче да започнете да пишете изобщо, прекарайте известно време в четене, за да добиете представа за участниците и обсъжданите теми. Ако темата, която ви интересува вече съществува, не отваряйте нова, а пишете в съществуващата.

Съвсем накратко ще обясня някои от основните функции и възможности на форума. Ако имате въпроси може да ги задавате в раздела за въпроси и предложения.

Потребителски панел - Най-важната част за всеки регистриран потребител е неговия Потребителски панел. Може да влезете в своя Потребителски панел от основното меню. От този панел може да направите свои индивидуални настройки за форума като цяло, да въведете някакви лични данни, да настроите своя подпис, да си сложите аватар (картинка), да въведете настройки за личните съобщения, да се присъединявате или отписвате от съществуващите потребителски групи във форума и още други.
Моля въведете поне информация за вашия пол, за да се избягнат недоразумения при общуването.
Всички възможности и настройки са накратко обяснени в самия панел на съответната страница.

Потребителски групи – Във форума са сформирани няколко вида потребителски групи.
Някои от разделите на форума са видими и достъпни само за определени групи. Ако отговаряте на условията на съответната група и желаете да се присъедините към нея, може да го направите от Потребителския панел. За някои групи присъединяването е свободно, за други е нужно одобрение от отговорника на групата.

Започване на нова тема и отговор на мнение – Преди да започнете нова тема, уверете се, че вече няма започната подобна, може да използвате бутона за търсене. За да започнете нова тема е необходимо да отворите съответния раздел, който мислите, че е подходящ за вашата тема. Това е важно, за да има по-добър ред и улеснение при четене на темите. Натиснете бутона "Нова тема"(NEWTOPIC), ще се появи прозорец за писане, необходимо е да въведете заглавие и текст на съобщението. Освен текст може да ползвате така наречените "усмивки" (емотиконки), специалните "BB кодове" за форматиране на текста, различни шрифтове, цвят и големина на буквите.
За да отговорите на вече започната тема е необходимо да отворите темата и да натиснете "Нов отговор"(POSTREPLY).

Прикрепване на файл и анкета – Към мнението си, ако е разрешено от настройките на форума, може да прикрепите файл или да пуснете анкета за гласуване. Това става чрез формите, които се появяват непосредствено след полето за въвеждане на текста на мнението. Могат да се прикрепват само разрешени от администратора видове и големина на файловете.
Анкета може да се пусне само при започване на нова тема, анкетата може да съдържа възможност за избиране на повече от един отговор и възможност за променяне на вота.

Писане на кирилица – Писането на кирилица е задължително. Ако компютъра ви не поддържа кирилица, формата за писане във форума позволява това. Когато се отвори прозореца за ново мнение, непосредствено над бялото поле за въвеждане на текста ще забележите син бутон с надпис „EN“. При натискане с мишката имате възможност да изберете между стандартна и фонетична подредба на клавиатурата на кирилица.

Следене на мнения, поставяне на отметки, писане на чернова и повдигане на тема - Може да искате да бъдете уведомявани за наличието на нови мнения по дадена тема или да маркирате тема за по късно прочитане. Това може да стане от менюто, над или под разглежданата тема, в зависимост от стила, който сте си избрали.
При писане на мнение или лично съобщение, може да запишете чернова и да я публикувате някой друг път. Записването става с бутона “Запиши”.
След изтичане на определен период от време ако по дадена тема не е написано ново мнение, но вие считате темата за важна или мислите, че тя е останала незабелязана от другите, може да я "повдигнете" на първо място над всички теми. Това е възможно от същото меню.

Локално време – В Потребителския панел настройте своето локално време според зоната, в която се намирате. Според сезона изберете лятно или зимно часово време. Така времето на форума ще бъде същото като вашето локално време.

Бутон "Уведоми модератор" - До всяко изпратено вече мнение се появява малък удивителен знак, внимание "!". Ако мислите, че мнението, което четете по някакъв начин нарушава добрия тон и правилата на форума, съдържа спам, реклама и други недопустими материали, може да уведомите модератора като натиснете червения удивителен знак. Това е начин да участвате активно в запазване на добрата атмосфера във форума. Вашето уведомление ще стигне до модератор и ще бъде взето предвид, ако е необходимо автора на мнението ще бъде предупреден. Ако двама или повече души изразят недоволство от съдържанието на нечие мнение, много вероятно е този, който го е писал да получи предупреждение и мнението му да бъде изтрито.

Потребителски рангове - Към името на всеки потребител има прикачен специален "ранг" и символно изображение, които дават допълнителна информация за потребителя. Като основа за ранговете във форума е взет броя на направените съобщения и стихът във 2 Петрово 1:3-8

Вяра - Изображение - 2 мнения
Добродетел - Изображение - 10 мнения
Благоразумие - Изображение - 50 мнения
Себеобуздание - Изображение - 100 мнения
Твърдост - Изображение - 200 мнения
Благочестие - Изображение - 325 мнения
Братолюбие - Изображение - 500 мнения
Любов - Изображение - 725 мнения
............ - .............. -1000 мнения
(това е тайният нов ранг, който достигне 1000 мнения, ще го види :) )

Съучастник - Изображение
Модератор - Изображение
Администратор - Изображение

Проклетник - Изображение
(За достигането на този ранг не са необходими никакви усилия, просто трябва да си много проклет)


Стил на форума - Форумът поддържа няколко стила (скина). От потребителския панел имате възможност да изберете този стил, който ви допада повече.


Всички описани по-горе настройки могат да бъдат забранени или разрешени от администраторите на форума - глобално за всички или за определени групи потребители. Затова е възможно да нямате достъп до някои от настройките.

Ако искате да популяризирате нашия форум може да поставите следните банери:
размер - 88x31

Код: Избери всички

<a href="http://biblefriends.net" target="_blank"><img src="http://biblefriends.net/banner-1.gif" width="88" height="31" border = "0" alt="Християнски форум">
Изображение

размер - 120x60

Код: Избери всички

<a href="http://biblefriends.net" target="_blank"><img src="http://biblefriends.net/banner-3.gif" width="120" height="60" border = "0" alt="Християнски форум">
Изображение

размер - 468x60

Код: Избери всички

<a href="http://biblefriends.net" target="_blank"><img src="http://biblefriends.net/banner-2.gif" width="468" height="60" border = "0" alt="Християнски форум">
Изображение

Ако посещавате други форуми, сложете този код в подписа си:

Код: Избери всички

[url=http://biblefriends.net][img]http://biblefriends.net/sig.gif[/img][/url]
Изображение

Ако той не работи сложете този:

Код: Избери всички

[url=http://biblefriends.net][img]http://biblefriends.net/sig-2.gif[/img][/url]
Изображение

Ако искате да сложите картинките не във форум, а на друго място, кодовете са следните:

Код: Избери всички

http://biblefriends.net/sig.gif

Код: Избери всички

http://biblefriends.net/sig-2.gif
"И ето името, с което ще се нарича: Господ е наша правда."
Еремия 33:16
Заключена

Върни се в “Информация”